Sisi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 27, 2009 22:48

żwirek kupiony a Kleo dalej robi jak jej się żywnie podoba :evil: 3 rozaje żwirku poza tym moim co mialam i dalej nic... nie mam pomysłów.
Dostawianie kuwety w miejsca gdzie robi też jest bezcelowe bo ona znajdzie sobie inny kąt do tych rzeczy :/ Kleo ma upatrzone kąty z desek a nie z paneli i nie robi na dywan na szczeście wiec chyba ma jakieś schizy na punkcie drewna ;P
Nie wiem czy było by normalne zamykać jej w łązience gdzie są płytki i postawić jej na jednym końcu kuwete a na drugim miske z jedzeniem i piciem :? więc pozostaje mi chyba tylko zbierać te kupki :(
Obrazek

arven

Od: Wto lut 24, 2009 14:28

Post » Wto lip 28, 2009 18:12

Weź kupę do badania...

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro lip 29, 2009 0:48

estre pisze:Weź kupę do badania...

Chyba jednak tak zrobię.

Dodatkowo, Sisi właśnie zrobiła kupke koło kuwetki 8O Najgorsze jest to ze ma w niej trche krwi i teraz musze z obiema jechać do weta a nie wiem co im jest :?

<boi_się>
Obrazek

arven

Post » Śro lip 29, 2009 6:27

arven pisze:

Chyba jednak tak zrobię.

Dodatkowo, Sisi właśnie zrobiła kupke koło kuwetki 8O Najgorsze jest to ze ma w niej trche krwi i teraz musze z obiema jechać do weta a nie wiem co im jest :?

<boi_się>

Teraz to już koniecznie!
Arven, przelać Ci pieniądze czy masz jeszcze te od Sawanki?

estre

Post » Śro lip 29, 2009 9:53

estre pisze:
arven pisze:

Chyba jednak tak zrobię.

<boi_się>

Teraz to już koniecznie!
Arven, przelać Ci pieniądze czy masz jeszcze te od Sawanki?

Od Sawanki dostałam 115 zł z czego 40 zł poszło na szczepionkę i resztę kasy mam. Mam nadzieje ze to wystarczy :) niedlugo sie zbieram do weta z Kleo a z Sisi się już nie zabiorę, powiem mu jaka jest sytuacja i co mam dalej robić z nimi :( poza tym Sisi ma strasznie zaropiałe oczy (3 razy dziennie jej czyszczę a za jakiś czas wygląda jakbym jej nigdy ich nie przemywała ;/ ) i obie dziś zaczeły kichać :|
dzizas...
Obrazek

arven

Post » Śro lip 29, 2009 10:49

W razie czego mam 80 zł od Kleo to przeleję...

Mam nadzieję, że wet dojdzie co to i szybko problem rozwiąże.
Daj koniecznie znać!

estre

Post » Pt lip 31, 2009 23:04

Hm...
Badania kupek (bo Sisi też trzeba było zrobić) wyszły... powiedzmy na pozytyw ale... tzn w obu kupkach wykryto po jaju glisty i dostały tabletkę na robale ale jedno jajo raczej nie powoduje ze Kleo robi gdzie jej się podoba :/ (chociaż upatrzyła sobie jeden pokój za kanapą do tego :/)
I jak kupki są poza kuwetą tak dalej są ;/ stwierdziłam ze zrobię kilka dni obserwacji czy to coś dało. W zasadzie Sisi chyba tylko nie trafiła chyba dupcią i kupka jej mogła... nie trafić ;P a ta niby krew to nie była krew :?

A do Kleo nie mam już pomysłów. Może ona po prostu nie lubi mojej kuwety/kuwet i robi mi na złość po prostu, nie wiem :(

PS. Wie ktoś kiedy sawanka wraca z urlopu? bo ja w ten poniedziałek wyjeżdżam na 5 dni więc kotki będą pod opieką mojego taty :)
Obrazek

arven

Post » Sob sie 01, 2009 6:54

Sawanka wraca w niedzielę.

Może ona po prostu nie chce korzystać z tej samej co Sisi...

estre

Post » Sob sie 01, 2009 10:35

też tak właśnie myślałam ale jakby tak było to korzystała by z dwóch pozostałych kuwetek :? poza tym pytałam Sawanki czy u niej były jakieś problemy z załatwianiem się Kleo do tej samej kuwety co jej 3 koty i mówiła, że było w porządku... a u Ciebie Estre nie było z nią takich problemów? Dziwne, że Kleo z początku to nie przeszkadzało przez pierwszy tydzień a potem zaczęło się :(

A tu nasza Kleo zajmuje swoje legowisko ;P
Obrazek
Obrazek

arven

Post » Nie sie 02, 2009 22:59

wyjezdzam więc żegnam się na kilka dni ;) Kleo i Sisi będą pod okiem mojego taty więc nie będzie źle ;) z tym że tata boi się przemywać koto oczu ale przez te parę dni chyba dadzą radę ;)

Po przyjeździe niestety będę musiała oddać Kleo (chociaż trochę szkoda bo mała przytulańska jest i z Sisi z każdym dniem przekonuję się do niej :( ) ale nie dogadałam się z Kleo w sprawie kuwetki ;/
Kleo z każdym dniem zaczyna coraz bardziej dokazywać. Sierść fajnie odrasta, ranki po odparzeniach zagojone, uszka zdrowe ale nie wiem co z oczkami :? niby zdrowe ale się z nich leje ;/ no może to przez jej bardzo krótki pyszczek ;) Kleo biega po całym mieszkaniu (a ma się gdzie rozpędzić ;) ), goni za owadami, cieniami na ścianie, zaczyna bawić się coraz śmielej z Sisi i śpi ze mną na łóżku zajmując beztrosko większość poduszek ;)

no nic, pozdrawiamy wszystkie cioteczki :kitty: :D:D
Obrazek

arven

Post » Pon sie 03, 2009 5:15

arven pisze:też tak właśnie myślałam ale jakby tak było to korzystała by z dwóch pozostałych kuwetek :? poza tym pytałam Sawanki czy u niej były jakieś problemy z załatwianiem się Kleo do tej samej kuwety co jej 3 koty i mówiła, że było w porządku... a u Ciebie Estre nie było z nią takich problemów? Dziwne, że Kleo z początku to nie przeszkadzało przez pierwszy tydzień a potem zaczęło się :(

A tu nasza Kleo zajmuje swoje legowisko ;P
Obrazek

Nie dostałam powiadomienia z wątku...
U mnie trafiała do kuwetki... No ale u mnie była króciutko.

estre

Post » Pon sie 03, 2009 6:14

witam :D
my od wczoraj wieczorka już w domku :D
a dzisiaj cały dzień już w pracy
stęskniłam się za Wami :lol:

co do Kleo to ona ogólnie trafiała do kuwetki , tylko podczas objawów rujki zdarzyło jej się chyba ok 2 razy nie trafić (więc łączyłam to z rujką ) a Ty Gosiu nie zauważyłaś , że jej się to zaczęło wraz z rujką ?
a z tymi robalami to zawaliłam , myslałam , że odrobaczona była w wawie , muszę odrobaczyć szybko swoje :roll:
mam nadzieję , że wraz ze sterylką kupki Kleo się unormują i wtedy bedzie już wszystko ok
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto sie 04, 2009 13:10

Rada w sprawie qpali - może śliczna Kleo potrzebuje drugiej kuwetki, moje futro (jedynak) tak miał- jedna na sioo druga na qpy. Obie kazdorazowo wyszczone- w przeciwnym wypadku PANI SPRZĄTA po kątach. Tyle, że robali nie miał.

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Pon sie 10, 2009 21:11

kurczę, wróciłam w piątek wieczorem a tutaj nawet nie ma jak zajrzeć na forum ;P
Muszę Kleo wykąpać jeszcze raz w ostatniej saszetce nizoralu, zakupić jakieś zapasowe jedzenie dla Kleo i można się z Sawanką umówić, żeby Kleo trafiła w jej rączki ;)
Chociaż... tata stwierdził, że jakbyśmy mieli więcej kasy i jakbyśmy byli częściej w domu to można by się zastanowić nad tym, żeby Kleo została ale póki co nie ma jak a poza tym tata się wystraszył, że w tak krótkim czasie 2 koty się znalazły w domu ;P boi się dokocenia 20 kotów w ciągu pół roku :D
I... nowina... dostawiłam w akcie desperacji 5 kuwetę i Kleo zaczęła do niej trafiać ;) więc może nie jest tak źle ;) no ale fakt faktem, nie mogę jej zostawić u siebie póki mieszkam z tatą :(

Więc Sawanko, z żalem serca i napewno z wielką tęsknotą będę musiała Ci ją oddać w najbliższym czasie :placz:
Obrazek

arven

Post » Wto sie 11, 2009 17:07

dziś Kleo wróciła do punktu wyjścia... stwierdziła, mając 5 kuwet do dyspozycji, że jednak wraca do kuwetki Sisi i razem zrobiły 2 porządne kupsztale :) tzn jedna po drugiej :D
... co nie zmienia faktu, że jestem z jej postępu bardzo dumna ;)
Obrazek

arven

[poprzednia][następna]