Adoptowałam sukę: Debi. ZAMYKAMY :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 22, 2013 21:35 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Dziewczyny, nie ma co na zapas gdybać, tylko trzeba poczekać, jak rozwinie się sytuacja. A może odnajdzie się opiekun Nowego? Oczywiście pod warunkiem, że pozytywnie przejdzie rozmowę :lol: Bo jeśli nie, to kilkudniowe żarcie dla kotka kosztuje 2 tysiaki i albo Opiekun zwraca, albo koteczka nie dostanie :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 22, 2013 23:23 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Mialas cztery koty Monostra? 8O :lol:

U mnie Gucio zaznaczyl,ze trzy to za duzo wrecz.
:roll: No to nie zamierzam go wykonczyc nerwowo-3 to wystarczajaco duzo :lol: Ale marzyc sobie moge co nie? :wink:
Ciesz eise,ze Rys nie reaguje na Gucia zaczepki-gdyby nie jego anielska cierpliwosc to bym miala sajgon w domu :twisted:
Ale dzis widzialam,ze ma sposob na Gucia- Gucio gop palnal lapa i burczal,rude usiadlo popatrzylo na niego ......jak burczal dalej ,podnioslo od niechcenia łapę......tak tylko troszke.......Gucio poszedl sobie .Pare razy widzialam,ze jak wnerwic rude malenstwo,to pacnie w koncu raz delikatnie lapka-Gucio potem jest przez pol dnia w szoku i mine ma 8O
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lis 22, 2013 23:46 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Femka, na kilkanaście kotów znalezionych opiekun znalazł się dwa razy. Jeden kot zwiał przez nieuwagę, drugi wyskoczył świeżynkom z balkonu na drugim piętrze w burzę. Oddałam po maglowaniu, bo rokowali, szukali i byli przejęci. Za każdym razem właściciele znaleźli się szybko, bo były ogłoszenia ich, moje, wici rozesłane przez dozorcówi itd. Nie wierzę, że komuś z okolicy, komu zależy, zwiał kot i nikt nic nie wie o zaginionym kocie.

Anulko, 4 koty były przez kilka lat z Moherem i Sybirkiem, przed Trykotem-cukiereczkiem kochającym wszystkich. Dwa kilkunastoletnie buraski odeszły w ciągu roku :( . Były właśnie z tych znalezionych - domowe, przymilne i wywalone na zewnątrz :evil:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lis 22, 2013 23:51 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Nienawidze tych,co oswajaja i porzucaja :evil:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob lis 23, 2013 8:03 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Monostra, to, co piszesz, nie jest budujące. Szczerze mówiąc, też niepokoi mnie brak ogłoszeń we wsi, brak informacji w sklepach. Jak uciekł Koral, najpierw zostawiłam wiadomość właśnie w spożywczakach, bo to jest logiczne. Zrobiłam to odruchowo.
Nowy jest prześlicznie umaszczony, znajdzie dom stosunkowo łatwo (taką mam nadzieję), a że kocha wszystkich, bez problemów przywiąże się do nowych opiekunów.
Gdy kusi mnie, żeby znaleźć pretekst do pozostawienia któregoś z tymczasów, powtarzam sobie, że inne domy będą dla nich tak samo dobre jak mój, albo lepsze, bo może będą miały więcej czasu dla swoich pupili. Ja cały dzień pracuję, a w domu cztery Szczypiorki i Debi i wszystkie domagają się uwagi, głaskania, brania na kolana (może za wyjątkiem suki :lol: ). Dla miziaka mój dom jest daleki od ideału.

Właściwie każde z moich trzech tymczasów chciałabym zatrzymać. Bąble razem, bo są do siebie przywiązane, a dziewczynka jest nieśmiała i drobniutka i bardzo do mnie lgnie. Czarnuch jest przeuroczym urwisem. Nowy z przyczyn wiadomych. Z drugiej strony widzę, że dla Femci i Zosi szczególnie ta sytuacja jest trudna. Obie kocice bardzo wyraźnie unikają tłoku. Od kilku dni wszystkie Szczypiorki chodzą już w obróżkach feromonowych, ale boję się, że to za mało.
Obrazek

Femka

Post » Sob lis 23, 2013 9:58 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Przy okazji wycieczki po mięcho dla Debci objechałam całą wieś w poszukiwaniu ogłoszeń Nowego. Nic. Null. Ani jednego. Chyba tracę złudzenia. Pięciomiesięczny kociak nie mógł przebiec kilku kilometrów i trafić do mnie w stanie absolutnej czystości, zadbania i nie wygłodniały.

Czas dać jakoś na imię Bąblom i Nowemu, c'nie? Jakieś propozycje? Mamy dwóch chłopaków i dziewuszkę. Dziewuszka nieśmiała i drobniutka. Chłopaki żarłoki i psotnicy.
Aha, żadnych Niuś, Cipulek, Misiów itp.
Obrazek

Femka

Post » Sob lis 23, 2013 10:09 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Bryza, Tajfun i Halny :mrgreen:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lis 23, 2013 10:12 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

ale pojechałaś :mrgreen:
żebyś tylko w złą godzinę tych imion nie wymyśliła :roll:
wiesz, samospełniająca się przepowiednia i te sprawy.

EDIT: ale Tajfun dla nowego by pasowało.
Obrazek

Femka

Post » Sob lis 23, 2013 10:16 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Bryza tak delikatnie brzmi. Szanta o mało nie została Bryzą.
A Halny ciepły jest.

Zauważ, że nie proponowałam cyklonu :P

jaaana

Post » Nie lis 24, 2013 12:30 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki+trzeci tymcz

Tajemnica Nowego się wyjaśniła. W weekend mogłam pójść na spacer z Debi za las. Tam są domy mieszkalne i działki letniskowe. Okazało się, że Nowy był tam często widziany. Błąkał się nawet późnymi wieczorami. Niby miał dom, ale pies z kulawą nogą się nim nie interesował. A kotek szedł za każdym, bo on przecież wszystkich kocha.
Jakim cudem przeszedł około kilometra przez las do mnie nie wiem, ale niewykluczone, że poszedł za kimś. Ludzie, gdy go widzieli obok swoich nóg, odganiali go, żeby wrócił do domu. Widocznie ktoś go nie odgonił.

W tej sytuacji nie ma mowy o szukaniu jego dotychczasowych opiekunów. Po spacerze z suką pojechałam zdjąć wszystkie ogłoszenia. Dzisiaj zrobię Nowemu fotki i wstawię ogłoszenia, a w tygodniu spróbuję go umówić na cięcie jajek.

Maluchy robią się upierdliwe do granic wytrzymałości. Gdy tylko usiądę, natychmiast Nowy albo czarnuch pakują mi się na kolana. Szylkretka spała ze mną w nocy. Mam dosyć. Wyleczyłam się z puchatych kuleczek :lol: To jest ponad moje siły.
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 24, 2013 13:29 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, dom Nowego:

E tam na pewno zaciagnelas ja biedna sila do tego lozka 8)

anulka111

Post » Nie lis 24, 2013 16:51 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, dom Nowego:

anulka111 pisze:E tam na pewno zaciagnelas ja biedna sila do tego lozka 8)

o to, to.
Na pewno.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto lis 26, 2013 20:46 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki.

Sihaja pisze:Moja Wetka zaleciła RC Respons fibre, bo kocurek ma problemy, ale powiedziała, żeby wypróbować jak podawać - czyli żeby na razie podawać 3 dni w tygodniu i obserwować co będzie i potem mam wykalkulować, jak często należy podawać, bo być może wystarczy 3 dni na 2 tygodnie, być może trzeba będzie częściej. Jest przeciwna mieszaniu karm, więc jak podaję to fibre to nic innego. Chociaż, w tym wypadku powiedziała, że jak będą nawracać problemy to można mieszać tak, by fibre stanowiła 20% jedzenia. U mnie karma świetnie zadziałała, mimo, że Morfeusz w niej nie zasmakował - je, bo nie ma nic innego...

Mam RC Fibre do sprzedania 3,8kg- niestety nie mam już komu jej dawać :crying:
Ważność do końca 2014r, otwarte opakowanie 4kg,cena zakupu 148zł, ja poproszę 50zł + koszty przesyłki.

Mojemu kotu karma przedłużyła życie o dobre kilka lat, wcześniej cierpienie przy każdorazowym wypróżnianiu było niewyobrażalne. Nie pomagała ani parafina ani lewatywa a lekarz nie widział rozwiązania ponieważ z powodu wieku perystaltyka była znikoma, jelita roziągniete. Wtedy na rynku pojawiła się fibra i stała się wyłączną karmą mojego kotka :1luvu:
Niestety kot odszedł w wieku 17lat ale mógłby być szczęśliwą reklamą RC FR.

Betinka8

Od: Śro paź 30, 2013 18:50

Post » Wto lis 26, 2013 22:24 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, dom Nowego:

To bardzo dobra oferta, ale ja kupiłam podobne opakowanie kilka dni temu, a moje koty mają rc fibre dosypywane do karmy bytowej, po trochu i chyba nie ma sensu, żebym kupowała teraz drugie opakowanie. Za dużo będzie.

Czy szanowne Czytelniczki pamiętają, jak załatwiłam Bąble nadmierną ilością jedzenia? No to zdaje się, że mamy powtórkę z rozrywki. Nasypałam poduszeczek antykłakowych whiskasa dla Burka i na ułamek sekundy wyszłam z kuchni. Gdy wróciłam, Burek siedział w pewnym oddaleniu od miski, a poduszeczki właśnie kończył Nowy. Obserwuję u niego teraz sraczkę jak stąd do Pekinu. Jak nie przejdzie do jutra, mam wycieczkę do wetki :evil: Co fantastycznie wpisuje się w obłęd remontowy, jaki teraz mam. Dzisiaj cały dzień latałam po składach budowlanych, niedawno wróciłam. Jutro czeka mnie podobna wyprawa. Dorzucenie do planu dnia odwiedzin wetki z kotem właściwie graniczy z cudem.

W ogóle tymczasy pojawiły się w najgorszym możliwym momencie. Po domu kręcą się obcy ludzie, jest brudno, a maluchy roznoszą wszystko, bo wszędzie się wciskają. Są nieludzko ciekawskie.

Dzisiaj cudem boskim uratowałam się przed samochodową katastrofą. W listopadzie skończył się leasing mojego samochodu, a ja na śmierć zapomniałam, że jest to jednocześnie termin przeglądu rejestrowego, zmiany ubezpieczyciela na mojego i na dodatek, że jedna żarówka świateł mijania właśnie zdycha, a bez niej nie klepną mi przeglądu. Wszystkie terminy upływały dzisiaj. Od rana zatem biegiem do serwisu, potem do stacji diagnostycznej, potem po odbiór polisy do brokera.

Dobre wiadomości są takie, że panowie skończyli budowę garażu i przedsionka, jutro będzie założona brama garażowa, panowie elektrycy założyli wszystkie gniazdka i oświetlenie. Od weekendu mój samochodzik znowu będzie parkowany na działce i w dodatku we własnym, nowiutkim garażu.

Przy okazji wymiany żarówki miałam momęcik, żeby obejrzeć nowy, cud-wypasiony nowy model mojego autka :crying: :crying: :crying: Umarłam. Po prostu umarłam. Nie ma w nim tylko pralki i lodówki, ale te sprzęty zawsze mogłabym wrzucić do bagażnika :lol:
Mogłabym, gdybym rzadziej latała do niujorku po waciki :evil:
Obrazek

Femka

Post » Wto lis 26, 2013 23:06 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, dom Nowego:

Femka pisze:Od weekendu mój samochodzik znowu będzie parkowany na działce i w dodatku we własnym, nowiutkim garażu.

Taki przyspieszony prezencik pod choinkę samochodzik dostanie :mrgreen:

Czy samochodzik ma imię?

jaaana

[poprzednia][następna]