BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 21:19 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

No proszę. Trzymam kciuki i życzę sukcesu w rzucaniu palenia. Musisz być silna, pamiętaj, że nałogowcem zostaje się na całe życie :mrgreen: Tak więc może być tak, że już zawsze będziesz od czasu do czasu odczuwać chęć zapalenia. Ale znam kilka osób, które rzuciły i twierdzą, że wszystkie dobre efekty odczuwane przez nie są warte tego, by oprzeć się i nie zapalić :)
Zdjęcia kotecków piękne :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob sty 09, 2010 21:25 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Femka pisze:aha, jeszcze jedno zapomniałam napisać.
Obiecałam sobie, że jak mi sie uda naprawdę pozbyć nałogu (będę to wiedziała około czerwca), to za zaoszczędzone pieniądze (250-300 zł miesięcznie) będę płacić składkę na wykupioną dodatkową polisę emerytalną.

Brawo Femka :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sty 09, 2010 21:33 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femka jestem za rzuceniem palenia i trzymam :ok: sprobuje namowic Pana Meza na rzucenie palenia bo przy Nikorett wymiekl :roll:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob sty 09, 2010 21:39 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Sihaja pisze:No proszę. Trzymam kciuki i życzę sukcesu w rzucaniu palenia. Musisz być silna, pamiętaj, że nałogowcem zostaje się na całe życie :mrgreen: Tak więc może być tak, że już zawsze będziesz od czasu do czasu odczuwać chęć zapalenia. Ale znam kilka osób, które rzuciły i twierdzą, że wszystkie dobre efekty odczuwane przez nie są warte tego, by oprzeć się i nie zapalić :)
Zdjęcia kotecków piękne :)

Sihaja, ja wiem, że nałogowcem się jest do końca życia.
Ale po roku już łatwiej odmówić.
I tak będę potrzebowała dużo silnej woli i kciuków.

Dobranoc, idę czytać :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sty 09, 2010 21:42 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Czesc,
sama rzucalam palenie wiele razy.......
wieloma kosmicznymi sposobami :mrgreen:
Ale mam dobra wiadomosc.
Przed swietami kolezanka podrzucila mi ksiazke, ktora miala mi pomoc w skutecznym rzuceniu.... Pomyslalam "coz za bzdura". Jednak postanowilam sprobowac.... przeciez nic nie ryzykowalam, najwyzej strate czasu.
Przeczytalam i............... CUD.
Ta ksiazka tak przestawila moj sposob postrzegania papierosow, ze w ogole nie mam na nie ochoty! ostatniego zapalilam 21 grudnia. Przez pierwszy tydzien owszem, czasem odczuwalam chec na "faje".... Uzaleznienie od nikotyny sie odzywalo. Ale po tym krotkim czasie, kiedy organizm przeszedl detoks.... Naprawde, do tej pory jestem w ogromnym szoku! Widzac palacego wspolczuje mu!
Zero poczucia straty. Nic. Zadnych rzewnych wspomnien... Jestem szczesliwa, ze nie pale i tyle.
Teraz wepchnelam te ksiazke mojej przyjaciolce... mam nadzieje, ze ona tez dozna milego zaskoczenia..
Moze tez warto sprobowac? To ksiazka "prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie, dla kobiet" allan carr (czy jakos tak;)
Tytul przydlugi i malo zachecajacy ale mysle, ze naprawde warto.

Erin66

Od: Śro gru 23, 2009 20:13

Post » Sob sty 09, 2010 22:10 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Femka pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: piekne

:ok: :ok: :ok: za rzucanie palenia :mrgreen:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Nie sty 10, 2010 8:43 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Erin66 pisze:Czesc,
sama rzucalam palenie wiele razy.......
wieloma kosmicznymi sposobami :mrgreen:
Ale mam dobra wiadomosc.
Przed swietami kolezanka podrzucila mi ksiazke, ktora miala mi pomoc w skutecznym rzuceniu.... Pomyslalam "coz za bzdura". Jednak postanowilam sprobowac.... przeciez nic nie ryzykowalam, najwyzej strate czasu.
Przeczytalam i............... CUD.
Ta ksiazka tak przestawila moj sposob postrzegania papierosow, ze w ogole nie mam na nie ochoty! ostatniego zapalilam 21 grudnia. Przez pierwszy tydzien owszem, czasem odczuwalam chec na "faje".... Uzaleznienie od nikotyny sie odzywalo. Ale po tym krotkim czasie, kiedy organizm przeszedl detoks.... Naprawde, do tej pory jestem w ogromnym szoku! Widzac palacego wspolczuje mu!
Zero poczucia straty. Nic. Zadnych rzewnych wspomnien... Jestem szczesliwa, ze nie pale i tyle.
Teraz wepchnelam te ksiazke mojej przyjaciolce... mam nadzieje, ze ona tez dozna milego zaskoczenia..
Moze tez warto sprobowac? To ksiazka "prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie, dla kobiet" allan carr (czy jakos tak;)
Tytul przydlugi i malo zachecajacy ale mysle, ze naprawde warto.

chyba poszukam tej pozycji
wsparcia nigdy za dużo :ok:
gratuluję Ci z całego serca i zazdroszczę
najgorsze masz chyba za sobą
u mnie dalej całkiem dobrze
pierwszy raz od niepamiętnych czasów, po przebudzeniu nie zapaliłam papierosa
odruch prowadził mnie do nich, ale nie brak nikotyny.
Witaj w kulawym wątku :D
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 10, 2010 9:05 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Brawo, Emzetko! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sty 10, 2010 9:20 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Fajna wiadomość Femciu! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 10, 2010 9:41 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femka, gratuluje wspanialej decycji
same plusy wlasciwie...
wlasciwie....
przygotuj sie jednak na to ze czasem swiat moze brzydziej pachnać ;)

Ładna jest ta zima....ale juz chyba tęsknię za wiosną... :) dzień dobry :)

Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie sty 10, 2010 13:13 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femus i jak? trwasz? :mrgreen:

moś

Post » Nie sty 10, 2010 20:46 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

trwam
na razie jestem na etapie pierwszych czterech dni, kiedy należy próbować ograniczać palenie
mnie przychodzi to bez specjalnego wysiłku
po tych tabletkach (prawdopodobnie) po prostu nie chce się palić
dzisiaj wypaliłam 4 papierosy, a w weekendy zwykle trudno było mi się zmieścić w paczce na dzień
a fajki leżą cały czas w zasięgu mojej ręki
więc to nie jest tak, że na siłę sobie ograniczam
obawiam się jutrzejszego poranka, bo one obfitują w takie zwyczajowe, rytualne palenie
przy robieniu makijażu na przykład
dzisiaj znacznie ograniczyłam siedzenie przy kompie, bo to też jest jedna z sytuacji, kiedy palę jak smok, ale raczej z automatu niż z potrzeby
wystarczyło nie włączać laptopa i zniknęła potrzeba zapalenia.
zobaczymy
jutro od rana basen, też trudna próba, bo po wysiłku papierosek pierwsza klasa
chociaż z drugiej strony te cztery wypalone dzisiaj wcale nie były po posiłku
a to też mi się wydawał potencjalnie jeden z trudniejszych momentów

Szczypiorki ok
Koral puścił przecudnego pawia z glutem kłakowym
Milusia pawia puściła wczoraj, ale kłaków nie znalazłam
dałam na wszelki wypadke bezo-pet i zobaczymy

Koty senne, chociaż - szczególnie Koral - miał kilka razy odpały, żeby wyjść na balkon. Nawet go raz wypuściłam. Długo nie posiedział. Bez marudzenia wrócił do domu.
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 10, 2010 20:52 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femcia, dasz radę! Nie ma bata! Kociasty odstawił fajki i z tego co wiem idzie mu nieźle - jak byłam w UK to nie palił wcale. To nie jest aż takie trudne, ja dwa lata temu rzuciłam z dnia na dzień zakładając że nie będzie takie g... mną rządziło. I nie palę. Każdy może, tylko wiary trzeba trochę w siebie.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie sty 10, 2010 20:55 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Mos sie chyba w zsolidaryzowal bo dzisiaj tez puścil, taki z zarelkiem niestrawionym- jak zawsze :roll:
A co do zlych mommentow dnia to najgorzej jest po posilkach u mnie i rano, przed praca , po kawie..ale ja mam eko- tylko czasami ciagnie żeby sie tak naborchac a tym nie mozna, mozna tylko z dwa razy pyknac i slabo juz ciagnie, tzrzeba za jakis czas a czasu rano nie ma, do pracy musze sie spieszyc :roll:

moś

Post » Nie sty 10, 2010 21:01 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

moś, nie daj się
trzymam za Ciebie kciuki
za siebie też
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]