Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 14, 2014 9:24 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Milena_MK pisze:Inna sprawa, to jeszcze ten refluks. Będziecie robić badania pod tym kątem?

Nie wiem... ja już zgłupiałam. Ufam mojej wetce i założenie było takie - jeśli podstawowe badania krwi i moczu nic nie wykryją, tzn że jest OK. Jak coś ją zaniepokoi- wysyłamy dalej do laboratorium.
Tymczasem wczoraj rozmawiałam z koleżanką, ona też ma 2 Ruski i ma jeszcze gorszy sajgon niż ja. Ciągłe kłopoty, koty ciągle na antybiotykach, jak nie jeden to drugi i tak w kółko. Powiedziała mi, że u jej kota podstawowe badania krwi wyszły OK, natomiast dopiero biochemia wykazała duże nieprawidłowości. Coś tam co ma normę 100, u jej kota wynosiło 230. Mówiła mi, żeby obowiązkowo biochemię zrobić, próby wątrobowe i nerkowe. Dzisiaj po drodze do pracy zajrzę do wetki.
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto sty 14, 2014 9:28 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Kurcze, a jak czytałam o rasie, to wszędzie było, że to takie zdrowe koty :roll: No ale to nie ma zasady.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 14, 2014 9:49 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Podobno Ruski mają często tendencję do chorej wątroby, tylko hodowcy o tym głośno nie mówią. Podobno.
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto sty 14, 2014 9:52 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Hej :D Mam nadzieję, że u Was dzień bez rewelacji :D Wyników Bilona nadal nie ma i się zastanawiam czy czasem samej tam nie zadzwonić...

Wiecie co przechytrzyłam moje koty. Kupiłam puszki Animondy i koty zgodnie stwierdziły, że mogę sobie je zjeść :evil: Ale jakieś mięso jeść muszą, więc przerobiłam trochę w/w karmy na kocie ciasteczka... I okazuje się, że jedzą i to ze smakiem. 1:0 dla mnie wreszcie... :twisted:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto sty 14, 2014 9:53 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Oj, to dobrze, że mi mówisz. Będę musiała zrobić mojej Eliszce badania. Ale może nie teraz, póki wydaje mi się, że wszystko jest ok. Nam się akurat oba koty trafiły w miarę bezproblemowe (odpukać), aczkolwiek trzeba trzymać rękę na pulsie.

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 9:57 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Ja też wczoraj kupiłam Animondę, ale średnio mu podchodzi. Natomiast hitem nagle jest suchy Hypoallergenic, od wczoraj je głównie to i to je jak słoń.
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto sty 14, 2014 10:00 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

NatjaSNB pisze:Ja też wczoraj kupiłam Animondę, ale średnio mu podchodzi. Natomiast hitem nagle jest suchy Hypoallergenic, od wczoraj je głównie to i to je jak słoń.

Jak ma apetyt niech je.

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 17:40 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Aaa aaa aa, kotki dwa
Obrazek
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto sty 14, 2014 18:00 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Pysiolki śliczne :1luvu: Pięknie pozują. Na tym zdjęciu dokładnie widać, jak bardzo są różne!

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 18:44 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Milena_MK pisze:Na tym zdjęciu dokładnie widać, jak bardzo są różne!

Prawda? :ok:
Słuchajcie, nie chcę zapeszać, ale Bazyl jest nie do poznania. Co chwila podchodzi do miski i podjada suche - w normalnej sytuacji by mi to bardzo przeszkadzało, ale teraz tak strasznie się cieszę, że je, że przyswaja to co połknie, że co chwila przychodzi żeby jeszcze skubnąć trochę. Oprócz tego 2 razy dostał dziś Animondę mokrą i też nie pogardził. Kupa rano była dość rzadka, ale bez krwi. Pół godziny temu też zrobił, mniej rzadka i czyściutka.
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto sty 14, 2014 18:48 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Nooo to super :) Zapowiada się spokojny wieczór. I mam nadzieję, że spokojne kolejne dni!

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 19:26 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Dzielny Bazylek, cieszę się że je ;)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sty 14, 2014 20:36 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Oj Bazyl ty łobuzie :ok:

Madzia ja też bardzo dużo czytałam o rasie w różnych źródłach i oglądałam programy na Animal planet i tam właśnie podkreślali, że ruski to rasa pierwotna i nie ma skłonności do żadnych chorób. Wiadomo, że przyplątać się może coś zawsze, albo trafi się słabszy osobnik, ale generalnie powinny być zdrowe. Powiedz to Bazylowi i niech się dostosuje do standardu rasy :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sty 14, 2014 22:12 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Fotka jak zawsze profesjonalna :D Wiesz co sobie pomyślałam, że może Bazyl też ma alergię i ten Hypo mu pomaga, może tu jest klucz do wszelakich problemów. A i może znaczenie ma stała obecność michy...

Ja prywatnie sobie pozwolę zaprosić na nowości u mnie... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=158372
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro sty 15, 2014 8:33 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

KubaTST pisze:Fotka jak zawsze profesjonalna :D Wiesz co sobie pomyślałam, że może Bazyl też ma alergię i ten Hypo mu pomaga, może tu jest klucz do wszelakich problemów. A i może znaczenie ma stała obecność michy...

Monia, on od maja przez kilka miesięcy był tylko na Hypoallergenicu, ale wymioty i tak się pojawiały.
Rok temu jak je przywiozłam do domu to 2 pełne miski stały cały czas. Kiedy zaczęły pojawiać się wymioty nie wiedziałam od czego. Az przyszedł moment, że trzeba było zacząć kontrolować jego wagę, jeść zaczęły dostawać tylko o określonych godzinach, a dzięki temu zauważyłam dopiero że pawiki są zaraz po jedzeniu. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, bo jadł kiedy chciał i nie zawsze przy tym byłam, dlatego nie wiedziałam od czego nagle wymioty.
Ale nic to, ostatnie 1,5 dnia Bazyl je bardzo dużo, ma cały czas suche a co jakiś czas daję mu mokrą Animondę.
Tośkę wczoraj oszukałam i zjadła trochę surowego :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]