Tasia i Tycia - część pierwsza i z pewnością nie ostatnia

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 19, 2011 13:25 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Zamówiłam TOTW i Acanę, nie popuszczę Krakvetowi, powiem, że będę czekać tak długo, aż sprowadzą :twisted:

Wykupiłam sobie karnet na basen i mam mocne (któreś już z rzędu...) postanowienie, żeby od 30 kwietnia chodzić codziennie. Sama ta świadomość sprawia, że czuję się dużo zdrowsza i szczuplejsza :ryk:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto kwi 19, 2011 14:14 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

shalom pisze:Solangelica-czytałaś całą Sagę? 8) chodzi o Twój nick

Tak :) stad wlasnie moj nick pochodzi, choc do konca nie identyfikuje sie z bohaterka (jakos Heming Zabojca Wojta nie byl w moim typie :P). Mam przyjaciolki z ktorymi zglebialam tajniki sagi i do tej pory uzywamy naszych ksiazkowych pseudonimow - Ellen, Shira, Tula, Sol, Anna Maria itp. :)

Pasibrzucho, ja bym tez pochodzila na basen i nawet sobie obiecalam to na Slasku sie gdzies udam :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto kwi 19, 2011 14:19 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Ja jestem mega fanką Sagi. Miałam trans i przeczytałam wszystkie trzy: O ludziach lodu, o czarnoksiężniku i o królestwie światła. Te książki są magiczne.
A ja to właśnie jakoś tak czułam wielką bliskość z Sol :oops: :roll: ta dwoistość natury mi mocno odpowiada 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto kwi 19, 2011 14:28 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

shalom pisze:Ja jestem mega fanką Sagi. Miałam trans i przeczytałam wszystkie trzy: O ludziach lodu, o czarnoksiężniku i o królestwie światła. Te książki są magiczne.
A ja to właśnie jakoś tak czułam wielką bliskość z Sol :oops: :roll: ta dwoistość natury mi mocno odpowiada 8)

Ja tez cala trylogie pochlonelam, plus inne sagi ktore zaczely wychodzic - Raije i sage o zielarkach nie pamietam tytulu, ale podobala mi sie bardzo. Tzn uwazam ze Sandemo pisze najlepiej no i mam najmilsze wspomnienia zwiazane z Saga o Ludziach Lodu :)
milo mi spotkac milosniczke Sol ;) dwoistosc jej natury byla wyjatkowo ciekawa 8)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto kwi 19, 2011 14:31 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

A ja nie wiem o czym rozmawiacie...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto kwi 19, 2011 14:33 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Ja też potem sięgałam po jeszcze jakieś sagi, ale żadnej innej tak do konca nie przeczytałam. Zresztą nie miałam dostępu do książek. Ja zaczełam do czarnoksiężnika, potem ludzie lodu, bo tak trafiłam na książki. A królestwo na koniec. I powiem Ci, że do dziś królestwo światła jest moją utopią, chciałabym żeby nasz świat był tak uporządkowany :wink:
Poza Sol uwielbiałam jeszcze wiele innych postaci, ale z kobiet jakoś tak ona najbardziej mi pasowała.
Czytałam jako gówniara wiec długo marzyłam że spotkam takiego Marco :oops: a jeśli miałabym mieć syna to Nataniela :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 19, 2011 14:34 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

sunshine pisze:A ja nie wiem o czym rozmawiacie...

O wspaniałych książkach, zapytaj o nie u siebie w bibliotece. Najczęściej leżą koło harlekinów, co uważam za niesprawiedliwe :roll: owszem Margit nie jest Nabokovem, ale nie o kunszt literacki tu chodzi, tylko o fantazje, historię itp.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 19, 2011 14:36 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Poza tym - powiedzmy sobie otwarcie - czasem trzeba poczytać, żeby się po prostu odprężyć, zrelaksować, niekoniecznie wtedy sięgamy po tę literaturę z samych najwyższych półek :ok:

Pasibrzucha

Post » Wto kwi 19, 2011 14:38 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Ja od jednej z lekarek dostaję książki, które ona nazywa: dla prządek. Ale czasami miło czytać coś co nie zostaje na dłuzej w głowie. Czasami zdarza się, ze dostanę coś co mnie zachwyci, jak np Pudełko szpilek.

sunshine

Post » Wto kwi 19, 2011 14:46 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Pasibrzucha pisze:Poza tym - powiedzmy sobie otwarcie - czasem trzeba poczytać, żeby się po prostu odprężyć, zrelaksować, niekoniecznie wtedy sięgamy po tę literaturę z samych najwyższych półek :ok:

Dokładnie :ok: dla mnie saga była zawsze wspaniałym relaksem, odskocznią, zapominałam wtedy o wszystkim, potrafiłam czytać 8 godzin bez przerwy. No i rzadko kto wspomina o tym, ale Saga przekazywała też dużo dobrych wartości. Szczególnie dużo mówiła o miłości pod każdą postacią. Pamiętam, że ja wtedy zaczęłam dużo myśleć o byciu dobrym, miłości do wszystkich bliźnich itp.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 19, 2011 14:48 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

A czyja to Pudełko szpilek? o czym?

Mnie zachwyciła, wzruszyła i wciagnęła bardzo książka J. Wiśniewskiego "Bikini". Wspaniała, wielowątkowa historia, czytałam jednym tchem. Kocham tego faceta za to jak pisze, za jego kobiecość szczególnie :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 19, 2011 14:59 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

A nam 2.05 nie chcą zrobić dziekańskich :evil: (ale i tak pewnie zrobią, tylko dadzą znać dzień wcześniej :evil: ) A ja tu chcę wyjechać!
Moje koty lubią Acanę, Balbina lubi Orijena 8O (jak Sezam to nie wiem, bo gdy karmiłam tym Balbinę Sezama nie było jeszcze u mnie). Rybnego nie próbowaliśmy.
A ja mam karnet na basen i siłownię i zaraz lecę zmniejszać masę bo przed latem by się przydało 8)
Sagi nie czytałam (jeszcze). Ostatnio mało czytam, ale i tak nie jestem przeciętną Polką, bo czytam wiele więcej niż książkę rocznie 8)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto kwi 19, 2011 15:04 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Shalom, nie pamiętam. Polska pisarka. Książka o młodej kobiecie, która próbuje połączyć karierę i wychowywanie dziecka. Brzmi tandetnie i tak do pewnego momentu wygląda. Ale potem...

sunshine

Post » Wto kwi 19, 2011 15:06 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

A czym się przejawia kobiecość pisarza, bo mnie zaintrygowałyście? :D

Pasibrzucha

Post » Wto kwi 19, 2011 16:29 Re: Tasia i Tycia - nowe zdjęcia str. 83

Pasibrzucho przeczytaj coś Wiśniewskiego to zrozumiesz 8) ale mogę Ci powiedzieć, że mało jest tak wrażliwych facetów, mało facetów przyznaje się do tego że ma w sobie kobiecość którą lubi 8) jakbyś nie wiedziała że to pisze facet to byś myślała, że kobieta. Tyle ze lepiej. Nikt tak nie potrafi opisywać scen erotycznych czy generalnie intymnych jak on, aż mam motyle w brzuchu. I nie jest to żadna romantyczna tandeta. Wręcz przeciwnie. Opisuje ciekawe historie które są jakby gdzieś obok nas. No i on pasjonuje się światem kobiet :D przeczytaj Bikini, Samotność w sieci a poza tym wiele innych.
Acha, facet pisze super ksiażki a ma doktorat z chemii, jest też informatykiem, rybakiem, urodził się w Polsce(w Łodzi albo okolicach) a teraz mieszka w Niemczech i robi naukową karierę. Stworzył program chemiczny który wykorzystują firmy na całym świecie.
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]