♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 12, 2014 23:12 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

powoli się poznają, jeszcze trochę i będą się bawić :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 13, 2014 0:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jaki szkrabik kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Marcello już dorosły, więc wygląda jak wielki kocur przy takiej kruszynce :)

Śliczna malutka, jeszcze chwilka i będą z Marcelkiem Wam po głowie skakać (w nocy) :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie lip 13, 2014 4:47 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Dzień doberek! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 13, 2014 8:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Super razem wyglądają.
Z piaskiem uważaj, bo zjedzony betonitowy może skleić jelitka.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lip 13, 2014 18:23 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Hej

Dziękuję za odwiedziny na naszym wątku :)

Evelyn Tosia jest bardzo do Celinki podobna, to prawda <3 <3

Tosia coraz częściej sama wychodzi z pod kanapy, wskakuje na kanapę gdy ktoś na niej siedzi i zaczepia do zabawy, wdrapuje się na kolana i domaga pieszczot. Jeśli chodzi o kontakt z Marcelem, to nadal się go boi, bo on ją atakuje. Dzisiaj gdy Marcel leżał w swoim posłaniu, to Tośka się do niego zakradała, normalnie czołgała się do niego, kosmicznie to wyglądało :mrgreen: Gdy była już bardzo blisko, to postanowiła wskoczyć do posłania, ale tak szybko jak wskoczyła, to i odskoczyła i popędziła pod kanapę :) Marcel dzisiaj wypędził ją z jej kryjówki i sam tam urzędował dłuższą chwilę. Gdy Tośka chciała wejść, to nie pozwolił jej na to, pacał łapkami i bronił wejścia pod kanapę ;) Nadal jest tak, że gdy mała z pod kanapy wyjdzie i zaszczyci nas swoją obecnością na 'salonach' :ryk: to gdy ktoś idzie i ona go zauważy, to leci pod kanapę. Myślę jednak, że to minie, potrzebuje po prostu czasu.

"Mała" sesja kociastych :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lip 13, 2014 18:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Podusieeeeeee!!!! <3 <3 <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lip 13, 2014 19:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Różowe <3 <3 <3
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lip 13, 2014 19:56 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Pięknie się razem prezentują. Cudowne różowe poduszeczki :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie lip 13, 2014 20:01 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jakie przekochane sliczniusiulkie maciupenkie! ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lip 13, 2014 20:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Wujo Kubo też pozdrawia i życzy wszystkiego najkociejszego z okazji powiększenia kotostanu :201479
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon lip 14, 2014 8:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

śliczna Malutka Tosia, a Marcelek coraz piękniejszy - ale już nie tak po kocięcemu, tylko kocurkowatemu :ok:
Pako

Post » Pon lip 14, 2014 12:44 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Dzień dobry :)

Pogoda za oknem taka nijaka, niby słonko wychodzi co jakiś czas, ale ulewa dotarła do nas i jest mokro ;)

Tosia spała tej nocy w pokoju z Wikusią, co oczywiście córci mojej się bardzo podobało. Spała na jej brzuszku, przy głowie ;) Rano mała 'wróciła' do dużego pokoju, bo tu najbezpieczniej się czuje, ma swoje miejsce pod kanapą ;) Marcel wieczorem przyszedł do nas do łóżka, co bardzo mnie cieszy. W prawdzie nie mruczał, ale domagał się głasków, które oczywiście dostał. Spał na swoim ulubionym miejscu, czyli na parapecie nad naszym łóżkiem :ok: Marcel nadal goni małą, podchodzi do niej z miaukami i gryzie... czasem mam wrażenie, że niestety robi to dość mocno :( Łapie ją za kark i gryzie, ona nie zawsze daje radę się wydostać, przecież taka maleńka jest, a Marcel, to jednak duży kocurek już. Gdy był u nas Kajtuś, to Marcel też go w ten sposób ganiał i gryzł, ale Kajtek był większy i starszy troszkę jednak od Tosi i sobie radził, uciekał Marcelowi, a Tośce rzadko się to udaje. Tutaj moje pytanie do Was : powinnam reagować?. Nie ukrywam, że dwa razy zareagowałam, lekko odsunęłam Marcela, bo mała płakała strasznie, a on wbił się ząbkami naprawdę mocno. Nie pamiętam kto, ale ktoś tutaj mi radził gdy Kajtek był, by nie reagować, bo jak będę się "wcinała" w te 'wojny', to Marcel poczuje, że mu nie ufam. Czy faktycznie powinnam nie reagować?. Boję się, że Marcel zrobi jej jednak krzywdę, to takie drobniutkie jest przecież. Mała sama czasem Marcela zaczepia, zachęca do zabawy, ale on w głowie raczej ma gryzienie jej za kark lub brzuchol ;)
Dzisiaj Tosia jadła Marcelową karmę, super sobie radzi - karma, to Brit Kitten. Prócz tego dostaje gotowanego kurczaka i mleczko, oczywiście nie wszystko na raz, nie jednocześnie :) Był moment, że razem z jednej miseczki jedli, naprawdę był to wspaniały widok. Teraz np. Marcel zagonił Tośkę pod kanapę i wszedł do niej, zaglądałam i oboje śpią, dość blisko siebie <3 <3 <3

Niebawem kastracja Marcela, w tym tygodniu będę umawiała się z naszą wetką na zabieg. Może po kastracji będą te relacje troszkę inaczej wyglądały?. Wiem, że Tosia jest u nas dopiero 4 dzień i tak naprawdę, to nie jest źle jeżeli chodzi o relację między kociastymi, prawda?. Troszkę czytałam i dokocenia bywają naprawdę różne.

Mam oczywiście troszkę zdjęć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 14, 2014 12:53 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Obrazek

Jakie dramatyczne zdjęcie :mrgreen: :mrgreen:
Myślę, że powinnaś zareagować dopiero wtedy, kiedy Malutką zaboli tak mocno, że zapłacze albo ucieknie, albo poleci jej krew. MArcelek nie wie, że ona jest maciupka i gryzie ją "swoją miarą", ale jeśli Tosia sama po takim gryzaniu go zaczepia i prowokuje dalej, to chyba nie ma czym się martwić :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lip 14, 2014 13:09 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Tez tak uważam. On chce się bawić, nie rozumie, że ona jest malutka. Koty zwykle podgryzają się w zabawie. Pamiętam, że Beniaminek ciągle był pogryziony lub podrapany przez Elishę. Bardzo się tym martwiłam, bo przecież on nie ma podszerstka, więc każdą rankę było widac jak na dłoni. A potem nauczył się bronic i jej oddawać.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lip 14, 2014 14:26 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Cudne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Malutka jest przeurocza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na moje oko wszystko zmierza ku dobremu :)
To, że Marcelek gryzie i trzyma Tosię to normalka, za kilka dni pewnie przestanie.
Muszu robił z Teemo tak samo - albo próba dominacji, albo rzeczywiście chęć do zabawy.
Jeśli malutka nie ucieka przed Marcelkiem to znaczy, że nic złego się nie dzieje i koteczki szybko się polubią :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

[poprzednia][następna]