Moje koty - prosba o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2008 20:21

Czemu ja nie widziałam watku o demencji? Tak właśnie mi sie wydaje, że Dracul jak bardzo stary człowiek traci chwilami kontakt z rzeczywistością :(
Ale czy mozna nie kochać takiej slodkiej, zaświerzbionej mordki? Która natychmiast wyczuje świezo zmienioną pościel i wygodnie będzie wycierać to wszystko o moją poduszkę? :twisted: Tak wiem, to chyba nie bardzo higieniczne, ale jak mam powiedzieć temu starcowi - paszoł won? Dracul król życia rzecz jasna w środku :)

Obrazek Obrazek

I wiem, z sikaniem to juz nawet nie jest śmieszne :roll: Siean Ty lepiej swoje uduś już teraz, wiem co mówię :twisted:

No ok, w kuchni mam bałagan, tutaj bałagan wzmożony przedświątecznymi zakupami, w każdej porzuconej na chwilkę torbie natychmiast zagnieżdża się Zawieszka
Obrazek

A tutaj juz widać* wyraźne pretensje, opóźnienie posiłu, dobrze, że nie był za słony :evil:

Obrazek

* nie, nie zostałam przyłapana na karmieniu kociastych trujacym kitekatem :evil: przesyłka przyszła w takim kartonie :oops:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob gru 27, 2008 20:50

casica pisze:Ale czy mozna nie kochać takiej slodkiej, zaświerzbionej mordki? Która natychmiast wyczuje świezo zmienioną pościel i wygodnie będzie wycierać to wszystko o moją poduszkę? :twisted: Tak wiem, to chyba nie bardzo higieniczne, ale jak mam powiedzieć temu starcowi - paszoł won? Dracul król życia rzecz jasna w środku :)

No właśnie, jak tu powiedzieć? Zwłaszcza, że te staruszki tak się garną do człowieka... Księżniczka całą noc spędza na ojcowej poduszce...
casica pisze:I wiem, z sikaniem to juz nawet nie jest śmieszne :roll: Siean Ty lepiej swoje uduś już teraz, wiem co mówię :twisted:

Nie... nie uduszę... Za bardzo kocham te pyszczate...Bo jak nie kochać takiej Miki, która na twój widok od razu chce baranka strzelać? Nawet jak się ją dzień wcześniej przyłapało na zasikiwaniu narzuty na łóżku? I ona na pewno nie ma demencji :twisted:
Albo Puśka, który tak kocha, że po prostu musi obsikać i zaznaczyć, że to jego? :twisted:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob gru 27, 2008 21:19

Oj, to ja mam chyba szczęście z moim 16-latkiem ... na razie odpukać - trafia gdzie trzeba :wink:
I jakoś ciągle nie potrafię o nim powiedzieć staruszek, dziadzio czy coś w tym stylu :oops: Obraziłby się i wtedy bym miała :roll:

I też mu wszystko wybaczam :wink:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie gru 28, 2008 2:37

Do października było ok, Dracul byl w świetnej formie, jakies takie załamanie nastapiło w ciągu jednego dnia :( Był kotem dojrzałym, z dnia na dzień stał sie staruszkiem :(
Nie tracę nadziei, że wróci do formy, ale trzeba mu ustabilizować cukier, nie jest to niestety proste. Ale dzialamy.
Dzisiaj wyczyściłam mu uszy, nawet się o dziwo nie zestresował jakos potwornie. Nie uciekł, tylko domagał się nagrody w postaci jedzenia :)

casica

Post » Nie gru 28, 2008 17:14

casica pisze:Do października było ok, Dracul byl w świetnej formie, jakies takie załamanie nastapiło w ciągu jednego dnia :( Był kotem dojrzałym, z dnia na dzień stał sie staruszkiem :(
Nie tracę nadziei, że wróci do formy, ale trzeba mu ustabilizować cukier, nie jest to niestety proste. Ale dzialamy.
Dzisiaj wyczyściłam mu uszy, nawet się o dziwo nie zestresował jakos potwornie. Nie uciekł, tylko domagał się nagrody w postaci jedzenia :)

Znam to... w sierpniu załamał się tak mój trzynastoletni Bis :( Nerki. Odszedł w kilka tygodni...
Więc dobrze, że Dracul jakoś łapie formę :)
I widzę, że zmądrzał koteczek, skoro nagrody się domaga :)

Siean

Post » Nie gru 28, 2008 20:01

Siean, pamiętam Bisa :( I taka to już paskudna choroba, o pnn mówię, jednemu kotu sie udaje, innemu nie. W sumie nie wiadomo do końca czemu tak jest.

Pojeździłam sobie po wetach dzisiaj, no w sumie to za pierwszym podejściem mi się udało. Drapieżnemu i żarłocznemu Draculowi zabrakło suchego dla cukrzyków, poza tym mam koncówkę insuliny (no juz mam zapas), Rosie wyadoptowana przeze mnie kotka jutro w prezencie dostanie bezopet (bo tak ja sponsoruję ciesząc się, że zyskala wspaniały kochający domek) i jeszcze kupiłam grudniowego KOTa w celu obejrzenia zasad zgłoszeń starych kotków do konkursu :)

Drakulewicz obżarł się ze smakiem suchym, zrobił siusiu 8) i ulozył sie wygodnie na mojej poduszce :)

casica

Post » Nie gru 28, 2008 20:06

casica pisze:Drakulewicz obżarł się ze smakiem suchym, zrobił siusiu 8) i ulozył sie wygodnie na mojej poduszce :)

Brakuje info, gdzie zrobił :?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie gru 28, 2008 20:14

Oooo nic oryginalnego, pierwsza kałuża pod drzwiami wejściowymi (w marcu jestem umówiona z fachowcem, będziemy wymieniać zniszczony parkiet na terrakotę. Nadwyżka klepek będzie wykorzystana do wymiany klepek zniszczonych przez kotaka słodziaka w pokojach). następne dwie kałużki, a raczej stawiki u mnie - pod biurkiem i pod sekreterą :twisted:

casica

Post » Nie gru 28, 2008 21:08

Głaski dla Drakulka :)

Siean

Post » Wto gru 30, 2008 21:25

Draculku co nowego u Ciebie
jak się czujesz Koteczku
za Twoje zdrówko :ok: :ok: :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto gru 30, 2008 21:35

A jak cukier?Spada? Casica,Ty doświadczona kociara jesteś.Nie wiesz,dlaczego kot się strasznie leni? Moja Gucia ma trochę przedłużony włos( nieudany potomek niewysterylizowanej rudej persicy sąsiadów,jak sądzę) i gubi włosy okropnie.Czy to jakiś objaw chorobowy?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 30, 2008 22:34

Jak Dracul i reszta towarzystwa? Podobno byłaś dziś u CC, więc wieści się nam należą :wink: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto gru 30, 2008 23:06

Dziewczyny nic nowego, może to i lepiej? Je jak zawsze z apetytem, sika jak zawsze gdzie nie powinien :) Cukru w moczu mniej, nie na najwyższym poziomie tylko na tym drugim od końca.

Ja popadłam w marazm poświateczny i czuję sie jakaś taka zgęziało, przeziębienie mnie jakies bierze, albo cóś :evil:

Ewar, ja doświadczona kociara? Hm :) Wszystkie moje teraz gubią, sierści sie po domu wala ilość niezliczona. Obejrzyj dobrze jej futerko, jak nic nie ma na skórze, a futerko gładkie, lśniące i czyste to wszystko powinno być ok.

Monostra 8O droga moja, czy idąc do toalety mam się stresować i rozglądać? :P :strach: Pewnie Inga Ci powiedziała? Byłam u CC tak po drodze, w sumie raczej towarzysko. Zobaczymy się jutro na przeglądzie stada i jutro będą jakies wieści. Tak tylko wpadłam, zapaliłyśmy, obejrzałam kociaste, zamówiłam rubenal, żadnych konkretów :)

Kociamko, Draculek bez zmian, ale jakoś jakby troszkę żwawszy. Zobaczymy jaki będzie miał cukier.

A poza tym mam historię kocią ze szczęśliwym zakończeniem, jak zdążę to opiszę ku pokrzepieniu serc jeszcze przed Nowym Rokiem. A historia zawiła jest i skomplikowana, ma zwroty akcji oraz czarny charakter w tle. Ale przede wszystkim ma szczęśliwe zakończenie :)

casica

Post » Wto gru 30, 2008 23:14

casica pisze:Monostra 8O droga moja, czy idąc do toalety mam się stresować i rozglądać? :P :strach: Pewnie Inga Ci powiedziała? Byłam u CC tak po drodze, w sumie raczej towarzysko. Zobaczymy się jutro na przeglądzie stada i jutro będą jakies wieści. Tak tylko wpadłam, zapaliłyśmy, obejrzałam kociaste, zamówiłam rubenal, żadnych konkretów :)

Georg-inia wspomniała w swoim wątku, owszem, ale rozglądać się nie zaszkodzi :twisted: . To jest konkret wbrew pozorom :wink: - oby nam się zdarzały tylko towarzyskie wizyty u wetów, a nie te z konieczności.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto gru 30, 2008 23:21

Monostra pisze:
casica pisze:Monostra 8O droga moja, czy idąc do toalety mam się stresować i rozglądać? :P :strach: Pewnie Inga Ci powiedziała? Byłam u CC tak po drodze, w sumie raczej towarzysko. Zobaczymy się jutro na przeglądzie stada i jutro będą jakies wieści. Tak tylko wpadłam, zapaliłyśmy, obejrzałam kociaste, zamówiłam rubenal, żadnych konkretów :)

Georg-inia wspomniała w swoim wątku, owszem, ale rozglądać się nie zaszkodzi :twisted: . To jest konkret wbrew pozorom :wink: - oby nam się zdarzały tylko towarzyskie wizyty u wetów, a nie te z konieczności.

Masz rację, to jest konkret :) tylko nie spodziewałam się, że ktoś to wyśledzi. Tak sie posnułam po mieście, wpadłam do CC, a poza tym kupiłam piękną pościel. Niestety niedługo będzie trwała jej uroda zapewne. W ogóle sie zastanawiam po cholerę ja takie rzeczy kupuję? :twisted:

casica

[poprzednia][następna]