u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 25, 2014 18:38 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie paź 26, 2014 17:23 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Cześć Ilonko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W takim razie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za Wikolki również :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dla reszty miziaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto paź 28, 2014 0:56 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko za Wikolki, za Faro i za Ciebie duże :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A swoją drogą jak Faro zawitał do Ciebie i czy na stałe?
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie lis 23, 2014 19:22 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Witamy się :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie lis 23, 2014 21:19 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Faro zawitał na stałe. To szalenstwo mojego TZ. Powoli zaczyna sie ukladac w tej naszej futrzastej rodzinie. Żeby tylko ze zdrowiem dobrze sie potoczylo.
Jak do tad nikt nie chce Wikusi i Lolusia. :(
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon lis 24, 2014 11:58 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dwupaki zawsze trudniej, a ich nie można rozdzielić.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pon lis 24, 2014 12:35 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Nie, rozdzielenie ich byłoby już chore. Tyle razy zabierano im wszystko co miały w życiu, że muszą choć taką stałosc miec.
Była Opiekunka się niecierpliwi.
Wewnetrznie miałam opory przed przeznaczeniem ich do ponownej adopcji. Ale Lolek i Gaja mają wiecznie scierajace sie charaktery. Oboje chcą krolować.
Poza tym za mało zarabiam, by sobie na to pozwolić, nie wspominając już o ograniczonej przestrzeni.
Jakos wyczułam juz tę swoją rodzinkę i wiem, czego które oczekuje. Przede wszystkim każde z nich jest pieszczochem. Nawet tchurzliwa znikająca Nesia. przychodzi do łóżka. A my mamy tylko cztery dłonie. To już sunki mniej sie domagają uwagi.
Z kocic każda oczekuje dziennej dawki swojej ulubionej rozrywki - oczywiscie nie wspólnej. To prawie, jak kolejny etat. Czasem zazdroszczę ludziom, którzy opowiadają, że ich kot ich lekceważy, ignoruje. Bo przy moich mam wyrzuty sumienia, że ciągle jest mnie jednak za mało. Najbardziej kochają takie dni, gdy jestesmy z TZ w domu cały dzionek. Mogą zagadać kiedy chcą, przyniesc zabawkę, wyprosic smakolyk, albo po prostu pogadac sobie do nas.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pon lis 24, 2014 12:45 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

u mnie są nawet trzy koty, które same się sobą zajmują, tylko czasami przychodzą na kolana lub do łóżka,
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lis 24, 2014 12:56 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Może moje podesle na przeszkolenie? Myslałam, że jak mają siebie, to mniej będą potrzebować nas. Niestety jest inaczej. Oczywiscie ciesze się, że nas kochają. Chcą się miziać, przytulać, ciekawią się tym co robimy, ale czasem to też męczy. Szczególnie, że Primce przypomina się, jak bardzo chce się bawić, główie w chwili, gdy zaczynam zapadać w sen...
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pon lis 24, 2014 15:41 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

saintpaulia pisze:Może moje podesle na przeszkolenie? Myslałam, że jak mają siebie, to mniej będą potrzebować nas. Niestety jest inaczej. Oczywiscie ciesze się, że nas kochają. Chcą się miziać, przytulać, ciekawią się tym co robimy, ale czasem to też męczy. Szczególnie, że Primce przypomina się, jak bardzo chce się bawić, główie w chwili, gdy zaczynam zapadać w sen...

to jest najgorsze :(
choć wczoraj Tofik też przyszedł do łóżka jak usypiałam, ale podreptał z boku i położył się ,obok mnie i spał :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 24, 2014 19:25 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Niniu - Primka gdy tylko zasypiamy, pyta z pokoju: miau? Udajemy, że niedotarło, więc woła dalej, aż do uzyskania całkiem głosnego zawycia: miaaaaaauuuumiaaaaauuuu?
Zazwyczaj, któres z nas peka i krzyknie, zeby ja uciszyc, na co odpowiedzia jest kilka radosnych mramia mrrrrmia mrrrmiau i tupot po mieszkaniu...
potem różne scenariusze - kocia sadystka. a odsypia, jak jestem w pracy.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw gru 18, 2014 8:32 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Witaj Ilonko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro gru 24, 2014 0:33 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny
Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie.
(Cyprian Kamil Norwid "Opłatek")

Obrazek
Spokojnych i szczęśliwych świąt Bożego Narodzenia.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Śro gru 24, 2014 22:00 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto kwi 28, 2015 11:30 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dostałam dzis powiadomienie z tego wątku.
Jakos od dłuzszego czasu nie mogłam przysiąsc do kompa, by się tu odezwać.

Wszyscy jakos żyjemy. Ale nie jest kolorowo. To znaczy cieszę się, odpukać, że jestesmy w miarę zdrowi i to jest pozytyw.
Jednak jest sporo drobnych kłopotów.
Nadal mieszkają z nami Wikolki i nie wiem co z nimi będzie. Oddać je teraz, nawet gdyby się ktos idealny znalazł będzie ciężko, ale w sumie nie pyta nikt.
Gaja kłoci się z Lolkiem.
Ktos sika poza kuwetą - przyczyny zdrowotne wykluczone.
Szczeniak naniszczył w domu od groma rzeczy.
Kocham ich wszystkich, ale mam ochotę na urlop od nich - i mam z tego powodu wyrzuty sumienia.
Postaram się dodać fotki.
Może poddacie pomysły, jak odchudzić koty?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

[poprzednia][następna]