Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 0:29 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prosze o fotki kocich futertek :P :P dawno nie bylo fotek .....stesknilam sie :)))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lut 09, 2010 20:26 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

alus1 pisze:sprawdze w razie czego jakiś becik zgarnę to sobie paski doszyjesz i tez obleci :mrgreen:
wyobraziłam sobie plecaczek z becika zawiązany :twisted:

Becik? :strach: :ryk: . Jeszcze tylko kupię kołyskę i załatwią mi wczasy w Kobierzynie :mrgreen: .

Anulko, aparat wrócił, postaram się cyknąć kotki, ale jak wstawię stare,
to chyba nie będzie różnicy :roll: . w ruchu nie złapię, a śpią jak zwykle :wink: .
Trykota chyba wolę nie wstawiać :twisted: . Połowa z niego została :crying: - wychodzi z futra całkiem. Kupiłam dziś to zgrzebło z dwoma rzędami teleskopowych zębów i wyczesałam straszliwe kłęby futra. Dobre jest.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lut 09, 2010 20:28 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra fote zgrzebla wstaw :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto lut 09, 2010 20:49 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

ja cały czas czytam, ale - przepraszam "przedpiszczynie" - słabo mi się już robi od tych wszystkich sporów na temat karmienia i diet różnorakich. I nie ma w tym żadnej ironii, po prostu im więcej czytam o różnych opiniach tym głupsza jestem, więc przestaję się zagłębiać. Chłopaki żrą mięcho i suche różnorakie (RC, ProPlan - uwielbiają, Sanabelle -też lubią). Trudno. Sama też nie żrę warzywek typu szpinak i brukselka, chociaż zdrowe, wolę frytki i cholesterolowe jajka :oops:

ale nie, zaraz, jedno pytanie mam: Orijen to karma tzw. holistyczna, prawda? całkowicie zbilansowana, ale tylko i wyłącznie dla zwierząt w pełnie zdrowia?

nad chustą też się zastanawiałam, do noszenia nomen-omen Georga 8O ale mam patent: mam taką koszulę flanelową ogrzewaną. Biorę sobie skórzany gruby pasek, taki do jeansów, obwiązuję się nim, wtykam kota pod koszulę i nie wylata :D tylko ciężko trochę, cholerka :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 09, 2010 21:29 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:
alus1 pisze:sprawdze w razie czego jakiś becik zgarnę to sobie paski doszyjesz i tez obleci :mrgreen:
wyobraziłam sobie plecaczek z becika zawiązany :twisted:

Becik? :strach: :ryk: . Jeszcze tylko kupię kołyskę i załatwią mi wczasy w Kobierzynie :mrgreen: .

Anulko, aparat wrócił, postaram się cyknąć kotki, ale jak wstawię stare,
to chyba nie będzie różnicy :roll: . w ruchu nie złapię, a śpią jak zwykle :wink: .
Trykota chyba wolę nie wstawiać :twisted: . Połowa z niego została :crying: - wychodzi z futra całkiem. Kupiłam dziś to zgrzebło z dwoma rzędami teleskopowych zębów i wyczesałam straszliwe kłęby futra. Dobre jest.

mOGA byc stare :))) i tez prosze o fotke zgrzebla.....Rys dostaje takie futro ,ze szok 8O 8O 8O jakby miala byc zima stulecia :roll: :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto lut 09, 2010 21:31 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Zgrzebło, na ile wyszło w tym świetle :roll: . Oczywiście Trykot na widok narzędzia do czesania zmaterializował się natychmiast, więc w tle resztki jego futra :twisted: :

Obrazek
Obrazek

Tak się uginają zęby - one wchodzą jednak w podstawę, a nie węższa część w szerszą.
Obrazek

Na kocie:
Obrazek

Georg-inia, no przecież bez fundamentalizmu 8) . Wg mnie MOJE koty lepiej reagują na TOTW czy Orijena, bo nie tyją po tym, a są najedzone. Ale też czasem kupuję im na deser coś innego i nie rwę włosów z głowy. Dziś właśnie miały RC Sensitive, zanim przyjdzie TOTW i Applaws - nie zginą od tego :wink: . Dieta dla chorych kotów to co innego, ale też nie dowierzam wyłącznie gotowcom - w końcu dietę wątrobową, nerkową czy inną tez można po ustabilizowaniu kota prowadzić z naturalnymi produktami, a nie latami trzymać kota tylko na suszkach czy puszkach.

Ja tam lubię i doceniam dobre jedzenie, nie trawię fast-foodów, gotowców, konserw, kluch itd. Przypadkiem zbiega się to w dużej mierze z tzw. zasadami dobrego żywienia, ale bez przesady :evil: . Te "niezdrowe" rzeczy tez są smaczne i je jem :lol: .

Georg-inia pisze:nad chustą też się zastanawiałam, do noszenia nomen-omen Georga 8O ale mam patent: mam taką koszulę flanelową ogrzewaną. Biorę sobie skórzany gruby pasek, taki do jeansów, obwiązuję się nim, wtykam kota pod koszulę i nie wylata :D tylko ciężko trochę, cholerka :roll:

No właśnie, a chusta podobno rozkłada ciężar i nie obciąża kręgosłupa. Zobaczymy :lol:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto lut 09, 2010 21:45 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Niestety nie było już chust :crying: :crying: :crying: rozdały dziewczyny wszystko potrzebującym :cry: jakiś becik jeszcze się pałętał ale niestety maleńki :roll: Na Twoje cudowności zdecydowanie za mały :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto lut 09, 2010 23:01 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Ja dogrzewam działkowców za pazuchą :D
Po kolei, każdy czeka na swoją kolej ;)
Ale 7kg Brzdydala nie upchnę za kurtkę :oops:

Mówicie, że chusta lepiej?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lut 10, 2010 14:06 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Najlepsza by była taka chusta jak do noszenia niemowlaków :D ale one drogie, trzeba by do maszyny usiąść i samemu uszyć :mrgreen:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Czw lut 11, 2010 19:04 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Fotki by się faktycznie przydały. Zwłaszcza koteczków w chuście :mrgreen: z prześcieradła :kotek:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lut 11, 2010 21:54 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

W ramach odstresowania od pracy poszukałam chust.
Ludzie, toż auto, kompa czy cyfraka łatwiej kupić - przynajmniej rozumiem co piszą :crying: .
Od razu skreśliłam te ponoć najlepsze - ponad 5 m materiału do zawinięcia :strach: . Już widzę te końce, na których wiszą koty podczas wiązania. No i po zamotaniu tego chyba straż by mnie od kotów uwolniła.
Ale coś pod nazwą chusta kieszonka brzmi nieźle. Jutro zaatakuje sklepy dla dzieci z pytaniami o wytrzymałość na pazurki :mrgreen:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob lut 13, 2010 18:41 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:W ramach odstresowania od pracy poszukałam chust.
Ludzie, toż auto, kompa czy cyfraka łatwiej kupić - przynajmniej rozumiem co piszą :crying: .
Od razu skreśliłam te ponoć najlepsze - ponad 5 m materiału do zawinięcia :strach: . Już widzę te końce, na których wiszą koty podczas wiązania. No i po zamotaniu tego chyba straż by mnie od kotów uwolniła.
Ale coś pod nazwą chusta kieszonka brzmi nieźle. Jutro zaatakuje sklepy dla dzieci z pytaniami o wytrzymałość na pazurki :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: hmmmm zaznacz ,ze to dla kotkow,bo mzoe na Ciebie sprzedawca dziwnie spojrzec :ryk:

anulka111

Post » Sob lut 13, 2010 19:46 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Michal Joasi nosi Milke w plecaku :roll: Ale na takich chlopow jak Twoi to by sie pewnie plecak ze stelazem przydal :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob lut 13, 2010 20:44 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:W ramach odstresowania od pracy poszukałam chust.

A twój kregosłup na to 8O
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob lut 13, 2010 21:21 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Porzuciłam sprawdzaną książkę i poleciałam karmić koteczki :roll: . Jak już wróciłam po karnym skarmieniu Mohera pod kranem, to zobaczyłam taki obrazek - Sybi na moim miejscu, Trykot trochę dalej. Oczywiście na mnie miejsca już nie było :twisted: .

Cyknęłam kotki i tytuł jakoś "rzucił mi się do oczu". Taaa...
Obrazek

Chyba za dużo zjadłem :roll:
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]