Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 21, 2013 15:14 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Trzymamy i my :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw mar 21, 2013 15:24 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

też trzymam kciuki wielkie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 21, 2013 16:36 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Dostałam informację, że Fiona zostaje w szpitaliku u Gierka na noc. Więcej informacji kiedy Alienor wróci.
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Czw mar 21, 2013 17:27 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Fionka zostaje na noc, bo przez nagły wypadek operacja "obsunęła się" o ponad godzinę, a nie wybudzonych zwierząt z zasady nie wydają (w sensie musi minąć konkretny czas względnej przytomności, żeby można było wydać zwierzę do domu). Pan dr woli też mieć oko na małą po dość poważnej jednak operacji. Będzie pod opieką pani technik, uświadomionej że to kicia którą się odsikuje i odkupkowuje. Czas nieobecności Fiony wykorzystujemy na sprzątanie, porządki i pranie, raczej niemożliwe jak ona siedziała w łazience. Bo coś trzeba robić żeby nie zejść na zawał w oczekiwaniu na czas, kiedy będzie można zadzwonić i dowiedzieć się wszystkiego.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 21, 2013 19:20 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

ASK@ pisze:Da radę, da Alienor radę. Tylko teraz musi ponarzekać bo...może.Potem jak przyjdzie co do zcego nie odpuści.
Większość z nas tak ma.
:mrgreen:

Co do wody i kolana. Podobną historie małam. W drugi dzień Świąt BN pękły nam wężyki (oba) w łazience.Lało się a my na 4 piętrze. TZ latał po sąsiadach próbując pożyczyć i o dziwo udało się. Jakiś robił remont u sąsiadów, których nie było więc wykrecił i nam sprezentował.20 kotów bez wody ...nie da rady.
Ja w nerwach coś tam robiłam bo mieliśmy jechać do mojego ojca.I tak przyfasoliłam łbem w drzwi szafki górnej co się ciegiem otwierała ,że wylądowałam na chirurgii na założenie nitek i prześwietlenie. Chirurg kilka razy mnie dopytywał jak to było nie wierząc chyba w przypadki.
Witaj Alienor w naszym zwariowanym świecie :1luvu:

jak Ty mu zaczęłaś opowiadać o wodzie, otwierających się drzwiczkach szafki i 20 kotach to Ty się ciesz, że Cię na obserwację do psychiatryka nie posłał :ryk:

kciuki za malutką, biedną Fionkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

będzie dobrze - musi być !!!
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw mar 21, 2013 21:28 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Operacja Fiony chyba się udała; Julinka je, pije, bawi się i kuwetkuje (ale co jakiś czas się chowa); kumpela podpowiedziała mi tribiotic i leczę kolano to obdarte, a koty jeszcze mnie nie zabiły ani nie doprowadziły do szału, więc jest całkiem nieźle. Chyba. Będę pewna gdzieś w okolicy niedzieli.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt mar 22, 2013 10:19 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Nie mam siły doczytać co się stało z Twoim kolanem - choroba mnie rozłożyła :(
kciuki za kolano i kociaste, szczególnie za Fionkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt mar 22, 2013 11:10 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Wywaliłam się bardzo na mokrych i brudnych "kocich łbach" i rozwaliłam kolano - w poniedziałek. Przemywałam rivanolem i było tak sobie, a do lekarza nie zdążałam (OK, wczoraj zdążyłabym, ale byłam w takim stanie psychicznym, że bym go chyba pogryzła). Dziś już pójdę, bo po zastosowaniu tribioticu się zrobiło takie obrzydliwe że :strach:

Alienor

Post » Pt mar 22, 2013 11:16 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Kup może taki opatrunek w żelu.Na prawdę doskonale się sprawdza.

Jak przełaziłam przez płotek i rozwaliłam sobie na całej wysokości łydki goleń to stosowałam.

Współczuję.Boli jak cholera.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 22, 2013 11:35 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

to jest stłuczenie? opuchnięcie? rana?
ja jakiś czas temu rozwaliłam nogę we własnym domu i poszłam po tygodniu do lekarza, jak noga przybrała piękne kolorki czerwono-fioletowe i żółto-zielone i była opuchnięta
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 22, 2013 12:23 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Jedno kolano jest fioletowe i boli, ale dzięki maści z arniką leczy się dobrze, to drugie zostało naprawdę solidnie zdarte. I się paprze ostatnio, więc pójdę do lekarza w końcu :oops: .

Alienor

Post » Pt mar 22, 2013 14:29 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Fiona znowu w domu
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Pt mar 22, 2013 15:38 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

i ?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt mar 22, 2013 19:20 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

I Fioneczka wygląda żałośnie, jak to ogolony częściowo kot półdługowłosy, ale ma chęć do życia, choć widać, że szybko się męczy na razie.
A moje kolano zyskało lekką dezaprobatę pani doktor - mam się pryskać neomycyną bo w spraju działa lepiej przy powierzchniowych sprawach.
A poza tym wszystko gra, a Fuks śpiewa (niestety) - on tak ma jak się siedzi gdzie indziej. Trudno, dam mu więcej papu to mi może wybaczy i zajmie czymś innym paszczę :ok: .

Alienor

Post » Pt mar 22, 2013 22:04 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Biedny niuniek. To już mu tylko żarełko zostało i do tego utuczyć chcą kotecka. buuuuu :twisted:

Fiśka chce żyć - tak wiele wycierpiała.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]