Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2014 8:53 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Nie umiem znaleźć. :(
Przeterminowało się i nie wiem jak je teraz odkopać. :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon maja 12, 2014 9:06 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

I ja na maila ogłoszenie poproszę :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pon maja 12, 2014 9:20 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Tez poprosze o ogłoszenia na maila
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon maja 12, 2014 9:30 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Dziękuję. :D
Już wysłałam maile.
W razie czego mam wydrukowane na laserówce, bardzo ładnie wyglądają, mogę wrzucić w kopertę.
Mam już załadowane kopertki do kotkinsa i Irysa. Jakby ktoś jeszcze chciał, to dajcie znać, bo dopiero po południu idę na pocztę.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 19:47 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Zosiku, wyślij mi, proszę, ogłoszenie mailem.
Jutro się wybieram do weta, powieszę.
olatka@gmail.com

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon maja 12, 2014 19:54 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Mnie też wyślij, w piątek będę w lecznicy to powieszę.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon maja 12, 2014 20:04 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Melduję, że maila, dostałam, ogłoszenia wydrukowałam, zaniosę jednak jutro, bo mnie dziś migrena potwornie męczy.
Maila z ogłoszeniem rozesłałam po znajomych, mają słać wici dalej.

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pon maja 12, 2014 20:13 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Wysłałam.
Dzięki piękne!
Ogłoszenia Bandisia będą wisieć w lecznicach w całej Polsce. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 20:16 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Dostałam :)
Jutro powieszę w lecznicy :)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon maja 12, 2014 20:20 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Kot Wam zapłać dobre kobiety.
Ja jutro robię z młodym rundkę po naszych lecznicach.
Skoczymy też pod Częstochowę, tam też jest taka dość znana i lubiana.
Wejdę do znajomego zoologicznego, tam na pewno pozwoli mi powiesić.
Nie wiem jak w kakadu, ale zapytać zawsze mogę. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 20:43 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Przyślij mi proszę.
Nie powieszę byle gdzie, ale w dobrych lecznicach-tak.
I powiem mojemu weterynarzowi, to psiarz.
Może mu się coś nawinie.
Zosik przyślij mi zdjęcia Bandiego na maila.
Pokażę weterynarzowi, on mi wszak Melona chciał ukraść...a Bandiś prześliczny jest.
Co szkodzi próbować!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon maja 12, 2014 21:26 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

kotkinsu - musisz mi podać na pw numer chatki i kod pocztowy, bo pamiętam wszystko oprócz numerków. ;)
Mam do Ciebie już przygotowaną kopertę.
A na maila już rzucam. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt maja 16, 2014 20:18 Re: Wasia i Kropka - Bandisia problem jednojajeczny

Jak nie urok, to przemarsz wojsk.
Jak nie przemarsz, to żydowskie wesele.

Mamy kolejny problem.
Bandiś miał już trzeci termin kastracji. Pierwsze przełożone ze względu na przeziębienie.
Teraz miał już być po zabiegu, a tu Patrycja pisze do mnie tak:

Mamy problem z kastracją, bo Bandiś ma tylko jedno jajeczko i nie wiadomo gdzie jest to drugie. Pani doktór mówi, że może być w jamie brzusznej, bo w pachwinie nie ma - sprawdzała. Mówi też że kastracja jednego jajka nic nie da, bo to drugie może powodować rozdrażnienie i grozi częściej nowotworem, no i na zachowanie nie wpłynie usunięcie jednego.
Mogła zrobić mu operację otwierając jamę brzuszną i szukając tego jajeczka, tylko może akurat być tak że Bandiś po prostu urodził się z jednym i drugiego nie ma.
W takim razie nie umiałam podjąć decyzji. czy kroić Bandisia i szukać zgubionego jajka, czy jak radzi pani doktor zrobić USG ale niestety to nie w Sochaczewie tylko w Warszawie.
Koszt USG to około 100zł, może mniej bo to tylko USG narządów rodnych, a nie całej jamy brzusznej.
Ja w tej chwili jeszcze mam niesprawny samochód więc to też jakaś przeszkoda.
Jak myślisz co zrobić, bo mogę go umówić na kastrację w przyszłym tygodniu, pewnie trochę droższą z tym szukaniem zagubionego jajka?

Co myślicie?
Na psich jajkach znam się jak na rozróżnianiu japońskich alfabetów.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt maja 16, 2014 20:25 Re: Wasia i Kropka - Bandisia problem jednojajeczny

ja bym zrobiła USG, ale ja dziś nie myślę.........jutro przemyślę i się wypowiem raz jeszcze
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt maja 16, 2014 20:32 Re: Wasia i Kropka - Bandisia problem jednojajeczny

Dobrze. Zrobię więc wszystko, żeby zignorować Twoją wypowiedź, chociaż im dłużej Cię znam, tym trudniej jest mi Ciebie zignorować. (btw. zastanawiam się nad pozwaniem Cię w związku z nadwyrężeniem mięśni brzucha i szczęki)

Czy leci z nami ktoś bardziej myślący? :smokin:
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]