Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Ewciu, a jak sensacje żołądkowe? Lepiej już?
Ja tej nocy się nie wyspałam ale częściowo z własnej winy (za późno się położyłam) a częściowo przez dwie @ @ które wyspały się w dzień a w nocy urządziły wielką kociubicką z przeszkodami (ja robiłam za jedną z przeszkód) i hokeja na panelach
Ewa L. pisze:mag828 pisze:Dzień dobry Ewuniu, Polinko i Zuzinku!
Madzia no ze 100 lat cię u nas nie było witaj![]()
![]()
mag828 pisze:Ewa L. pisze:mag828 pisze:Dzień dobry Ewuniu, Polinko i Zuzinku!
![]()
a co tam się dzieje z tą Zizuinkową wątróbką? Leczycie się jakoś?
Ewa L. pisze:mag828 pisze:Ewa L. pisze:mag828 pisze:Dzień dobry Ewuniu, Polinko i Zuzinku!
![]()
Zuzia miała robione badania w 2017 roku i było ok. Ważyła 3,30 kg . W 2018 znów robiłam jej badania i parametry wątrobowe miała podwyższone. Poza tym bardzo schudła przez ten rok z 3,30 kg na 2,45 kg. Wprawdzie stała się bardziej aktywna, częściej biegała, bawiła się myszkami ale zdarzało jej się robić kupę poza kuwetę i wymiotować. W listopadzie zrobiłam jej USG i wyszło , że jeden płat wątroby ma zmieniony . Dostała antybiotyk , Hepatiale i taki lek regenerujący wątrobę. W grudniu robiłyśmy kolejne bardziej dokładne USG i potwierdził się stan wątroby i okazało się , że są jeszcze trzy torbiele ale nie połączone z żadnym z organów.Cały czas bierze Hepatiale i ten lek na regenerację i w czwartek idziemy na kolejne USG i zrobimy badania.Jakaś poprawa jest bo częściej trafia do kuwety i wymioty są dużo, dużo rzadsze.
mag828 pisze:Ewa L. pisze:mag828 pisze:Ewa L. pisze:mag828 pisze:Dzień dobry Ewuniu, Polinko i Zuzinku!
![]()
Zuzia miała robione badania w 2017 roku i było ok. Ważyła 3,30 kg . W 2018 znów robiłam jej badania i parametry wątrobowe miała podwyższone. Poza tym bardzo schudła przez ten rok z 3,30 kg na 2,45 kg. Wprawdzie stała się bardziej aktywna, częściej biegała, bawiła się myszkami ale zdarzało jej się robić kupę poza kuwetę i wymiotować. W listopadzie zrobiłam jej USG i wyszło , że jeden płat wątroby ma zmieniony . Dostała antybiotyk , Hepatiale i taki lek regenerujący wątrobę. W grudniu robiłyśmy kolejne bardziej dokładne USG i potwierdził się stan wątroby i okazało się , że są jeszcze trzy torbiele ale nie połączone z żadnym z organów.Cały czas bierze Hepatiale i ten lek na regenerację i w czwartek idziemy na kolejne USG i zrobimy badania.Jakaś poprawa jest bo częściej trafia do kuwety i wymioty są dużo, dużo rzadsze.
cieszę się, że jest poprawa
3mm kciuki za dobre wyniki badań!
Ewa L. pisze:mag828 pisze:Ewa L. pisze:mag828 pisze:Ewa L. pisze:Madzia no ze 100 lat cię u nas nie było witaj![]()
![]()
cieszę się, że jest poprawa
3mm kciuki za dobre wyniki badań!
Ja za Mati też .![]()
![]()
![]()
A co z Frygą ?
PixieDixie pisze:Ewa moze idz do lekarza, w koncu zdrowo sie potluklas. Moze lepiek RTG jakies zrobic?
Tak teraz czytam - sporo Zuzia schudla ... ile teraz wazy? dalej 2,5?
Ewa L. pisze:PixieDixie pisze:Ewa moze idz do lekarza, w koncu zdrowo sie potluklas. Moze lepiek RTG jakies zrobic?
Tak teraz czytam - sporo Zuzia schudla ... ile teraz wazy? dalej 2,5?
Zważę ją teraz w czwartek . Myślę , że troszkę przytyła bo nabrała ciałka choć dupeczkę ma nadal chudzieńką.
Złamać to sobie nic nie złamałam, nie skręciłam czy zwichnęłam . Po prostu się trochę stłukłam .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości