Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 27, 2017 20:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Nie wiem co ludzie maja w głowach zamiast mózgu.

Gumkę do podtrzymywania uszu

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 27, 2017 23:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Sihaja pisze::kotek:

Hej Dorotko :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro gru 27, 2017 23:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Atta pisze:
Ewa L. pisze:
Atta pisze:
Ewa L. pisze:Powróciłam do domu . Zmęczona , najedzona z karpikiem i śledzikiem pod pierzynkom na wynos.
Wigilia się udała , wszystko było pyszne, rodzice zadowoleni z prezentów i ja też. Dostałam pościel 3D z kotem , spodnie i rękawiczki a wcześniej kurtkę , zaparzacz do herbaty z kotkiem i narzutkę.
Wróciłam do domu i jestem tak padnięta ,że idę zaraz spać bo ledwo na oczy widzę.
Jeszcze raz życzę wszystkim wesołych świąt i dobrej nocki. :D

łooo ile prezentów :201413 Podziel się :mrgreen: czyli poooka na zdjęciu. Jestem ciekawa,czy owa pościel jest taka,jaką ja widziałam.

Jak tylko cyknę fotki to wstawię zdjęcia pościeli. Jest dość ciemna w kolorze........węgla brunatnego z buro białymi kotami. Trochę za ciemna ale liczy się ,że w koty. :mrgreen: Mama miała dwie do wyboru - tą lub taką jasnoszarą z persem. Ponieważ moja mama nie bardzo wyznaje się na pięknie kotów i nie wie , że wszystkie koty są piękne i rasowce i dachowce uznała ,że pers jest brzydki i wybrała tą ciemniejszą.
Rękawiczki są granatowe pasujące do kurtki podwójne czyli z włóczki na zewnątrz a w środku z miśkiem . Bardzo grube i ciepłe. Mają aplikacje ale tym razem nie kocią bo z kotami dostałam w ubiegłym roku.
Zdjęcia kurtki i narzutki wstawiałam już wcześniej a zaparzacz do herbatki wygląda tak :
Obrazek

Jaki fajniusi :mrgreen: Moja silikonowa cytrynka jest jednocześnie przykrywadełkiem, no ale co kot to kot!
Ty masz jeszcze inny wzór pościeli, bo widziałam tylko w szarościach z rudaśnym kociątkiem. I nawet nie wiem czy to był dachowiec czy rasowy :roll:

Pościel wygląda tak :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 27, 2017 23:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wow,super ta pościel :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 28, 2017 0:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Są bardzo różne wzory. W ubiegłym roku dostałam też 3D na fioletowym tle biały kocio w czerwonych różach. Na którymś wątku też wstawiałam fotki .
Taką w koty też mam :

Obrazek

i znalazłam tę fioletową :

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 0:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Najbardziej irytuje mnie takie coś jak podchodzi klient do lady , jak pytam co mu podać a on do mnie czy mam coś świeżego.
Skoro jest wystawione do sprzedaży to znaczy ,że jest w dacie czyli nie skończył mu się okres świeżości.
Jak mnie tak zirytują to mówię ,że nie wszystko stare a jutrzejszego jeszcze nie mam.

I bardzo dobrze. Jak się nie podoba to niech marchewki jedzą a nie mięso :roll:

Z marchewkami to też nie takie proste. W wigilię z koleżanką obserwowałyśmy faceta jak wybierał marchewki i czosnek . Co się na niego spojrzałyśmy a później na siebie wybuchałyśmy śmiechem - że się nie zorientował to cud.
Facet oglądał każdą marchewkę i patyczkiem mierzył jej długość. Potem te o odpowiedniej długości oglądał jeszcze raz i zakładał taki papierowy pierścień jak banderolka i znów mierzył patyczkiem. Później jak wybrał 10 szt marchwi wybierał czosnek. Ważył każdą główkę . Zajęło mu to jakieś 40 min. Widok po prostu przekomiczny.

może to jakis pedant i wszystko musi mieć jednakowe :strach:

A cholera go wie .
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 0:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dyktatura pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Najbardziej irytuje mnie takie coś jak podchodzi klient do lady , jak pytam co mu podać a on do mnie czy mam coś świeżego.
Skoro jest wystawione do sprzedaży to znaczy ,że jest w dacie czyli nie skończył mu się okres świeżości.
Jak mnie tak zirytują to mówię ,że nie wszystko stare a jutrzejszego jeszcze nie mam.

Z marchewkami to też nie takie proste. W wigilię z koleżanką obserwowałyśmy faceta jak wybierał marchewki i czosnek . Co się na niego spojrzałyśmy a później na siebie wybuchałyśmy śmiechem - że się nie zorientował to cud.
Facet oglądał każdą marchewkę i patyczkiem mierzył jej długość. Potem te o odpowiedniej długości oglądał jeszcze raz i zakładał taki papierowy pierścień jak banderolka i znów mierzył patyczkiem. Później jak wybrał 10 szt marchwi wybierał czosnek. Ważył każdą główkę . Zajęło mu to jakieś 40 min. Widok po prostu przekomiczny.

może to jakis pedant i wszystko musi mieć jednakowe :strach:

A może ma żonę wymagającą, tzn. poprosiła o 10 marchewek np. ok. 10 cm o średnicy ok. 2 cm i o czosnek, też może, o określonej wadze.
Ja zawsze muszę tak określać Ł., bo dla niego średnie ziemniaki to zbyt mało precyzyjne określenie.

Jak czytałam to Ewuś to się mojego Ł. zapytałam po co do Łodzi po marchewkę jechał jak można ją kupić obok domu. :ryk: :ryk: :ryk:

O to całkowicie zmieniło mój punkt widzenia :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 0:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:Nie wiem co ludzie maja w głowach zamiast mózgu.

Gumkę do podtrzymywania uszu

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 6:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

O zgrozo :201427 ale element.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 28, 2017 8:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Aaaaale fajna pościel! Wszystkie 3 :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw gru 28, 2017 8:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

najfajniejsze to dodatki na poscieli :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2017 8:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:najfajniejsze to dodatki na poscieli :201461 :201461 :201461 :201461

No to bezapelacyjnie :)

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 10:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

O zgrozo :201427 ale element.

Niestety takich elementów mamy więcej i złodziei też. :( Wczoraj ukradli nam 3 patelnie Ambitiona i baba z chłopem uciekli z dwoma pełnymi koszykami . Złodziei jest teraz plaga.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 10:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:Aaaaale fajna pościel! Wszystkie 3 :)

Mam jeszcze jedną nowiutką. Ta kupiłam sobie w tym roku sama ale jeszcze jej nie zakładałam. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 10:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Niestety takich elementów mamy więcej i złodziei też. :( Wczoraj ukradli nam 3 patelnie Ambitiona i baba z chłopem uciekli z dwoma pełnymi koszykami . Złodziei jest teraz plaga.

Przepraszam że tak zapytam z głupia ale... jak ukraść patelnię?! W głowie się nie mieści...

Ziemosław

[poprzednia][następna]