Wyrwany śmierci Meo szuka swojego miejsca na Ziemi!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 15, 2008 23:35

Marcelibu - mocne kciuki za wszystko Obrazek
Wsparcie tak na wszelki wypadek poleci :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie mar 16, 2008 7:05

Jak minela nocka?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie mar 16, 2008 7:50

Nie spałam gdzieś do godz. 4. Meo przychodził do mnie na poduszkę tak mruczał, musiałam głaskać. Niestety, o godz. 2,42 zszedł na podłogę i zwymiotował i był taki biegunkowy qoopal. Martwię się, bo nie chce jeść. Nic jeszcze u mnie nie ruszył. Sioo było.
Teraz leży na rozłożonej kanapie i musze go głaskać. Czarny po drugiej stronie drzwi robi "podkop".
Doradzcie, co z tym "niejedzeniem"? Czy to reakcja na leki? Stres? Lekarz z USG pytał, czy wymiotuje, bo ten stan zapalny jest taki, że mógłby...(tak powiedział.)
Marcelibu

Post » Nie mar 16, 2008 8:04

Mam nadzieje, ze chlopak tylko sie zestresowal...

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie mar 16, 2008 8:07

Ale te wymioty mnie martwią :( . U Agnieszki nie wymiotował... Nic nie je... Czekam do godz. 9 jak wetka będzie w lecznicy, to zapytam, co mu moge dać, bo sama się boję dać np. wołowiny.
Marcelibu

Post » Nie mar 16, 2008 8:38

Nie mam wołowiny, tylko wieprzowinę :? . dałam mu kawałeczek malutki, podałam za kanapę - siedzi tam zadekowany. Jak go miziam, to kładzie się odważnie na kanapie, jak wyłącza motorki to idzie za kanape.
Kurcze, on nie może nie jeść...
Marcelibu

Post » Nie mar 16, 2008 9:00

Monika, czy on jest karmiony karma specjalistyczną? np. Hils i/d ?

Mój Rudy przy stanie zapalnym zoładka i trzustki przez 2 doby nic nie dostał do jedzenia, tak zaleciła wet, dożylnie był odzywiany. Potem małymi kęsami dostał Hilsa i/d.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie mar 16, 2008 9:14

Jeśli dostaje kroplówki, to może nie jeść... Zwłaszcza, że wymiotuje. Może lepiej, żeby mu przewód pokarmowy odpoczął?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie mar 16, 2008 9:17

niestety, w sprawach schorzeń wątrobowych nie pomogę
ale logiczne wydaje mi się to, co napisała CoToMa
no i sam lekarz powiedział, że może wymiotować przy tym stanie zapalnym
element stresu też, niestety, może mieć znaczenie.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie mar 16, 2008 9:22

Marcelibu, on Cię kocha ale jednak jest w nowym miejscu, to dla niego nie takie proste

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie mar 16, 2008 9:30

Dzwoniłam do wetki, powiedziała, żeby mu dac jeszcze p/wymiotne, jak pójdę z nim na Metronidazol do tej lecznicy obok mnie.
On nie może nie jeść - w kroplówce dostaje tylko czystego Ringera.
Marcelibu

Post » Nie mar 16, 2008 9:33

to leć, kobieto
zobaczymy, co będzie dalej
jestem dobrej myśli
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie mar 16, 2008 9:34

Marcelibu pisze:Dzwoniłam do wetki, powiedziała, żeby mu dac jeszcze p/wymiotne, jak pójdę z nim na Metronidazol do tej lecznicy obok mnie.

A dlaczego nie dają mu np. Duphalite, Catosalu? Wzmocniłoby go to.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie mar 16, 2008 9:35

Marcelibu pisze:Dzwoniłam do wetki, powiedziała, żeby mu dac jeszcze p/wymiotne, jak pójdę z nim na Metronidazol do tej lecznicy obok mnie.

Monika moja wet jest innego zdania, zwłaszcza przy chorej trzustce kot jesli wymiotujue to nalezy nawet dwie doby nie karmic, poniewaz posiłki obciązaja trzuskę i koło zamknięte.
Ja to przerabiałam i nigdy w Rudego nie wpycham kiedy wymiotuje, a on ma często nawroty.
Po ostatniej kuracji i kilku dniach niejedzenia wrócił do zdrowia i smiga po mieszkaniu jak rydz 8)

To niech wetka poda dozylne płyny odżywiające :roll: witaminy podskórnie i bedzie dobrze.
Ostatnio edytowano Nie mar 16, 2008 9:36 przez Fredziolina, łącznie edytowano 1 raz

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie mar 16, 2008 9:36

CoToMa pisze:

A dlaczego nie dają mu np. Duphalite, Catosalu? Wzmocniłoby go to.

Dostał wczoraj Duphlite.I 100 ml czystego Ringera bez mleczanów. Zaraz go pakuje do kontenerka i idziemy na ranny Metronidazol. Ciekawe ile mnie skasują, nie wzięłam wczoraj od wetki, bo wyszliśmy po godz. 23, zamieszanie było.
Marcelibu

[poprzednia][następna]