Szedł Sasza... z Saszeńką źle, prosimy o ciepłe myśli...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2008 21:27

Herpes w Saszce siedzi i pewnie siedziec będzie - tak jak w większości schroniskowców. Moze się uaktywniać co pewnien czas. A w prawym uszku też jakas brzydka, jakby grzybowa wydzielina.
Ale na pewno szybko się chłopak podkuruje i będzie ok.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 08, 2008 22:13

Zgin, przepadnij, a przynajmniej zasnij ty wstretny Herpesie :twisted: Saszka nie dla Ciebie :twisted: :evil: :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw gru 11, 2008 14:04

Jak tam misio śliczny? Lepiej się czuje?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 12, 2008 9:02

tragedia z tym leczeniem Saszeńki :(
znaczy leki pomagają, oczka dużo ładniejsze, z ucha nic nie mogę wydłubać, bo go chyba boli, nie daje się dotykać, ale się staramy. Zakraplanie oczu to też problem, on wbrew pozorom jest bardzo silny, jak szarpnie głową to mi buteleczka z kroplami z ręki wypada.

W ogóle ja nie mogę z tym kotem :cry: żebyście to widziały... taki wielki koci miś, a płacze jak kocię, chowa głowę pod pachę TŻ-ta i płacze. Nie warczy, nie prycha, po prostu łka. Denerwuje się przy tym, że aż charczy przy oddychaniu.

TŻ-towi Sasza przypomina Johna Coffeya, mówi na niego Zielona Mila, ja - Forrest Gump...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 12, 2008 9:14

Oj, bidulek :( Dobrze, ze ma to swoje meskie ramie, na ktorym moze sie wyplakac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby szybko wyzdrowial w stu procentach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt gru 12, 2008 9:44

Georg-inia pisze:tragedia z tym leczeniem Saszeńki :(
znaczy leki pomagają, oczka dużo ładniejsze, z ucha nic nie mogę wydłubać, bo go chyba boli, nie daje się dotykać, ale się staramy. Zakraplanie oczu to też problem, on wbrew pozorom jest bardzo silny, jak szarpnie głową to mi buteleczka z kroplami z ręki wypada.

W ogóle ja nie mogę z tym kotem :cry: żebyście to widziały... taki wielki koci miś, a płacze jak kocię, chowa głowę pod pachę TŻ-ta i płacze. Nie warczy, nie prycha, po prostu łka. Denerwuje się przy tym, że aż charczy przy oddychaniu.

TŻ-towi Sasza przypomina Johna Coffeya, mówi na niego Zielona Mila, ja - Forrest Gump...

Bardzo trafne określenia. Szczególnie porównanie z łagodnym olbrzymem z mojej ulubionej Zielonej Mili - taki duży, a taki delikatny. Jejku jak mnie ten Saszka rozczula...kochany misio.
Inguś - a czy odzew z ogłoszeń jakowyś jest?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 12, 2008 9:57

Magda, ani pół, nie mówię, że jacyś kretyni, nie. Po prostu nic, cisza absolutna...

Georg-inia

Post » Pt gru 12, 2008 10:07

Georg-inia pisze:Magda, ani pół, nie mówię, że jacyś kretyni, nie. Po prostu nic, cisza absolutna...

8O 8O 8O

Moze Saszke, tak jak Jacka, tez na Poznan oglosic? Moze to zwiekszy odzew, a my tutaj bysmy czuwaly 24h w razie czego. Nie mam innych pomyslow :( Ale na szczescie Twoj TŻ ma od jakiegos czasu :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt gru 12, 2008 10:53

o rety biedny Saszeńka, Inga na ile części masz już rozkrojone serce?

A może spróbować Saszkę do Metro wrzucić? No jak taki medialny kot, czy jest już na niego wyłączność?

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Sob gru 13, 2008 17:43

John Coffey rozumiem a czemu Forrest Gump :roll:

Saszeńko wracaj do zdrówka misiaczku.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie gru 14, 2008 20:05

gosiaa pisze:John Coffey rozumiem a czemu Forrest Gump :roll:

Saszeńko wracaj do zdrówka misiaczku.

a bo on taki troszeczkę jakby normalny inaczej jest ;) jak się w czymś zapamięta, np. w układaniu się na łóżku, to zapomina o całym świecie, udeptuje sobie poduszkę, poprawia kocyk, wierci się i kręci, i to trwa, i trwa, i trwa :roll: tak mi się skojarzyło, z sytuacją, gdy Forrest miał biec na boisku, no i pobiegł w cały świat :D

Saszka już lepiej, oczka ładniejsze ma, już nie łzawią prawie. Zaszczyki pomogły i kropelki też :ok: tylko on się bardzo nie lubi leczyć...

Georg-inia

Post » Pon gru 15, 2008 10:43

Inga, a kto sie lubi leczyc :roll: :wink: Dobrze, ze lubi zdrowiec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ze wreszcie mu sie polepszylo :D :D :D
Usiski dla Saszki Gapolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon gru 15, 2008 20:17

Kupa w drodze do CoolCaty, klasyczny paw w drodze powrotnej. Czyli standard :twisted: Mamy dać już Saszy spokój i nie męczyć kota, już wygląda dużo ładniej, więc nie ma sensu go stresować.=, niech sobie sam organizm poradzi.

Ta podróż do lekarza przypomniała mi, że już niedługo wiosna i weekendowe wyjazdy na ranczo. Do tego czasu Sasza musi znaleźć własny dom. Nie możemy go zabierać ze sobą, bo on się bardzo stresuje, zostawiać go samego też nie da rady, a Klemens musi się wietrzyć przy każdej możliwej okazji...

Georg-inia

Post » Wto gru 16, 2008 10:50

To Ty się Saszka rozglądaj intensywnie za domkiem. Się zasiedziałeś u Ingi. Wiem że Ci tam fajowo ale chyba czas już na swoje śmieci :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto gru 16, 2008 12:49

Sasza, do domu! :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]