BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 19:47 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

żebyście wiedziały, że zasypana :mrgreen: Normalnie pogrom stokrotek.
Ale nie zmieniam zdania w kwestii pory roku: stanowczo jest wiosna. Gdy wstaję o 7 do pracy, już nie jest ciemno.
Ha!
A teraz obiecane foteczki. Najpierw Zosia sprzed trzech dni:

Obrazek

I z wczoraj, razem w rozczulającej pozie z Koralkiem:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sty 09, 2010 19:54 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Zosia :1luvu: musze zapamietac ten niecodzienny widok :twisted:
ps ale o szostej trzydziesci jest szarawo :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sty 09, 2010 19:55 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

w poniedziałek będę wstawać o 5.30 (zimą poranny basen zabiera więcej czasu), to na pewno będzie ciemno.
Ale tylko patrzeć, jak o 6.30 będzie szarówka.
I to właśnie jest najpiękniejsze po Nowym Roku.
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 19:57 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Śliczne Kociaste :1luvu: :1luvu:
Femuś ja chce z Tobą na basen
mięsnie mi ścina ze stresu

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob sty 09, 2010 19:58 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

wierzę, Kociamko
ja po bardzo dużych stresach mam normalne zakwasy w mięśniach
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 20:00 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Femka pisze:wierzę, Kociamko
ja po bardzo dużych stresach mam normalne zakwasy w mięśniach

no to niezły kwas :wink:

Kociama

Post » Sob sty 09, 2010 20:01 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Widac z głodu osłabły na diecie biedactwa
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob sty 09, 2010 20:11 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

NITKA/KARINKA pisze:Widac z głodu osłabły na diecie biedactwa
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Prawda? A jakie biedactwa opuchnięte...
:mrgreen:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob sty 09, 2010 20:13 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Jeszcze mały raporcik z sytuacji u Szczypiorków.

Zakupione na próbę chrupki bosha light nie wzbudzają może szczególnego zachwytu (w sensie Szczypiorki nie biją się o miskę), ale ją jedzą i myślę, że mogą się przyzwyczaić. We wtorek od wetki przywiozę jeszcze seniora, na którym bardziej mi zależy.

Milusia chyba dobrze się leczy. Gila nie ma. Poprzednio już osłuchowo było bez zarzutu, a katar ciągnął się jeszcze ponad tydzień. Tym razem efekty antybiotyku widać od razu. Wczoraj jednak koteczka bardzo źle się czuła i nie była to dolegliwość związana z przeziębieniem. Nadchodziła wyższa temperatura i niewykluczone, że dał o sobie znać kręgosłup. Mimo, że było to mało prawdopodobne, zareagowałam na wszelki wypadek lactulozą. W zimowe i jesienne miesiące kupa zachowuje się dość nieprzewidywalnie. Ale dzisiaj już jest po problemie.

Balkon mam zasypany na całej powierzchni grubą warstwą stokrotek. I dzisiaj nie miałam sumenia nie pozwolić Koralikowi wyjść na chwilę. I faktycznie, w wycieczce towarzyszyła mu Zosia i Femcia, ale po krótkiej chwili koteczki doceniły jednak miękki dywan pod łapkami :mrgreen: Na balkonie zostały tylko ślady kocich stópek.

A ja od wczoraj podjęłam przemyślaną i chyba dojrzałą walkę z paleniem. W czwartek byłam u ginekologa, który za każdym razem truje, żebym rzuciła, albo chociaż znacznie ograniczyła. Ostatnio bardzo mnie zawstydził. Powiedział coś, po czym poczułam się bardzo nieprzyjemnie. Na samym wejściu zapytał o regularność cyklu, a następnie dorzucił, że papierosków dalej nie rzuciłam :roll: Co oznacza, że zwyczajnie śmierdziałam papierochami, mimo, że ostatniego wypaliłam wychodząc z pracy.
No to mu powiedziałam, że rzucę, jak w końcu wybiorę się do lekarza pierwszego kontaktu po tabex. Innym sposobem czarno widzę rzucanie nałogu. A on mi na to: po cholerę mi lekarz pierwszego kontaktu. No to mu mówię, że po receptę. A on wziął już wypisaną dla mnie receptę i dopisał dwa opakowania tabexu. Wieczorem wykupiłam i od wczoraj zgodnie z ulotką, biorę.
Nie wiem, naprawdę nie mam pojęcia, czy to siła sugestii, czy te tabletki naprawdę działają, ale ja od wczorajszego popołudnia nie czuję ciśnienia na zapalenie papierosa. Nie odczuwam braku nikotyny. Dzisiaj, w sobotę (w weekendy zawsze palę bardzo dużo, nawet ponad paczkę dziennie) wypaliłam jakieś 7 papierosów, może 8. Leżą cały czas obok mnie, w zasięgu ręki.
Nie zapieram się i nie zarzekam. Cały czas mogę polec. Tym bardziej, że zgodnie z ulotką, od wtorku nie mogę zapalić już ani jednego papierosa, bo jeśli to zrobię, próbę muszę przerwać, a nową mogę zacząć za 2-3 miesiące najwcześniej.
Jednak w tej ulotce było też napisane, że przez pierwsze 4 dni należy próbować ograniczać palenie (co mnie przychodzi w sposób naturalny i bez wysiłku), a jeśli się nie uda, w tym momencie przerwać kurację. Więc przynajmniej już taki czarny scenariusz mi nie grozi.
A w tych tabletkach nie ma grama nikotyny. Nie wiem, jak to działa.
Aha, w skutkach ubocznych jest napisane, że może wystąpić spadek masy ciała :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 20:13 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

NITKA/KARINKA, gattara, jesteście maupy :twisted:
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 20:18 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

Femka pisze:NITKA/KARINKA, gattara, jesteście maupy :twisted:

W sensie że takie sprawne? :twisted:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob sty 09, 2010 20:20 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

aha, jeszcze jedno zapomniałam napisać.
Obiecałam sobie, że jak mi sie uda naprawdę pozbyć nałogu (będę to wiedziała około czerwca), to za zaoszczędzone pieniądze (250-300 zł miesięcznie) będę płacić składkę na wykupioną dodatkową polisę emerytalną.
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 20:20 Re: BANDA KULAWEGO - BADAJCIE KOTY PROFILAKTYCZNIE!!! Milusia :(

gattara pisze:
Femka pisze:NITKA/KARINKA, gattara, jesteście maupy :twisted:

W sensie że takie sprawne? :twisted:

w sensie, że takie życzliwe :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 09, 2010 20:25 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

łomatko 8O
to ze przestaniesz palić to ok
ale że schudniesz?
potym galoty bydóm wołac
a kaj je Femka

delikatna Kobietka zamieni się z ościastą modelkę :(

a Ty też masz toto ekologiczne co mosiek?

a faceci tez mogą ten tabex brać?

Kociama

Post » Sob sty 09, 2010 20:29 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

nie, ja nie mam e-papierosa.
Spróbuję z tabletkami tabex. Mogą je brać wszyscy, którzy nie są chorzy na wymienione w ulotce choroby.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]