Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 10:07 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - wpadki kuwetkowe

Bazyliszkowa pisze:Kolejny dzień potwierdził, że każda z kuwet Bajeczki ma inne przeznaczenie: jedna na siku, druga na kupę. Dokociliśmy się prawdziwą kocią hrabiną :twisted:

Klakiera dziś w nocy dość mocno przydusiła astma, dostał dodatkową porcję leku.

:mrgreen: żadna tam hrabina, to prawdziwy KOT :1luvu:

Trzymamy kciuki za Klakierka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro paź 12, 2011 10:57 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - wpadki kuwetkowe

kamari pisze:
Bazyliszkowa pisze:Kolejny dzień potwierdził, że każda z kuwet Bajeczki ma inne przeznaczenie: jedna na siku, druga na kupę. Dokociliśmy się prawdziwą kocią hrabiną :twisted:

Klakiera dziś w nocy dość mocno przydusiła astma, dostał dodatkową porcję leku.

:mrgreen: żadna tam hrabina, to prawdziwy KOT :1luvu:

Trzymamy kciuki za Klakierka :ok: :ok: :ok:

Czyli księżniczka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 12, 2011 18:37 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - kuwetkowa hrabina

Za Klakiera :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro paź 12, 2011 20:42 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - kuwetkowa hrabina

Klakier, nie choruj :(
ciągle chora Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro paź 12, 2011 20:55 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - wpadki kuwetkowe

Bazyliszkowa pisze:
Myszolandia - nie wiem, czy Bajka też uważa, że wygrała los na loterii. Staram się o to.

ale ja wiem,nawet jak ona sama jeszcze o tym nie wie

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WITAMY

Obrazek

Ey,Klakierku Ty masz mi nie chorować,ey,kto mi będzie raporty o nowej zapodawał hę?

Myszka żondzi
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 12, 2011 21:29 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - wpadki kuwetkowe

Bazyliszkowa pisze:Koty coraz bardziej się akceptują :)

Obrazek

O, Bajeczka już bez wdzianka :roll: :D A Klakier podobny do mojego Maksia, tylko ma ciut więcej czarnego :D

Kciuki za szybką przyjaźń kociastych :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw paź 13, 2011 7:12 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - kuwetkowa hrabina

Klakier dziękuje za życzenia zdrowia i mówi, że dziś czuje się dobrze. :kotek:

Wczoraj wieczorem koty bawiły się krótko w gonionego, a dziś rano widziałam, jak Klakier parę razy liznął Bajkę po łebku. :)

Żeby jednak nie było za fajnie..........
Ponieważ ostatnio wpadki kuwetkowe się nie powtórzyły, postanowiłam nie zamykać Bajki na noc w łazience. Pieknie przespała noc w łóżku, ale... rano odkryłam, że nasikała w przedpokoju... prosto do butów Młodego... :evil: :evil: :evil:
Nie chcę jej na noc zamykać w łazience, ale nie wiem, co robić? Ustawić kolejną kuwetę, tym razem w przedpokoju? a może bliżej łóżka?
Kurczę :?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 13, 2011 7:24 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Biedny Młody.
Wiesz, że nawet wśród młodych ludzi (tak!) do dziś pokutuje informacja, że moczy się kotu pyszczek w moczu, żeby wiedział, że źle robi? Tak "poradziła" dziewczyna koledze :evil: :evil: :evil:
A kolega na to: "ona wie, bo jej rodzina całe życie ma koty".
Kurcze, nie wiem, co robić z kuwetą :(
Może wyczaić, gdzie ona lubi spać najdłużej i blisko tego miejsca, żeby nie miała daleko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 13, 2011 7:41 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Bajeczko, no bez takich, plissss!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw paź 13, 2011 10:00 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Może za wcześnie wypuściłam ją na noc z łazienki? Może powinna spędzić tam jeszcze parę nocy, żeby nawyk kuwetkowy jej się utrwalił? :roll:

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 13, 2011 10:13 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Dorotko, uzbrój się w cierpliwość. Masz w domu nową, ale już roczną kotkę. Ona musi wypróbować i Klakiera i was. Sama jest zdezorientowana i nie wie, co jej wolno. Zaznacza teren, obserwuje na państwo pozwolą i co zrobi Klakier.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw paź 13, 2011 10:43 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Kamari, wiem, że potrzebny jest czas.
Nie wiem tylko, jak najlepiej pomóc Bajce w poprawnym kuwetkowaniu. Nie chcę popełnić błędu, który przyniósłby skutek odwrotny, zestresował i zniechęcił kocicę. Nie wiem, czy powinnam ustawiać coraz to nowe kuwety w coraz to nowych miejscach całego mieszkania, czy raczej powrócić do ograniczenia przestrzeni nocą do łazienki. W tej chwili skłaniam się do powrotu do noclegów w łazience, tym bardziej, że Bajka lubi swoje legowisko tam, nawet w dzień czasem w nim drzemie - ale nie mam pewności, czy to słuszny pomysł.

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 13, 2011 19:40 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Wieczorem Bajka znów kręciła się przy butach :evil:
Na szczęście zauważyłam - wzięłam kocicę i zaniosłam do kuwety. Nic nie zrobiła i odeszła. Ale za chwilę wróciła, weszła do kuwety i zrobiła siku. :ok:
Dlaczego ją tak ciągną buty jako miejsce do sikania? 8O

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 13, 2011 19:42 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

:roll: ale niech ją przyciągnie kuweta, abra kadabra...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 13, 2011 19:43 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Dzięki, czary się przydadzą :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]