Dulencjowo. Wątek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 9:52 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Babett_B pisze:Paciek w schronie mieszkał obok kociego wybiegu, więc zdecydowanie jest "kocim" psem :wink:

Jak Paciek mieszkał w schronie, to na wybiegu kocim mogliśmy w spokoju pracować, teraz same wariaty mieszkają obok i nie idzie się zająć kotami, bo psy szaleją na widok kota. Nie to co Paciek "oaza spokoju".

A tutaj Paciek jeszcze w schronie. Z kotem Niuńkiem.

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

:)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt lip 23, 2010 13:59 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Wróciliśmy.

Za godz jedziemy na echo.
Paciek bidny i umęczony (jest mocno płukany), nie mogłam odejść od niego na chwilkę, bo piszczał i mamrotał. Uzgodniłam dalsze kroplówki w domu. Teraz czekamy na kolejne wyniki.

Strasznie, przeogromnie dziękujemy za Waszą pomoc. Spłaciliśmy część długu w lecznicy i mamy na echo serca.

Rozliczenie zrobię w wolnej chwili, przepraszam

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt lip 23, 2010 15:36 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dzień dobry,czy można :?: :roll:
Gdzieś w okolicach 9 czerwca stwierdziłaś że,ktoś podgląda Twój wątek(skąd wiedziałaś?)i kazałaś natychmiast się ujawnic.Tym ktosiem prawdopodobnie byłam ja :mrgreen: ale się nie ujawniłam bo :1.wstydałam troszki,2.Doczytywałam wateczek od początku.W końcu ,kiedy juz zamierzałam się przedstawic,to zamknęłaś watek :(
Teraz znowu jesteś na forum :D razem Packiem i kotyma :1luvu: :1luvu: więc postanowiłam dołączyc do czytaczy i ujawnic się :mrgreen:

Informuję że,pomimo iż jest to forum kocie,ja jestem wielbicielką PACKA :1luvu:
I twardo będę broniła swego zdania :twisted:

Kciuki za Packa nerki i za całokształt :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt lip 23, 2010 16:55 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

kotka doroty pisze:Dzień dobry,czy można :?: :roll:

Informuję że,pomimo iż jest to forum kocie,ja jestem wielbicielką PACKA :1luvu:
I twardo będę broniła swego zdania :twisted:

Kotka doroty, witaj u nas.

Paćka naprawdę nie da się nie kochać.

Wróciliśmy z echo. Wszystko z serduszkiem ok. Przynajmniej tyle.
Niunio słaby, nawet bardzo. I ma dość, targania, ciągania i ciągłych zmian.

Wsadziłam Paćka na kanapę, wyczesałam ogon i poszedł w drzemkę. Nie chce jeść, sporo pije.

Dulencja

Post » Pt lip 23, 2010 19:04 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Mam nadzieję, że to "niejedzenie" to z upału i zmęczenia... Niech sobie biedak odpoczywa.
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2010 19:09 przez Babett_B, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pt lip 23, 2010 19:08 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencjio zauwazylam temat i zajrzałam...jakie wyniki ma Paciek?
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt lip 23, 2010 19:09 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Trzymam kciuki za Paćka :ok: ,
Chciałabym pomóc inaczej ale mogę tylko dobrym słowem :(
Magda a jak wyglądają nerki na usg?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 23, 2010 19:12 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dobrze, że Paciek ma serce w porządku
Może on taki zmarnowany od upałów, dla wiekowych stworzeń to dramat. Mialam teraz pod opieką starszą sunię po operacji, teoretycznie wszystko OK, rana się goiła, ale ja bałam się, że podczas mojego dogsittingu zejdzie :mrgreen: Teraz jest trochę lepiej, ale dalej nic nie chce
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 23, 2010 19:14 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

:ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt lip 23, 2010 19:27 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Jakby Paćkowi potrzebna była ipatkina to mam bo moja Małgonia jej nie może brać. Mogę zaraz przesłać. Kciuki za chłopaka najmocniej zaciśnięte!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lip 23, 2010 19:48 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciek śpi.
Ma podłączoną kroplówkę, leży wtulony w podusie, pomamrotał, pomiaukolił i zasnął.

Paciek ma 3x przekroczoną kreatyninę, 4x mocznik.
Na elektrolity czekamy (dopiero dzisiaj miał pobraną krew z braku kasy :oops: ), mocz nie wyszedł dobrze, czekamy na wyniki punkcji pęcherza.

Jutro wyciągnę dokładne wyniki. Paciek jest leczony w Sowie - całodobówce, w razie konieczności tam mają zawsze dostęp do badań i historii leczenia.

Iwcia, na usg wychodzą nerki uszkodzone, jedna większa i w gorszym stanie, zresztą ona jest jakby "wywalona" na zewnątrz.
Dzisiaj zaszło podejrzenie zapalenia nerek, ale oststeczie stanęło na niewydolności.

Jutro wezmę dokładne wyniki i opisy i zamejluję do Doc.

Dulencja

Post » Pt lip 23, 2010 19:55 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Paciek śpi.
Ma podłączoną kroplówkę, leży wtulony w podusie, pomamrotał, pomiaukolił i zasnął.

Paciek ma 3x przekroczoną kreatyninę, 4x mocznik.
Na elektrolity czekamy (dopiero dzisiaj miał pobraną krew z braku kasy :oops: ), mocz nie wyszedł dobrze, czekamy na wyniki punkcji pęcherza.

Jutro wyciągnę dokładne wyniki. Paciek jest leczony w Sowie - całodobówce, w razie konieczności tam mają zawsze dostęp do badań i historii leczenia.

Iwcia, na usg wychodzą nerki uszkodzone, jedna większa i w gorszym stanie, zresztą ona jest jakby "wywalona" na zewnątrz.
Dzisiaj zaszło podejrzenie zapalenia nerek, ale oststeczie stanęło na niewydolności.

Jutro wezmę dokładne wyniki i opisy i zamejluję do Doc.

Nie wygląda to dobrze, do tego jeszcze wiek Paćka, ale z niewydolnościa nerek mozna żyć komfortowo. Oby po płukaniu wyniki się porawiły :ok:,
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 23, 2010 20:38 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciek nie daj się :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt lip 23, 2010 21:20 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paćkowi zeszła kroplówka.

W tvn zobaczyłam dopiero teraz, że jest Władek...
Uwielbiam.

Idę przytulić się do mojego Gościa i oglądać Władka.

Dobranoc.

Dulencja

Post » Pt lip 23, 2010 21:25 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

dobrej spokojnej nocki i :ok: za Paćka

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

[poprzednia][następna]