♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 12, 2014 14:05 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Też nie chcę 'wtrącać' się w zapoznawanie Marcela i Tośki, chyba że faktycznie będzie potrzeba, to zareaguję. Myślę jednak, że Marcel nie zrobi jej krzywdy :)

nie powinien, jeszcze kilka dni i będa sie razem bawić
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 12, 2014 14:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Czekam na ten moment :D Mała już dzisiaj jest bardziej śmielsza, częściej z pod kanapy wychodzi, no i .. cudownie bawi się żwirkiem :lol: Może będzie troszkę inaczej gdy postawię jej normalną kuwetę, ona jest większa i wyższa, ciekawe czy będzie z niej korzystała?. Nie jest ogromna, ale jednak. Teraz ma przykrycie od kartonika po bucikach małej, jednak przesiąka to siuśkami szybko. Czy do normalnej kuwety kociątko będzie się wdrapywało? :)

W pokoju jest tunel z piłeczkami, jest tor z piłeczką, sporo myszek, piłeczki, ale Tosia woli żwirek jednak do zabawy ;) Najgorsze, że Tosia ten żwirek próbuje jeść :?
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lip 12, 2014 14:14 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Czekam na ten moment :D Mała już dzisiaj jest bardziej śmielsza, częściej z pod kanapy wychodzi, no i .. cudownie bawi się żwirkiem :lol: Może będzie troszkę inaczej gdy postawię jej normalną kuwetę, ona jest większa i wyższa, ciekawe czy będzie z niej korzystała?. Nie jest ogromna, ale jednak. Teraz ma przykrycie od kartonika po bucikach małej, jednak przesiąka to siuśkami szybko. Czy do normalnej kuwety kociątko będzie się wdrapywało? :)

W pokoju jest tunel z piłeczkami, jest tor z piłeczką, sporo myszek, piłeczki, ale Tosia woli żwirek jednak do zabawy ;) Najgorsze, że Tosia ten żwirek próbuje jeść :?

to niedobrze :(
może czegoś jej brakuje w jedzeniu
kiedy sie wybierasz z nia do weterynarza?

do kuwety jak ją kilka razy wstawisz, najlepiej po jedzeniu ,to załapie o co chodzi
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 12, 2014 14:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I jak Tosieńka się miewa? :)

aannee99 pisze:Też nie chcę 'wtrącać' się w zapoznawanie Marcela i Tośki, chyba że faktycznie będzie potrzeba, to zareaguję. Myślę jednak, że Marcel nie zrobi jej krzywdy :)

Wydaje mi się, że krzywdy jej nie zrobi, jednak może dochodzić do prób dominacji czyli np. łapanie ząbkami kociczki i przytrzymywanie, podgryzanie (wygląda to nieciekawie, ale tylko tak wygląda).
Tak Muszu postanowił zdominować Teemo i po prostu chwytał go za kark i trzymał, ale jak Teemcia pisnął to puszczał wtedy.
Na pewno są różne relacje i sytuacje zapoznawania się kotów i nigdy nie jest tak samo.
Ania powtórnie wklejam link, poczytaj, bo wiele ciekawych rzeczy tu piszą :) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144525

Co do kanapy, to cierpliwości :) Niedługo z niej wyjdzie, bo kocia ciekawość jest niezwykle silna, w każdy dzień więcej odwagi :)
Poza tym koteczka sama zorientuje się, że nikt jej krzywdy nie zrobi.
Za niedługo może być tak, jak malutka podrośnie to będzie sama Marcelka zaczepiać :D

Jeśli chodzi o kuwetkę to tak, będzie do niej wskakiwać :D
Tris nasza kochana miała niecałe 3 miesiące i sama wskakiwała do wysokiej kuwetki Muszu... by zwymiotować :(
Hmm z tym jedzeniem żwirku to dziwna sprawa, może po prostu próbuje czegoś czego nie zna...
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob lip 12, 2014 14:25 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

W poniedziałek idziemy do weta. Z tym żwirem, to wygląda to tak jakby mała najpierw się nim bawiła, a później próbuje go jeść, nie często jednak - na szczęście. Z tej prowizorycznej kuwetki bardzo ładnie korzysta, robi siusiu i PIĘKNE kupki :ok: Jeszcze jedno, zauważyłam że na końcówce ogonka ma takie delikatne bardzo skrzywienie, zgięcie jakby. Nie gryzie tego ogonka, nie grzebie nic przy nim. Powiem oczywiście o tym wetce.

Rilla Przepraszam, o tym wątku zapomniałam, ale wieczorem go przejrzę, poczytam - dziękuję kochana! <3

Tosia dzisiaj nie będzie u małej w pokoju spała, bo nocuje u Niej najlepsza koleżanka, ach te przyjaźnie :D
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 12, 2014 14:35 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Skoro z prowizorycznej korzysta to z normalnej na pewno będzie :ok:
Koty to czyste i mądre stworzenia :)

Kochana nie przepraszaj, tylko pytaj ile wlezie :D
Sama przechodziłam dokocenie i miałam 1000 pytań, na które tu na miau znalazłam odpowiedzi :ok:

Ogonek oczywiście pokaż wetce, zapytaj też o żwirek, chociaż mi się wydaje, że raczej malutka poznaje świat i dlatego bierze go do pyszczka.
Nawet dorosłe koty mają tendencję to wpychania różnych rzeczy do dzioba :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob lip 12, 2014 14:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Taka jest prawda, że te forum i ludzie na tym forum, to skarbnica wiedzy :ok: :ok: :ok:
Marcelek śpi w transporterku, Tośka tradycyjnie pod kanapą ;)
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 12, 2014 17:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jejku jaka cudna! Czytalam Rafalowi na komorce i jak tylko zobaczylismy zdjecie to razem "ojeeeeeej" :1luvu: jak bede juz w domu to napisze wiecej, bo na komorce ciezko ;) :* tulimy Was mocno :*

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lip 12, 2014 17:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Piękna Tosia :1luvu: naprawdę przepiękna :1luvu:
Aniu masz już jakieś tam doświadczenie z dokacaniem i wiesz, że dwa trzy dni ...no góra tydzień i wszystko będzie ok :ok:
Na pewno polubią się z Marcelkiem :D

Co do jedzenia żwirku...to jakiego używasz?
bo jeśli bentonitowy to jest to niebezpieczne, bo może kociakowi mocno zaszkodzić.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lip 12, 2014 18:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Piękna Tosieńka.
Dopiero doczytałam i gratuluję.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lip 12, 2014 19:51 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Spillet Dziękuję <3

Aniu Doświadczenie mam malutkie, ale faktycznie co nieco za sobą już mam, Kajtek w 3 dzień spał przy Marcelku, ale Tosia jest młodsza, no i inna, boi się go jednak 'troszkę'. Myślę jednak, że to kwestia czasu, ona potrzebuje po prostu troszkę czasu :) Żwirek bentonitowy właśnie. Nie często próbuje go jeść, ale dwa razy ją przyłapałam i z pyszczka wyjmowałam.

ab Dziękuję <3

Tosia je pięknie gotowanego kurczaczka. Marcelek oczywiście też :) M. przywiózł dzisiaj normalną kuwetkę dla Tosi i mała cudownie z niej korzysta :ok: Taka malutka jest, ale daje radę się do niej wdrapywać, zdjęłam ramkę i jest troszkę niższa. Miałam niedawno Tosię na rękach i podeszła do nas Luna, mała zaczęła strasznie prychać i wyrywała się, podrapała mnie trochę, ale to nic. Suni się po prostu mocno jeszcze boi.

Dzisiejsze zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 12, 2014 21:14 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 12, 2014 21:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jaka ona maleńka przy Marcelku :201461

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob lip 12, 2014 22:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Obrazek

Toć to siostra Celiny z tej Tosi!! Jest CUDOWNA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

aannee99 GRATULACJE :1luvu:

Marcello to przystojniacha, cudowny kocio :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Sob lip 12, 2014 22:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Milena_MK pisze:Jaka ona maleńka przy Marcelku :201461

Tak samo pomyślałam :)
i jaka śliczna :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]