Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2012 22:21 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

MariaD pisze:
Monostra pisze:Będą :D . Nawet udało nam się nie zapomnieć aparatu :P

:dance: :dance2: Uwielbiam Trio w plenerze.

Ja też ja też :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt maja 25, 2012 7:07 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Monostra pisze:Będą :D . Nawet udało nam się nie zapomnieć aparatu :P . Dziś skosiłam pod 2/3 trawnika i padłam. Głupia, nawiozłam go ostatnio i się zemścił :evil:

Co ile go kosisz? I jaki typ masz kosiarki-ja ostatnio jestem bardzo zainteresowana kosiarkami :lol: Wkrotce bede miala wlasna :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie maja 27, 2012 0:02 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Akumulatorki padli :evil: , ale nabyłam w gminie baterie. Gości mam do jutra, więc nawet nie mam siły zgrywać zdjęć.

Anulka, teoria teorią, a kosi się kiedy można. Bo albo leje przez miesiąc, albo jest ponad 30 stopni, albo nie masz czasu. Poczekaj, policz, ile masz trawnika i wtedy pomyślimy. To zazwyczaj jest kompromis między obszarem, wagą sprzętu i finansami.

Wczoraj myślałam, że Moher zachorował :evil: .
Świrki jak zwykle po 5 były gotowe do wyjścia. Wysyłany o świcie jest cwany Rudy, bo jak można się wnerwić na wściekle mruczącą kupę futra ocierającą się w nos w nos?!
Moher spał dalej i nie miał zamiaru wyjść, a na próby ruszenia nie reagował - nawet oka nie otworzył i wyglądał jak nieprzytomny. Już miałam dzwonić do lecznicy, jak o 9 wstał, zeżarł śniadanie i cudownie ozdrowiał. Wtedy sobie uświadomiłam, że po przyjeździe poprzedniego dnia Świrki odpoczywały, a on od południa do ósmej wieczorem buszował bez przerwy. W końcu padł na długo.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie maja 27, 2012 5:54 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Opiekunom kotow nigdy sie nie dogodzi ;)
Albo spia koty za malo,albo za duzo,albo sa za grzeczne( podejrzane),albo rozrabiaja i narzekamy.
Ciekawie jest miec koty :wink:
A one na pewno nas obgaduja i traktuja jak dziwaków-swoje potrafie obudzic nawolywaniem, jak sie nie potrafię doliczyć kompletu :oops:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto maja 29, 2012 10:10 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

A gdzie fotki przystojniaków? :love: :placz: Bo Pysia mówiła, że tu fajne chłopaki są :oops:
Mikusia
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto maja 29, 2012 12:56 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Lunęło na chwile, co bardzo ucieszyło Trykota :roll: . Najpierw rozkosznie się utaplał, a potem mokry rozłożył do wysuszenia na meblach, które przed zamoczeniem pospiesznie chowałam jeden na drugim pod parasolem :twisted:
Obrazek

Ruszyło się w mysiej sprawie. Najpierw łowiłam prezent na dzień dobry w sypialni, potem Moher był łaskawszy i kazał podziwiać zdobycz na dole.

Zobacz, nie rusza się! Nagroda będzie?
Obrazek

Poczekam, ale ledwie się kot odwróci na chwilę, sępy się zbiegają :evil:
Obrazek

Sam jesteś sęp, znajdę sobie swoją. Tu np. jest piękna dziura:
Obrazek

Ulubiona zabawa Trykota. Wywołuje mnie z tarasu czy z domu, kładzie się na trawie i czeka. No to udaję że go nie widzę, biegnę gdzieś dalej, żeby mnie nie widział i czekam.

Schowaj się, no schowaj...
Obrazek

Leeeecęęęę!
Obrazek

Potem pucanie, mruczenie i znowu pozycja oczekująca... I tak do utraty tchu. Mojego :|
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto maja 29, 2012 13:07 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

To mogę cię zastąpić w tej gonitwie, byle bym miała kawałek ławeczki do spania. Bo jeść to mi koty dostarczą :mrgreen:
A koty w plenerze to po prostu rewelacja :1luvu: Byłam tak wścibska że sobie na foto pooglądałam jeszcze schody, na których kot duch leży. Nikt go jeszcze na zdeptał, ani nie wyłożył się jak stopień uciekł? :ryk:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Wto maja 29, 2012 13:13 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Ej no, proszę nie podglądać i spoilerów nie robić :lol: . Zaraz będzie reszta, ale podzieliłam na kawałki, bo mi się post robił jak zwój egipski.

Punio zlewa się ze schodami i murkami idealnie, z czego doskonale chyba zdaje sobie sprawę, bo wykorzystuje to do polowania na Trykota.

Gdzie on poszedł? Tam?...
Obrazek

Coś słyszę od drugiej strony... Idzie!
Obrazek

Jak się trochę przypłaszczę, to mnie nie zobaczy.
Obrazek

Start!
Obrazek

No i co się tak patrzysz? :roll: Nie można mu trochę kota pogonić?
Obrazek

Siwy wstręciuch. Idę sobie stąd :evil:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 29, 2012 13:42 przez Monostra, łącznie edytowano 2 razy
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto maja 29, 2012 13:19 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Monostra pisze:Ej no, proszę nie podglądać i spoilerów nie robić :lol: . Zaraz będzie reszta, ale podzieliłam na kawałki, bo mi się post robił jak zwój egipski.

zdziwię się, a co :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Wto maja 29, 2012 13:51 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Instrukcja dla naszych przyjaciół ogrodowych, jak się samemu wypudrować i wykończyć kocimiętkę.

Pojedynczo, ruchem posuwnym - za pomocą tarcia

Obrazek

W duecie, tarzając się - za pomocą wygniatania.
Obrazek

Dłuższe leżenie też powinno dać niezły skutek.
Obrazek

Niektórzy preferują sukcesywne ścinanie.
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto maja 29, 2012 14:18 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

ojojoj :mrgreen: ale superanckie chłopaki :1luvu: ciotka Pysia miała rację, ale bym z nimi pobiegała :mrgreen:
Mikusia

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Wto maja 29, 2012 14:38 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Uczta, Pani, uczta. Tyle zdjeć i relacji. :1luvu:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto maja 29, 2012 15:43 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

To prawda prawdziwa uczta. :D

Z pytan dziwnych,czy jak moj kot upoluje mysz to ja zje? Moze mu zaszkodzic? Bo ma jak Gapka co dorwie to nie odda passkuda

anulka111

Post » Wto maja 29, 2012 18:17 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Obrazek

Anulka, to Sybirek przy podwieczorku.
Na deseczce ma mięso, obok chrupki, a na spodeczku świeżo ściągniętą śmietankę z wiejskiego mleka. Je i chłepce na zmianę :roll: - kawałek mięsa, 3 chrupki, łyk śmietanki.
Jeśli taka mieszanka nie szkodzi, to jak może zaszkodzić czysty, zdrowy BARF? :lol:
Po myszach też nic mu nie było.

Tak wiem, że nie teoretycznie nie powinno się mieszać chrupek z mięsem, ale one najbardziej tak lubią jeść.

Moheru postanowił za to zadbać o pranie pościeli - po samych chrupkach i wodzie (i dużej ilości trawy). Szkoda że pozbył się tego o północy na kołdrę.
Sybi pewnie pomyślał,ze to dla jego rozrywki:
Obrazek
Jak on tego nie przewrócił wskakując 8O , nie mam pojęcia, bo mocno niestabilne było.

Zaraz wrzucę roślinki - dziś będzie zdjęć do przesytu :twisted:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto maja 29, 2012 18:33 Re: Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

Jak mi tego brakowało. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]