Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 9:20 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Tal-Rash pisze:Mamusia od kilku dni nie rusza się z piwnicy. Tam je tam pije i tam sie załatwia. Nie wiem dlaczego tak jest dotykałem ją nigdzie nie wygląda na zranioną albo by ją bolał dotyk. Jednak chyba jest załamana - wygląda na doła psychicznego :(
Chciałaby do domu pewnie... :(

Ale głaskać się daje?
nie odsuwa się?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro maja 26, 2010 20:32 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Tak daje i po chwili zaczyna mruczeć i łasić się...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro maja 26, 2010 21:43 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Mamusia od kilku dni nie rusza się z piwnicy. Tam je tam pije i tam sie załatwia

mam nadzieje , że masz w piwnicy kuwete.
Zeby nie było awantury ,że smierdzi.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw maja 27, 2010 17:40 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Nie mam. Ale postaram się zorganizować. Tylko co im sypać? piach? Na żwirek nie wyrobię.

Tal-Rash

Post » Czw maja 27, 2010 19:35 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

a niech będzie i piasek
lepsza kuweta z piaskiem niż smród po kątach
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw cze 03, 2010 11:35 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Co u kotów?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie cze 06, 2010 20:22 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

:?:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw cze 10, 2010 9:28 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Bez zmian, karmie w piwnicy Seniorek przychodzi regularnie a mamusia siedzi cały czas. Biedaczka.
Biska coś sobie chyba znalazła bo pojawia się średnio raz w tygodniu.

Tal-Rash

Post » Czw cze 10, 2010 19:06 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

czyli Biska najbardziej przedsiebiorcza
żadnego odzewu na ogłoszenia?

Killatha

Post » Pt cze 11, 2010 8:37 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Niestety żadnego. Jedna osoba dzwoniła ale 300km ode mnie i kota chce dla znajomej i nie ma zamiaru podpisywać umowy adopcyjnej jak to ujęła przecież to kot a nie dziecko a znajoma dużo pracuje nie ma czasu zadzwonić...
Biedna Mamusia :(
Najchętniej bym Ją do domu zabrał i Seniorka i Biskę ale mam dwa i na jednym pokoju to naprawdę dużo. Nie mogę więcej i z przyczyn miejsca i ich żywienia sprzątania itd itd... Za tydzień jadę do Holandii na kilka tygodni żona sama będzie. Ehhhhh.
Smutno jak pomyślę ale cóż robić.

Tal-Rash

Post » Wto cze 15, 2010 18:31 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Podczytuję sobie tak po cichu... :oops:
Co słychać u Ciebie i kociaków? Mama nadal w piwnicy? Widujesz Biskę i Seniorka regularnie? W jakim są stanie? Jak sobie radzą w takie upały :?:
Namów żonę, aby w czasie Twojej nieobecności zaglądała na forum i pisała co słychać :pisanie:

Szkoda, że nie możesz wziąć chociaż Mamusi do domu, ale dobrze Cię rozumiem - sama mam dokładnie identyczną sytuacją - kawalerka, dwie osoby i dwa koty. A tyle kotów się kręci na osiedlu... :crying:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 15, 2010 21:00 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

niestety kocich opiekunów jest ciągle zbyt mało
bezdomnych kotów ciągle zbyt dużo :(

Killatha

Post » Śro cze 16, 2010 12:07 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Niestety masz rację Killatha - opiekunów mało, kotów i psów bezdomnych dużo, a do tego mentalność społeczeństwa też pozostawia baaardzo dużo do życzenia.... Czy te proporcje kiedyś się zmienią...???

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob cze 19, 2010 23:56 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

jak już wszystkie wysterylizujemy to pewnie tak, tylko, że ludziom się nie chce łapać kotów do sterylizacji...

marzę o tych czasach

ciekawe co u kociej rodzinki?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Pon cze 21, 2010 17:32 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Witam wszystkich serdecznie

Będę się starała pisać co parę dni co u Nas słychać. Tal już pisał że wyjeżdża a ja postanowiłam ze nie zaniedbam forum :)

Nasz domowe Kira i Chester mają się bardzo dobrze. Doznałam szoku jak zobaczyłam że nasz mały kotek waży już 6 kg.

Seniorek i Mamuśka
Wczoraj wybiegłam na podwórko do sąsiadów bo słyszałam już śpiewy kocurów. I oczywiście na teren Seniorka wchodzi taki biały z czarnym ogonem. Oj bardzo się nie lubią.
Mamuśkę widziałam ostatni raz w sobotę jak byłam zanieść jedzenie. Dzisiaj byłam ale jej nie było. To dobrze że zaczęła wychodzić bo już się martwiliśmy o nią, że cały czas siedzi w piwnicy.

Agat123

Od: Pon kwi 27, 2009 8:16

[poprzednia][następna]