Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 20:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:Ciocia Zuzia już wróciła, a ja nie wstawiłam żadnych zdjęć... :oops: :oops:

No właśnie, właśnie :roll: ciocia Zuzia wróciła, myślała, że poogląda sobie zaległe fotki wszystkich koteczków :roll: a tutaj co? :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw lut 23, 2012 20:13 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

no ma Ciocia rację, nawaliłam na całej linii... :oops:
obiecuję poprawę :ok:
cyknę jakieś foty i wstawię, ale to może jutro, bo dzisiaj jestem obrażona na Rudolfa... :roll: ja go po brzucholu myziu-myziu, a on podła kreatura mnie paszczą bezzębną (prawie :wink: ) za rękę... no naprawdę :roll:
oooo a teraz mi się tu wigina, mruczy i myśli, że ja mu tak od razu wybaczę... o nie! kara musi być :twisted:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw lut 23, 2012 21:44 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:no ma Ciocia rację, nawaliłam na całej linii... :oops:
obiecuję poprawę :ok:
cyknę jakieś foty i wstawię, ale to może jutro, bo dzisiaj jestem obrażona na Rudolfa... :roll: ja go po brzucholu myziu-myziu, a on podła kreatura mnie paszczą bezzębną (prawie :wink: ) za rękę... no naprawdę :roll:
oooo a teraz mi się tu wigina, mruczy i myśli, że ja mu tak od razu wybaczę... o nie! kara musi być :twisted:

Rudolfo przy głaskaniu capnął za rękę :strach: :strach: :strach: może go nie w tę stronę głaskałaś co chciał :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob lut 25, 2012 22:30 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

czy ktoś chciałby zobaczyć najpodlejszą kocią kreaturę na świecie :evil: to zapraszam do siebie, bo właśnie u mnie ona mieszka. TO SZEJNA!!!
no co za podlizna z niej, to chyba ją uduszę :?
uwzięła się po prostu na Shillę-Lilianę :( gania ją, jak Liliana tylko gdzieś jej wejdzie w drogę. gdyby nie te ataki, to Liliana byłaby już cudownym myziakiem - mam takie wrażenie. tylko ta franca ją stresuje i koteczka się boi...
Shillunia-Liliana dzisiaj nawet podeszła do mnie sama i się dała myziać... nie będę ukrywać, że było to po jedzeniu, czyli jej ulubionym zajęciu :) ale ważne, że po jedzeniu, a nie przed, jak to było dotychczas.
obecnie, z powodu tej niebieskiej kanalii siedzimy zamknięci w trójkę - ja, Shilla-Liliana i Rudolfo - w shillusiowym pokoju i oddajemy się "przyjemnościom" :wink:
ja buszuję po necie, a kociaste robią sobie toaletę leżąc ze mną na łóżku. nawet Liliana wlazła na łóżko :ok:

zastanawiam się czy nie wezwać jakiegoś psychologa zwierzęcego, bo ta sytuacja jest nie za fajna. Shillunia miała się socjalizować, a tymczasem jest terroryzowana :roll:
na szczęście w ciągu dnia te "napaści" nie są zbyt częste, bo podlizna śpi na ogół cały dzień pod kołdrą, ale wieczorami jest gorzej. nie myślcie tylko, że Shilli grozi jakieś niebezpieczeństwo, bo te ataki, to nie są bijatyki, tylko przeganianie. kreatura zagania Shillę w jej "kącik" pod kanapą i z wiewiórczym ogonem odchodzi... :evil:
Shillunia, to taka miła koteczka... :1luvu: ona tak naprawdę jeszcze jest dzieciaczkiem przecież - ma 10 m-cy. gdyby miała jakiegoś młodego kociego towarzysza, to szalałaby, że by mury drżały... o! teraz się głupolek mały bawi piłeczką.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob lut 25, 2012 22:54 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Asiu, tak to jest zwykle z kocicami, są bardziej charakterne niż kocurki. U mnie tymczasa najlepiej przyjmuje zawsze Maksiu, od razu są noski, a dziewczyny zawsze muszą poburczeć na początku, zwłaszcza Lilutek, chociaż nigdy nie miałam aż takiego problemu. Ale ja mam -co zawsze powtarzam - archanioły a nie koty :D

A Szejnusia swój charakterek ma, zobaczyła młodą konkurencję, wyraźnie jej się to nie podoba i wyraża swoje zdanie. Widzisz, lepiej przyjęła chyba w domu Rudisia, bo to facet.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob lut 25, 2012 23:05 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

oooo, Rudiś to był przyjęty niemal po "przyjacielsku" w porównaniu z tym co wyprawia z Shillą... :wink:
jej to by się przydało, żeby ją kocur w typie Filusia sprał... ale nie za mocno, rzecz jasna. tak wychowawczo żeby jej spuścił delikatny łomot, to może by się trochę uspokoiła maupa jedna...
już się zastanawiam czy by jej nie zacząć izolować w shillusiowym pokoju... wtedy Shilla by nabrała pewności siebie, poczuła się u siebie i stawiła czoło atakom...
tylko z drugiej strony, to Szejna raczej będzie nieszczęśliwa jeżeli się ją zamknie... obrazi się jak nic...
i czy dla Shilli to jednak nie będzie zbyt duży stres??? bo ona jednak ma "swoje" miejsce w tym pokoju, w którym się czuje bezpieczna...
o żesz... nie wiem już co robić :(

najlepszy to jest Rudolfo. Shilla właśnie "zaatakowała" go wyskakując zza komputera i próbowała "odgryźć" mu głowę, a ten nawet oka nie otworzył... :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lut 26, 2012 0:02 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Liliana dostała głupawki przy tych zamkniętych drzwiach :mrgreen: środek nocy, a ona wariuje z piłeczką, że aż mi kabelek z komputera wyrwała :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lut 26, 2012 0:20 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Asia, a nie masz innego pokoju na mały karcerek dla wredotki :evil: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 26, 2012 17:04 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Hej, hej, co tam u Was? :D

Jak Shillunia? Jak Rudolfo? Jak reszta? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie lut 26, 2012 17:53 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

ano, dzisiaj rano było parę "gonitw", a teraz spokój, bo maupa śpi :wink:
Shillunia robi się coraz bardziej rozbrykana... dzisiaj z Rudolfem podgryzali sobie gardła :mrgreen: to znaczy bardziej Rudolfo podgryzał Shilluni-Lilianie, ale radość była obopólna.
Wiesiu, ktoś mi kiedyś mówił, że Rudiś się nie bawi... :wink:

dzisiaj znalazłam "niespodziankę" w postaci siiiii... sama bym tego nie dojrzała, ale czujność mą wzmogła Szejnusia, która stanęła pod ścianą w kącie pokoju i zaczęła zagrzebywać niewidzialnym piaskiem, niewidzialne siiiii :?
to musiało być coś niezbyt "aktualnie" zrobionego, bo było tylko troszkę... sprzątnęłam, popsikałam neutralizatorem kocich siuśków - mam nadzieję, że już się nie powtórzy
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lut 26, 2012 20:44 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

tak sobie paczę na Lilianę i dochodzę do wniosku, że ludź to jej potrzebny tylko do napełniania michy :| Rudy, Szejna, James to chociaż się przyjdą pomyziają, a Liliana do przytulania to ma Rudisia :wink:
podchodzi do niego i jak mu z barana walnie, to Rudiś ledwo się na nogach trzyma. przed chwilą na łóżku była sesja miłosna :wink: Liliana się przymilała do Rudolfa, a Rudolfo ją lizał po łebku... a ona taka namolna, że nawet gdyby nie chciał tego robić, to ona i tak tą swoją makówkę mu podsuwa pod nos :mrgreen:
Liliana leżała jak długa na boku, Rudolfo ją opędzlowywał jęzorem, a ona z zadowolenia opierała łapki o moje biedro i wbijała mi pazury :twisted: musiałam wytrwać te ich miłosne zapędy, bo przecież Liliana się socjalizować musi :ok:
ale żeby nie było znowu tak pięknie, to odwiedziła nas Szejnusia-maupusia i nastąpiło lekkie "zagęszczenie" atmosfery :wink: zakończone zagonieniem Liliany "do kąta" :?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lut 26, 2012 20:49 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:tak sobie paczę na Lilianę i dochodzę do wniosku, że ludź to jej potrzebny tylko do napełniania michy :| Rudy, Szejna, James to chociaż się przyjdą pomyziają, a Liliana do przytulania to ma Rudisia :wink:
podchodzi do niego i jak mu z barana walnie, to Rudiś ledwo się na nogach trzyma. przed chwilą na łóżku była sesja miłosna :wink: Liliana się przymilała do Rudolfa, a Rudolfo ją lizał po łebku... a ona taka namolna, że nawet gdyby nie chciał tego robić, to ona i tak tą swoją makówkę mu podsuwa pod nos :mrgreen:
Liliana leżała jak długa na boku, Rudolfo ją opędzlowywał jęzorem, a ona z zadowolenia opierała łapki o moje biedro i wbijała mi pazury :twisted:
musiałam wytrwać te ich miłosne zapędy, bo przecież Liliana się socjalizować musi :ok:
ale żeby nie było znowu tak pięknie, to odwiedziła nas Szejnusia-maupusia i nastąpiło lekkie "zagęszczenie" atmosfery :wink: zakończone zagonieniem Liliany "do kąta" :?

A dokumentację z tej sceny zrobiłaś????????

Fotki plisssss!!!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie lut 26, 2012 21:26 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

no nie zrobiłam, bo jak próbowałam sięgnąć po telefon, to Liliana oczywiście zwiała.

a przed chwilą Liliana bezwstydnie miast iść w zaloty do swojego stałego konkurenta, uderzyła w zaloty do Jamesa... oczywiście walnęła barana, że Jamesa odrzuciło i... Liliana spadła z łóżka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lut 26, 2012 22:16 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

a ja żądam zdjęć najlepiej całej czwórki :mrgreen:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lut 26, 2012 22:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:no nie zrobiłam, bo jak próbowałam sięgnąć po telefon, to Liliana oczywiście zwiała.

a przed chwilą Liliana bezwstydnie miast iść w zaloty do swojego stałego konkurenta, uderzyła w zaloty do Jamesa... oczywiście walnęła barana, że Jamesa odrzuciło i... Liliana spadła z łóżka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ale masz wesoło z tymi kotami :ryk: :ryk: :ryk:

A mówisz, że Rudiś się bawi? To się chłopak zabawowy zrobił :ryk: no ale jak się ma taką młodą laseczkę obok to wcale się nie dziwię (u mnie była jedna stara, druga kulawa :ryk: )
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]