Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 10, 2014 20:25 Re: Wasia i Kropka

Niestety - nie do domu. :(
Zaraz wróci do tytułu, bo domu nadal brak, dt tylko do końca czerwca, a kasy na opłacenie maja brakuje.
Nie wiem ile, muszę spojrzeć na konto, ale już dzisiaj mi się nie chce - otwartym tekstem pisząc.

Jeżeli do wakacji nie znajdzie się dom - będę musiała zaryzykować i zabrać Bandisia do siebie.
Nie wiem czy sobie poradzę, nie wiem jak opiekę nad psem rozegram czasowo i logistycznie.
Nie wiem czy mój pierworodny nie zareaguje alergią. To jest loteria - nigdy nie wiem, na którego psa zareaguje, a na którego nie.

Wiem natomiast, że dt może się nim zajmować jeszcze tylko do wakacji. Potem nie upchnę go w hotelu, bo to ani dobre miejsce dla takiego psa, ani nie wyobrażam sobie dalszej presji związanej ze zbieraniem pieniędzy na hotel.
Nie mam sumienia i serca prosić Was o taką pomoc.

Nie wiem już co zrobić...
Bandiś czeka na dom od grudnia.
Na ogłoszenia odzew jest minimalny. Nikt nie zadzwonił drugi raz.
Ogłoszenia wyróżnione niestety również nie zadziałały.
Zmieniałam kilkukrotnie tekst i zdjęcia.

Nie lubię, nie rozumiem i nie umiem obsługiwać fejsbuka.
Ale muszę się dla Bandiego spiąć w sobie i spróbuję zrobić mu to cholerne wydarzenie.
Albo poproszę kogoś, kto się na tym zna i już nawet chyba wiem kogo (tu teatralny chichot).
Czasu jest mało i sytuacja zaraz zrobi się napięta jak baranie jaja.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob maja 10, 2014 23:09 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Dzieje się coś dziwnego u mnie pod blokiem.
Najpierw rudy kudłacz domowy - nagle biegający wolno i zaginięty następnie.
Buba zachowuje się od dwóch dni dziwnie - tj. siedzi u mnie pod oknami bez przerwy i ciągle jest głodna.
Teraz wyszłam na dwór, bo usłyszałam krzyk koci przedziwny. Dźwięk to nieznany, bo okoliczne bezdomniaki, znam, dokarmiam i wiem jak mauczą.
Wyłażę Ci ja, a tam pod samochodami drący mordę wielki biały kot z rudą pręgą na grzbiecie.
Goni go Gruby Czarnuch.
Drze ryja, jak by go ze skóry obdzierali.
Próbowałam podejść, zakiciałam, ale spiernicza.
Siedzę i przez zamknięte okna słyszę ten krzyk.
Pierwszy raz widzę tego jegomościa w okolicy...
Co on tu robi i dlaczego tak drze japę? :(
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie maja 11, 2014 9:33 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Chodzą teraz te koty za panienkami.
U mnie niedawno była taka scenka jak na tym filmiku, na którym dwa koty stały naprzeciwko i się kłóciły. Okropnie wrzeszczały ale w końcu intruz uciekł. Piwniczny kastrat obronił dom.
Szkoda mi tych co to szukają lokum i miski, że są przeganiane.
W końcu mogły by się podzielić tym co mają.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie maja 11, 2014 9:40 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Po prostu się ciepło zrobiło........ludzie kotki wypuszczają, bo przecież się musza wybiegać. Zima mniej muszą. Latem koniecznie.
Noo a koty się gubią, sa lane przez piwniczne.......wpadają pod samochody. I pacany nie trafiają do domu.........

U mnie sa dwa rzuty psów się wałęsających - najpierw koniec czerwca.........bo się jedzie na Mazury, się wyjezdza z miasta, się skreca w bok i wiuuuuuuuuu bo na tych polach, łakach, lasach to przecież sobie poradzi.

I drugi z końcem sierpnia - się wraca do domu i wszystkie pieski, kotki, które się np. na działkę ku rozrywce dziecka wzięło się wywala w drodze do domu. Bo w domu się już nie przydadza.Za rok się weźmie przecież nowego....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie maja 11, 2014 22:04 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

No ta....
Się tu nic takiego nie działo, od kiedy tu mieszkam, toteż dziwuję się wielce.
Same znajome kocie gęby, a tu nagle wysyp dziwadeł...
Dzisiaj spokój.
Ani rudych, ani białych, ani długowłosych, ani łysych.
Jeno Buba i Gruby Czarnuch przyszli na śniadanie.

Myślę intensywnie nad Bandim.
Jutro drukuję w pracy kolorowe ogłoszenia, żeby powiesić w lecznicach.
Czy ktoś mógłby powiesić u siebie w mieście? Łapię się już wszystkiego.
Wyślę pocztą.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie maja 11, 2014 22:12 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

dawaj
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie maja 11, 2014 22:15 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Poproszę trzy sztuki. Mam trzech zaprzyjaźnionych wetów. Znaczy- trzy lecznice mam.
I powiem im o Bandim.
Niech popytają.

Żeby taki śliczny pies nie miał domu?!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie maja 11, 2014 23:06 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Ano skandal....

Dziękuję dziewczyny. Wiem, że już osiemset razy widziałam, albo wpisywałam Wasze adresy, ale proszę Was, cobyście mi na pw przesłały jeszcze raz. Zanim je odkopię. to trochę mi zejdzie...

Chyba całkiem proste i czytelne mi wyszło. Skasowałam połowę treści, bo ludziom nie chce się czytać.
Wydruk będzie wyglądał oczywiście ładniej, niż ten zrzut.

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 0:31 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Witam po długiej przerwie :)
I ja poprosze o ogłoszenia Bandiego, mam zaprzyjaźnione lecznice w dwóch miastach - Łódzi i Zgierzu.
Zaraz podam adres na pw.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon maja 12, 2014 1:06 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

A nie prościej będzie podesłać plik do druku?

Lidka

Post » Pon maja 12, 2014 6:43 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Lidka pisze:A nie prościej będzie podesłać plik do druku?

Dokładnie. Wyślij mailem a my wydrukujemy - taniej i szybciej :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 12, 2014 7:54 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Nie chciałam Was naciągać na tusz. :) Niektórzy nie mają też możliwości wydrukować w kolorze.
Alienorku - do Ciebie maila mam, już wysyłam.
Lidziu - czy Tobie też wysłać?

Dziękuję pięknie dziewczyny. :D

Edit: Blekitny Irysie - jak dobrze Cię znowu "widzieć". Ktoś jakiś czas temu pytał o Ciebie i snuł domysły o Twym zaginięciu. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 8:29 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

z Iryskiem - to ja sobie pogadam "na osobności" :twisted:
jeśli po tej rozmowie nie "wróci" - możecie zacząć się martwić :oops:
ale przynajmniej będzie wiadomo co się stało

daj na mail - coś pokombinuję a będzie szybciej, chociaz u mnie wszyscy wiedzą i zdjęcia widzieli ale .... kto to wie
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon maja 12, 2014 8:49 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

Poszło. Wiesz, jak wisi w lecznicy, to jest inaczej. Przychodzą różni ludzie.
Brakuje mi już pomysłów, więc łapię się, czego mogę.
Pomysł z lecznicami podsunęła kotkins i rację ma dobra kobieta.
Trzeba próbować wszelkimi sposobami.
Wyróżniłam na kolejny miesiąc ogłoszenie na tablicy i zmieniłam zdjęcie główne.

Wczoraj za późno zabrałyśmy się z Anią za fejsbuka, a ona mówi, że trzeba robić, jak siedzi najwięcej ludzi, więc dzisiaj koło 19 zrobimy nowe super hiper wydarzenie.
Znaczy Ania zrobi, bo ja nie umiem... :oops:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon maja 12, 2014 8:51 Re: Wasia i Kropka - Bandi bezdomny od pół roku :(

A podeślesz link do starego wydarzenia?

Lidka

[poprzednia][następna]