Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia Amki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 19:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

kotkins pisze:Maria, poproszę link do tego szamponu!!!

Tak jest, prosz Pani. Już się robi, prosz Pani. :wink:

MariaD pisze:
JaEwka pisze:Pieprze się w takim specjalnym szamponie nazwy teraz nie pamiętam

GOOP. Jest szampon i pasta.
http://www.bagirasklep.com/kot/kosmetyk ... omers_goop

I bez gąbki - szampon bezpośrednio na ogon (jeśli trzeba to rozcieńczyć wg przepisu) i wcierać. Zmyć i powtórzyć. Pasty się nie rozcieńcza.

Tu też mają: http://lavenderlove.pl/kosmetyki.html to są dobre kosmetyki, warte swojej ceny. Górna półka.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 31, 2012 19:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

a pisałam, że wyjdzie z tego "wcale", a nie żadne "fcale" :twisted:. No i tatuś Amki wylądował na tymczasie, tam gdzie mu pisane było - w garażu kotkinsa:).
No trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści z frontu :piwa:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Czw maja 31, 2012 19:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

maneki pisze:a pisałam, że wyjdzie z tego "wcale", a nie żadne "fcale" :twisted:. No i tatuś Amki wylądował na tymczasie, tam gdzie mu pisane było - w garażu kotkinsa:).

W piwnicy - Kotkins trzyma koty w piwnicy........:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw maja 31, 2012 19:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Dzięki!! :D
Jakbyś widziała ten ogon,to..............
To na końcu zdania obrazuje JAK on wygląda.

A czy po kastracji ten ogon zrobi się normalny????Bo czytałam takie rzeczy w necie.Aczkolwiek nie dowierzam.Podobno to testosteron powoduje ten "kocurzy ogon".
Po co temu kotu jajka?

Odpoczywa.W stoliku na półce zrobiłam mu legowisko bo tam chciał.
Zrobię mu gotowanego cyca, bo jest chudy jak ............

P.S.
Kotkins trzyma koty w tumnie.........

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 31, 2012 19:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Cyc zawsze pomaga, facetom każdego gatunku- pomoże i tutaj! :mrgreen:
Trzymam kciuki za białasa! A na ogonach się nie znam. W ogóle nie znam się na persach (jeszcze!)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw maja 31, 2012 19:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Neigh pisze:
maneki pisze:a pisałam, że wyjdzie z tego "wcale", a nie żadne "fcale" :twisted:. No i tatuś Amki wylądował na tymczasie, tam gdzie mu pisane było - w garażu kotkinsa:).

a w piwnicy! 8) to takie mroczne! :twisted:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Czw maja 31, 2012 19:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

w jego "domowej" książeczce jest jedna adnotacja nt. leczenia
tego ogona.
zaniedbany jest bardzo, ogon miał do tego cały posklejany prawdopodobnie kupką i podredowany.
opiekunka ze schroniska mówiła, że ze stresu leżał w swoich odchodach :(
jak na razie, to chyba jeszcze za chudy na kastrację, już dawno nie widziałam takiego
chudzielca, miednica, żebra, na wierzchu.
trzymam kciuki za nabieranie ciała i aklimatyzację tego "szczupłego blondyna" :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw maja 31, 2012 19:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Dzięki:)

Dziewczyny-on śmierdzi kocurem.
Nie czułyście?Rzecz jasna nie tak jak potrafią cuchnąć inne,ale czuje się.Przy perfumowanych futrach kocic...to się czuje.
Gabi czy ta książeczka została wysłana??

Kocio pojedzie do weta w przyszłym tygodniu.Zaplanujemy mu spa:)

Kotkins trzyma w piwnicy.W trumnie.To takie mroczne...

kotkins

Post » Czw maja 31, 2012 19:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Neigh pisze:

pewnie ma już tyle, że w domu nie mieści :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw maja 31, 2012 20:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

kotkins pisze:Dziewczyny-on śmierdzi kocurem.
Nie czułyście?

e tam, kotkins, nie ma tragedii, ja tam nic nie czułam.
może być lekko nie świeży, bo w schronie leżał w swoich siuśkach :(

książeczka pojechała na pewno z innymi dokumentami.
ale wpis odnośnie ogona był o ile pamiętam z aż 2008 roku,
także na dłuższą metę "właścicieli" "kocurzy ogon" guzik obchodził.
eeee, co ja gadam cały kot ich guzik obchodził skoro wylądował w schronie....
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Czw maja 31, 2012 20:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

kotkins pisze:A czy po kastracji ten ogon zrobi się normalny????Bo czytałam takie rzeczy w necie.Aczkolwiek nie dowierzam.Podobno to testosteron powoduje ten "kocurzy ogon".

Możliwe, że po kastracji przestanie mu się tłuścic, ale na to trzeba będzie czasu. Czasami i kastraty maja tez tłuste ogony i trzeba regularnie je pielęgnować.

Tłuszcz na ogonie trzeba zdrowo pudrować miedzy praniami. W tym drugim linku mają Kaolin Powder. Idealny do takiej codziennej pielęgnacji, wchłania tłuszcz i futro staje się sypkie i suche.

Jak dopierzesz ten ogon to niech wet obejrzy centymetr przy centymetrze, czy nie ma ranek/ropni/podrażnień/strupków itp.. Zaniedbany ogon kocurzy może sprawić kotu spory dyskomfort.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 31, 2012 20:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

On ma łysy ogon.Na razie nie piorę bo jest potwornie zestresowany.Pogłaskałam, dałam cyca (kurzego, nie cieszyć się!)Łysina ogonowa ma 10 cm.
Kotek wygląda jak pół Amelki ,aż mi się płakać chce.
Wiecie-dopiero teraz się zorientowałam ile osiągnęłyśmy z dziewczynami.Jakie ja mam cudne persy!Ta puchata Amelka, Fiona z ogonem jak pawica...Jestem z nich taka dumna.Trafiły mi się niesamowite kocice.

Mario-dzięki:)
Mam ten puder-czasem "pudrzę" dziewczyny.Wtedy Amka wpada jak strzała do mokrej kabiny prysznicowej...ona jest jak ta mała dziewczynka co to siada w kałużę w niedzielnej sukience! :mrgreen:

Gabi masz rację.On śmierdzi brudem,sikami.
I jest chudy.Jutro kupuję mu conva, oby go lubił.

Nie je,w kuwecie nie był.

kotkins

Post » Czw maja 31, 2012 20:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

u mnie też nie jadł od razu.
dopiero za jakiś czas poskubał.
wiele chłopina przeszedł - kto wiem co zrobili mu w "domu",
potem schron i tydzień leżenia płasko jak naleśnik,
potem łazienka u mnie. po mojej, waletował u Ewelinki :1luvu: - gdzie się znakomicie rozkręcił
i rozluźnił, a tu znowu zmiana i nowe miejsce.
całe szczęście, że tak dobrze trafił i załapał się na akcję łączenia rodzin :wink: .
niech mu Amelia wytłumaczy, że teras to szystko bedzie doprze :wink:
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Czw maja 31, 2012 20:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

W gwoli wyjaśnienia ogon jest łysy bo został ogolony :mrgreen: Wet mu przejechał maszynką bo futro na nim było w fatalnym stanie :? tak jak gabi.cezar pisała - cały posklejany w brudzie i najprawdopodobniej odchodach :?
kotkins on szampon swój ma - tak jak pisałam idzie w paczce razem z dokumentami co do ciotka Gibutkowa sklerotyczka zapomniała zabrać :twisted: powinna dojść do soboty bo wysłana priorytetem.
On na początku jest zestresowany ale powinien się w ciągu dwóch dni zrelaksować - tak przynajmniej było u mnie.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw maja 31, 2012 20:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia A

Łączę się w bólu i naprawdę nie umiem nic mądrego napisać, bo się nie znam...
ale i tak się cieszę, że biedak trafił na takiego Persoznawcę i Persoamatora jak Kotkins...
Może jemu też radzili żeby się tu doczołgał do domu córuni... i potem już wszystko będzie dobrze.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]