Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 21:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Kiniu, mam nadzieję że jakoś dotarłaś :lol:
Nie chowaj karuzeli, niech się bawią. Jaki Fiod ma długi ogon 8)
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 12, 2013 7:56 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

u mnie ostrzą i na płaskim i na stojącym.
teraz dywany i dywaniki pochowałam bo mała psinka sika na miekkie.
Drapaki obłożyłam podkladami ale czasem bywa sprytniejsza
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt lip 12, 2013 8:46 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Ale fajnie się chłopaki bawią :P
Muszę Pippinowi zrobić podmiankę tzn schować tor i wyjąć taką karuzelę - też lubił się nią bawić :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 12, 2013 9:06 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

JolaJ pisze:Kiniu, mam nadzieję że jakoś dotarłaś :lol:

Dotarłam :D . Zobaczcie ile dźwigałam:
Obrazek

Tak dużo prezentów Jola dała Paluszkom :D

JolaJ pisze:Jaki Fiod ma długi ogon 8)

Bardzo. Jak siada to ogonem przykrywa sobie przednie łapki :D . Niektórzy pytają czemu Maurycy tak nie robi. Jak to czemu? Bo ogona mu nie starcza :lol:

Broszka pisze:Ale fajnie się chłopaki bawią :P
Muszę Pippinowi zrobić podmiankę tzn schować tor i wyjąć taką karuzelę - też lubił się nią bawić :)

Koniecznie zrób podmiankę. Pippin ucieszy się, że dostał nową zabawkę.
Fiodor wczoraj wyciągnął z karuzeli piłkę. I wtedy to dopiero zaczęło się szaleństwo :kotek:

BarbAnn pisze:Drapaki obłożyłam podkladami ale czasem bywa sprytniejsza

:ryk:
a nie wchodzi za kotami do kuwety?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt lip 12, 2013 9:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Revontulet pisze:Fiodor wczoraj wyciągnął z karuzeli piłkę. I wtedy to dopiero zaczęło się szaleństwo :kotek:

8O jak on to zrobił? z mojej nie da się wyjąć piłeczki :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 12, 2013 9:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Fiodor brał całą zabawkę w zęby i ją podrzucał. I w ogóle przeciągnął ją po całym mieszkaniu.
A poza tym te dwie części były spięte ze sobą dosyć luźno więc dał radę rozdzielić je i wydobyć ze środka piłeczkę :wink:

Karuzela już jest schowana- obawiam się, że Fiod szybko by ją uszkodził.
Taką mam zdolną bestię w domu :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lip 12, 2013 11:34 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Revontulet pisze:ciach
BarbAnn pisze:Drapaki obłożyłam podkladami ale czasem bywa sprytniejsza

:ryk:
a nie wchodzi za kotami do kuwety?

wchodzi
i nawet raz na czas siknie
niestety sika tez na drapak
i na podklady
na spacerach tez sika ale na spacerach jest tyle fajnych rzeczy do zobaczenia ze szkoda czasu na sikanie
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt lip 12, 2013 19:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Mamy taki tunel z kulką, Pixi dostała go w wyprawce przeprowadzkowej i przed bardzo długi czas był dużą atrakcją, ale teraz schowałam bo jakoś przestały się nim interesować.
Mauryś na zdjęciu z karmami ma minę jakby miał ochotę to wszystko zjeść :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Sob lip 13, 2013 10:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Cześć chopaki. Śpita, czy co?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob lip 13, 2013 11:06 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Tak, śpią snem kamiennym.
Śniadanko było późno (nareszcie sobie porządnie pospałam), potem zabawa. I teraz przyszedł czas na odpoczynek.
Wkurzyłam się. Wczoraj wrzuciłam na wrzutę filmik. Cały się załadował, zapisał. Wszystko niby ok, a filmiku nie ma. Przepadł w czeluściach internetu :twisted:

karola7 pisze:Mauryś na zdjęciu z karmami ma minę jakby miał ochotę to wszystko zjeść :lol: .

Ależ on chciał wszystko zjeść. Zastanawiał się tylko od czego zacząć.
Obrazek

Revontulet

Post » Sob lip 13, 2013 11:08 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Revontulet pisze:(nareszcie sobie porządnie pospałam)

Jak mi tego brakuje :crying:
Bazyl codziennie między 4 a 5 rani przychodzi na miziańsko... a ja głupia się daję namówić :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lip 13, 2013 21:51 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

NatjaSNB pisze:Bazyl codziennie między 4 a 5 rani przychodzi na miziańsko... a ja głupia się daję namówić :roll:

Moja Kropa lubi o tej porze nieludzkiej przyjść do mnie do wyra i lizać mnie po włosach :D

Ciężka sprawa z tym pospaniem przy kotach, chyba trzeba być mocno zmęczonym, żeby nie reagować na ich aktywność o 4:00-5:00.

Revontulet, jak Ci się udaje pospać? :)
Bo u mnie to tylko kwestia ogromnego zmęczenia po robocie, tak wielkiego, że sen kamienny. Ale i tak mam przebłyski, że koty czegoś chciały o tej chorej porze, ale odwracam się zmęczona na drugi bok, więc je po chamsku ignoruję.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie lip 14, 2013 6:55 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

No, to zgadnij Revontulet jak u mnie :mrgreen: ?
Śpią póki nie wstanę! :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 14, 2013 8:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

no u mnie też tak bylo
Spały tak długo aż nie wstałam...aż wzielam sobie pieska i skończyło się
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Nie lip 14, 2013 16:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Z tym "porządnie wyspać" to chodziło o to, że pospałam sobie do 10.00. Ale w tzw. międzyczasie było kilka pobudek.
Moje koty to drobiazg w porównaniu z sąsiadami.

Maurycy przesypia calusieńką noc. Fiodorowi odbija nad ranem- zaczyna latać jak wariat, potem idzie do kuwety i dalej spać.
Na pewne dźwięki już nie reaguję- piłka z dzwoneczkiem mi nie przeszkadza, zrzucanie różnych rzeczy też nie. Zresztą teraz przy otwartych oknach tego typu dźwięki nie są jakoś bardzo dokuczliwe. Gorzej zimą, gdy jest ciszej (zamknięte okna). ale też jakoś daję radę.
Fiodkowi też raniutko zbiera się na pieszczoty. Chodzi mi po plecach, po głowie i domaga się głaskania. Jak go nie głaszczę to mnie szczypie w ręce :twisted:

Zobaczcie jak Fiodor zachowuje się, gdy nagle zauważy Maurycka (39 sekunda): http://revontulet.wrzuta.pl/film/062o4BoamO4/fiodor
Żeby było zabawniej- na swoje odbicie w lustrze też tak reaguje :lol:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]