Dzień dobry, wita Lamar:) Let's kill this WĄTEK!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 27, 2014 19:28 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

No :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw lut 27, 2014 19:30 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Nie, masz Kubo świętą rację, to już w ogóle nie jest śmieszne.
Właśnie z takiej "kolonii"-miotu trochę większego niż pokazuje to "drugi stopień" w/w obrazka, zabrałam mojego Cyca. Cała zgraja czarnych kotów, no może parę burasków jako nieliczne rodzynki.

Teraz nadchodzi marzec, stado znowu się pewnikiem powiększy.
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Czw lut 27, 2014 19:32 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Blodka pisze:Czyli reausmując:
Katowice-Piotrowice : Bezjajowa dzielnica uschłych fujar !!!

:ryk: :ryk: :ryk:

U nas jak są derby Wisła vs Cracovia to lepiej z domu nie wychodzić.
Z kibicowaniem to dużo wspólnego nie ma ...

kuba.kaczor13 pisze:Obrazek

to już nie jest śmieszne :evil:

Nie tylko nie śmieszne, ale to dotyczy nie tyle bezdomnych kotów, co kotów, które mają domy i "właścicieli" bez mózgów.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lut 27, 2014 19:34 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

No :( Ja wczoraj tak sobie pomyślałam: może nie powinnam brać Perełeczki, skoro ona nie będzie szczęśliwa, jak ja będę na zajęciach w szkole? Ale Rafał przywołał mnie do rozsądku pisząc mi: a lepiej by jej było, jakby była rozłożona w ziemi albo w schronisku?

Ja ją wzięłam z takiego stadka, 2-3 dorosłe kotki i dużo małych, podobnych do siebie, krówki albo biało-bure. Tylko jedna Perełeczka była tam bura, tylko jedna nie uciekła, tylko jedna poprosiła o pomoc. I kto wie, może tylko ona jedna z nich wszystkich przeżyła i ma domek :(

Spilett

Post » Czw lut 27, 2014 19:37 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Kochanej Kuleżance Rilli z tego oto miejsca składam podziękowania za wyrażenie subtelnej, ale wiele znaczącej dla mnie sugestii, iż jednak tak zwany mózg posiadam :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Madzia my się rozumiemy doskonale, pamiętam jak mi kiedyś pisałaś że masz tak samo jak ja, patrzysz na śpiącego kota i płakać Ci się chce , bo myślisz co by było gdybyś jej nie zabrała.
Lamar też poniekąd nie bez przypadku wlazł mi wtedy pod nogi i patrzał na mnie tymi niebieskimi ślepkami. Dzięki temu znalazł dom i Dużą która totalnie zgłupiała na jego punkcie.
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Czw lut 27, 2014 19:41 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

A Inka trafiła do mnie na wyraźne żądanie Psota. Ktoś ją zgarnął z ulicy, zaniósł do biura schroniska, a potem przez dwie czy trzy kolejne pary rąk dotarła do mnie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 27, 2014 19:42 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Blodka pisze:Kochanej Kuleżance Rilli z tego oto miejsca składam podziękowania za wyrażenie subtelnej, ale wiele znaczącej dla mnie sugestii, iż jednak tak zwany mózg posiadam :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Madzia my się rozumiemy doskonale, pamiętam jak mi kiedyś pisałaś że masz tak samo jak ja, patrzysz na śpiącego kota i płakać Ci się chce , bo myślisz co by było gdybyś jej nie zabrała.
Lamar też poniekąd nie bez przypadku wlazł mi wtedy pod nogi i patrzał na mnie tymi niebieskimi ślepkami. Dzięki temu znalazł dom i Dużą która totalnie zgłupiała na jego punkcie.

No pewnie. Albo jak wcina ten swój barfik a potem się rozkłada na łóżku i pewnie już nie pamięta, że kiedyś nie miała co do pysia włożyć, że było jej zimno i padał na nią deszcz :(

Spilett

Post » Czw lut 27, 2014 19:42 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Blodka pisze:Kochanej Kuleżance Rilli z tego oto miejsca składam podziękowania za wyrażenie subtelnej, ale wiele znaczącej dla mnie sugestii, iż jednak tak zwany mózg posiadam :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oj Blodzia, Blodzia :ryk: :1luvu:
Akurat będąc na tym forum mam pewność, że otaczają mnie ludzie "z mózgiem" :D
Piłam bardziej do osób, które świadomie wypuszczają na podwórko niewysterylizowane zwierzaki, a daleko nie mam... sąsiadka obok :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw lut 27, 2014 19:45 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Barfujemy, w czwartek ciach ja

Rilla07 pisze:

Oj Blodzia, Blodzia :ryk: :1luvu:
Akurat będąc na tym forum mam pewność, że otaczają mnie ludzie "z mózgiem" :D
Piłam bardziej do osób, które świadomie wypuszczają na podwórko niewysterylizowane zwierzaki, a daleko nie mam... sąsiadka obok :evil:

Całe osiedle, gdzie mieszkają moi rodzice. CALUTKIE. Tam jest wiejski światopogląd i kot ma być do łapania myszy. Jan, Chester i Frodo wychodzą, ale są odjajczone. Trudno, wyrosły na dworze, nie zmuszę ich do zostania w domu... Dobrze chociaż, że się nie płodzą.

Spilett

Post » Czw lut 27, 2014 19:51 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

U mnie niestety co roku są małe kociaki na osiedlu.
Jest taka pańcia w klatce obok, która uważa, że kastracja to jest okaleczanie zwierzęcia.
Przez wiele lat jej bura kotka miała młode, za młodymi. Nic nie pomagało, straszyła policją jak ktoś chciał jej zwrócić uwagę :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Czw lut 27, 2014 20:00 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

Mój ojciec twierdzi także, że kastracja kota to okaleczenie.
Kropek, kocur ojca żył jakieś 5 lat.
Wypuszczany, wracał co jakiś czas lżejszy o te parę plemników.
Parę dni temu umarł , prawdopodobnie po wyczerpującej walce kocurów o kotkę. Tata znalazł go pod płotem.

Zapytałam tylko czy nadal uważa, że kastracja to okaleczanie,ale kazał mi milczeć.
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Czw lut 27, 2014 20:02 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

Blodka pisze:Mój ojciec twierdzi także, że kastracja kota to okaleczenie.
Kropek, kocur ojca żył jakieś 5 lat.
Wypuszczany, wracał co jakiś czas lżejszy o te parę plemników.
Parę dni temu umarł , prawdopodobnie po wyczerpującej walce kocurów o kotkę. Tata znalazł go pod płotem.

Zapytałam tylko czy nadal uważa, że kastracja to okaleczanie,ale kazał mi milczeć.

:? :? :?
Kropulku [*]

Spilett

Post » Czw lut 27, 2014 20:10 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

Moja Ewcia była u swojej przyjaciółki. Pojechały razem do "znajomej tej znajomej" .Widziała jak karmią na wsi kota bułką rozmoczoną w wodzie .Chyba ze kot z głodu sam to jadł .Podobno były tam przeprowadzane jakieś akcje uświadamiania ,
ale niestety WIEŚ TO STAN UMYSŁU a nie miejsce urodzenia czy zamieszkania.Znam ludzi u których świnki w chlewie mają czyściej niż niejeden nastolatek w pokoju .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw lut 27, 2014 20:11 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

kuba.kaczor13 pisze:Moja Ewcia była u swojej przyjaciółki. Pojechały razem do "znajomej tej znajomej" .Widziała jak karmią na wsi kota bułką rozmoczoną w wodzie .Chyba ze kot z głodu sam to jadł .Podobno były tam przeprowadzane jakieś akcje uświadamiania ,
ale niestety WIEŚ TO STAN UMYSŁU a nie miejsce urodzenia czy zamieszkania.Znam ludzi u których świnki w chlewie mają czyściej niż niejeden nastolatek w pokoju .

:evil: :evil: :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 27, 2014 20:12 Re: Dzień dobry, wita Lamar:) Od dziś bez jajków;/

Uaa, dobrze powiedziane - wieś to stan umysłu.

Buziaki dla Lamara i właścicielki :1luvu:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

[poprzednia][następna]