Moja gromadka - nowy tymczas - Dorotka - na cześć Berni:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 07, 2008 13:44

to tymczasy. ten z ciemną twarzą to Kleofas, ten z jasną - Hieronim. Może już w poniedziałek pojadą do DS :)

pucka69

Od: Sob maja 12, 2007 20:35

Post » Nie wrz 07, 2008 16:38

Odpowiadam ogolnie.

Poidełko. Zrobiłam fotkę, ale fotosik nie działa, w związku z tym musicie poczekać na prezentację.

Co może być Malutkiemu - nie wiem. Podejrzewam, że te robale go tak wykończyły. Ma dość blade dziąsełka... Ja nie miałam złudzeń, że on w tak krótkim czasie będzie okazem zdrowia w sumie. Jego zachowanie wskazuje na dobre samopoczucie. Jest śliczny. Ma policzki grube. :D I nie chciał dziś, bestyja, calopetu jeść.

PUCKA, dziękuję za wklejenie zdjęć tych świnek! Są cudne!!! Kocham świnki!!! (Kiedyś miałam 3 :D ). Śniła mi się taka jak ta z lewej, Kleofas.
Chciałabym mieć świnki, bardzo, ale nie mogę... Nie wiadomo, co by koty mogły wymyślić...

Z hot newsów to:
- Czapsi bardzo dużo je i, aha, z wyników wet stwierdził, że u niej to wygląda tak, jakby coś ją 'gryzło' (infekcja? nie wiem) i teraz wychodziła z tego;
- wczoraj Kituś nie potrafił się wysikac (dałam mu antybiotyk i nospę);
- Maciek ma doskonały humor;
- Bella jest bardzo grzeczna;
- Migo i Milusia bardzo rozrabiają.
I to chyba na tyle.

Czapeczkę dokarmiam i podkarmiam i w ogóle staram się jej poświęcać maks czasu - pałamy do siebie uczuciem straszliwym. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie wrz 07, 2008 22:08

wiecie co ? nie wiem jak u kotów ale np. u ludzi a konkretnie - u mnie - przyjmowanie niektórych leków bardzo zmienia obraz wyników krwi. np. leki powodują "zlepianie" płytek krwi i zazwyczaj wychodzi mi jakiś śmieszny wynik a raz wyszło mi "0" płytek krwi - co bardzo rozśmieszyło panią laborantkę bo jak powszechnie wiadomo jest to niemożliwe.

pucka69

Od: Sob maja 12, 2007 20:35

Post » Pon wrz 08, 2008 7:43

Pucka, świnki śliczne :D
Miałam w dzieciństwie świnkę tricolorkę.

Moje dzieci mnie dręczyły o świniaczka, ale na razie chyba zwierzów wystarczy...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon wrz 08, 2008 9:51

Zdrówka dla Malutkiego. I dużo sił :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon wrz 08, 2008 18:20

W sumie to Malutki ostatnio brał tylko antybiotyki i wspomagacze...
Dziś szalał strasznie. Rano. Potem długo były same i zaraz do nich idę, moich słodkich maleńtasów.

Oto foto poidełka Obrazek

A tu jeszcze... Królewna Benia w podbieraku :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Tak się spi, a co! :D

Chciałam również napisać, że w nocy powiało grozą, raz, że burza (ganianie o którejś w nocy i zamykanie okien oraz doglądanie malców, czy aby się nie boją - ale nie :D ), dwa, że Kituś już wieczorem czuł się źle, a w nocy odkryłam, że śpi ze mną, co zdarza się tylko gdy on lub ja czujemy się źle...
Rano Kitulo dostał sporo różnych specyfików, po czym pojechaliśmy do pracy. Po powrocie okazało się, że specyfiki zadziałały. Ufff...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon wrz 08, 2008 18:32

Obrazek Henryś ukochany...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon wrz 08, 2008 19:12

Benia jest niesamowita :1luvu:
Henrys, ani troche mniej :love:

i ja mialam urywany sen, a tak sie cieszylam ze wczesniej niz zwykle poszlam spac.. najpierw po polnocy brzeczenie komara, sziiiiiit, wstalam, dwa razy - bo dwa byly!! byly... 8)
a przed 2ga burza i deszcz, latalam po wszystkich pomieszczeniach - 9 okien do zamkniecia, podlogi w pokojach od zachodu byly zalane, no to sciera i mylam od razu, bo w jednym koty staruszki juz zaczely sie przednio bawic na sliskiej podlodze :twisted:
spalam do 9...

pozdrawiam :D
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon wrz 08, 2008 22:03

Witam! Ja nawet nie wiem czy u nas burza była, spałam jak kamień, moje koty i pies też nie boją się burzy 8O , a jak strzelają fajerwerki to Adaś i Majka w oknie siedzą 8O w sumie jak jestem w domu to też się nie boje :lol:

Benia w podbieraku suuuuper!

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto wrz 09, 2008 7:10

ale fajna fontanna. nie widziałam takich jeszcze. ja moje ustrojstwo wywaliłam (a raczej sprzedałam na części).

Dobrze, że Kituś zrobił co miał zrobić.

kotki na fotkach, cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto wrz 09, 2008 7:11

Kotki cudne :D

Ja też takiego wodopoju nie mam :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 09, 2008 7:22

anita5 pisze:Oto foto poidełka Obrazek

...

Takiego jeszcze nie widziałam...fajne.

Benia urocza :)
A Henryczek :roll: ...cudo :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto wrz 09, 2008 13:52

Poidło to rzecz prosto z Czech, u nas chyba takich promocji jak tam nie ma.

Kitulek bardzo biedniusi... Smutny, chyba brzuszek boli...

Czapsi to moja przyboczna nocna. :D Troszeczkę, ale tyje. Apetyt jej dopisuje niesamowity. Zaczęła się bawić trochę, pazurkuje na drapaczku typu 'fala', no i przesiaduje na 'ścieżce zdrowia' namiętnie, obserwując wszystko z góry. A ja obserwuję ją, bo nie mogę się nadziwić, że takie to cudeńko...

A dziś rano, kiedy zadzwonił budzik (baaardzo wcześnie), strasznie nie chciało mi się wstawać, bo pewna grubiutka, puchata szylkretka spała mi za plecami i mruczała słodko... Allegra to moja podkołderna. :D

Lada chwila powinny przyjść krople Bacha dla Belli. Ciekawe, jak na nią podziałają? Jeśli tak jak na Gucia, to super.

W szkole nawet ok, tylko juz wczoraj spacyfikowałam 4 kolesi - ostro - i dziś nie przyszli na lekcję. Nie tęskniłam.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto wrz 09, 2008 14:06

jakie fajne poidełko :P

chyba zaczne zazdrościć :oops: :wink:

a co do wyników ,może robale go zlekka wyniszczyły :?:
pamiętam że Mała czarna miała 72 tyś. leukocytów,brzuch jak balon ...odrobaczaliśmy razy ileś tam ..aż w końcu było wszystko oki.

Malutki też wydobrzeje :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 09, 2008 14:27

dorcia44 pisze:
a co do wyników ,może robale go zlekka wyniszczyły :?:

Tak właśnie myslę. Trzeba mu dać więcej czasu.

Na razie najlepsza zabawa to uciekanie ze swojego pokoju i ganianie po domu z ogonem jak szczotka do butelek (ale taka 'starego typu' szczota). :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]