Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
natalian pisze:Hehe, no to ja sobie tutaj będę zaglądał od czasu do czasu - jeśli pozwolisz:)
morelowa pisze:To nie są jakieś określone ilości.
felin pisze:Ja tam zamierzam być mloda co najmniej do osiemdziesiątki, a co?![]()
Alienor pisze:Owszem - jak mam smaka dodaję do czarnej herbaty. Na wszelki wypadek dłużej parzębo nastraszyłaś mnie trochę tą trucizną. Mam w planach zrobić z części coś w rodzaju sosu do kaszki mannej ale ostatnio mleko albo mi się psuje, albo je zużywam do innych rzeczy nie wiedzieć kiedy.
A tak jedzeniowo - ponieważ Broszka do wszystkich miejsc ma linki - wiesz może (lub inne osoby z wątku) czy gdzieś może są do kupienia jogurty duo-vita z rokitnikiem i pomarańczą i te drugie z jeżynami i granatem? Były przez krótki czas w Biedronce i bez uprzedzenia zabrali. Jakbym wiedziała, to bym nam z Alą tuż przed końcem "rzutu" kupiła po paletce każdego smaku. One były po prostu genialne
jasia0245 pisze:Jak Broszki się czują i resztę zwierzyńca?. Nie zasypało Was?. U nas nie wiele śniegu i mróz troszkę lżejszy.
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka wszystkim życzę.![]()
![]()
![]()
morelowa pisze:Oj... Ja bym na te 4 litry dała może łyżkę jałowca. Suszu oczywiście.
Ale nie gotowałam nigdy takiej ilości, ani też 4 godz. Gotuję po prostu jak nadjdlużej się da... przy moich taryfach i kuchni elektr. Taki wywar jest bardzo esencjonalny i wystarczał mi kubek dziennie.
Przy okazji mi sie przypomniało, jako że gotuję w tej chwili 2 zupy naraz. Do każdej [i do każdej 'ciapy' typu wegebigos, lub coś, dodaję ociupinkę glona kombu. Kawaląteczek.
No, i całe szczeście, że nie musisz dziś odśnieżać
Alienor pisze:Kwarantanna, zdjęcia, ogłoszenia już teraz, jak tylko się da zaszczepić i wydać do dobrego domu.
Alienor pisze:Kwarantanna, zdjęcia, ogłoszenia już teraz, jak tylko się da zaszczepić i wydać do dobrego domu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości