Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 11, 2009 13:13

Monostra pisze:Dziś w nocy kociska integrowały się na łóżku (podobno moim :wink:). Sybirek docisnął się do Mohera na jego poduszce, przepchnął go częściowo na moją i wyciągnął się brzuchem do góry tak, że wystawały mu stópki poza poduchę.
Trykota bardzo stópki zainteresowały i wyglądało przez chwilę, że chce je podgryźć. Tymczasem Trykot, usiłując Sybirka ścieśnić i też mieć kawałeczek poduszki dla siebie, zaczął go lizać po poduszeczkach :lol: . Łaskotanemu Sybirkowi nóżki drgały, ale się nie obudził. Myślałam, że padnę ze śmiechu - do momentu, kiedy Trykot, nie zmieściwszy nawet nosa na kociej poduszce, nie wepchnął się z drugiej strony na moją :twisted: . Do tej pory spał raczej rozłożony na kołdrze w nogach łózka.
Jak tak dalej pójdzie, ja będę zmuszona wziąć jasiek i przenieść się w nogi łóżka :roll: .

:ryk: :ryk: :ryk: służalczość :ryk: :ryk: :ryk:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro lut 11, 2009 13:16

Monostra pisze: ja będę zmuszona wziąć jasiek i przenieść się w nogi łóżka :roll: .

i to jest jedyne słuszne podejście :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 11, 2009 13:35

Ja już od dawna sypiam na prześcieradle ... bez poduszek lepiej dla kręgosłupa, koteczki dbają o zdrowie swoich Dużych :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lut 11, 2009 13:51

Monostra pisze:Jak tak dalej pójdzie, ja będę zmuszona wziąć jasiek i przenieść się w nogi łóżka :roll: .

Czyli zrobi się u ciebie wreszcie normalnie 8)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 11, 2009 14:06

JoasiaS pisze:
Monostra pisze:Jak tak dalej pójdzie, ja będę zmuszona wziąć jasiek i przenieść się w nogi łóżka :roll: .

Czyli zrobi się u ciebie wreszcie normalnie 8)

ku uciesze gawiedzi 8)

Georg-inia

Post » Śro lut 11, 2009 14:33

Jak rozumiem, wszyscy śpią skręceni w paragraf, na samym prześcieradle, przykryci małym skrawkiem kołdry :twisted: .

A moje kotki poza tym są grzeczne i "usłuchane" :). Pięknie np. wróciły do jedzenia 3 razy dziennie i właśnie trzy ogony jedzą na rozkaz! Nie wchodzą na blat kuchenny po tej stronie, gdzie mają zakaz, wołane karnie wracają z balkonu itd.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro lut 11, 2009 14:46

udają, na pewno czegos chcą 8)

ja śpię wygięta w chińskie osiem, zgoniona z poduszki i kocyka elektrycznego, który w założeniu miał ogrzewać mój zbolały kręgosłup...

Georg-inia

Post » Śro lut 11, 2009 14:49

Monostra pisze:Jak rozumiem, wszyscy śpią skręceni w paragraf, na samym prześcieradle, przykryci małym skrawkiem kołdry :twisted: .

A moje kotki poza tym są grzeczne i "usłuchane" :). Pięknie np. wróciły do jedzenia 3 razy dziennie i właśnie trzy ogony jedzą na rozkaz! Nie wchodzą na blat kuchenny po tej stronie, gdzie mają zakaz, wołane karnie wracają z balkonu itd.

no niezupełnie 8)
ja śpie nieskręcona w centralnej części łóżka, a moje koty układjają się gdziekolwiek na wyrku :wink:
dodam że próby zawłaszczenia mojej części łóżka i moich poduszek (liczba mnoga! :D ) nie odniosły rezultatu i futra skapitulowały.
próby wymuszeń miały charakter wpychania łap, ogona i czego tam popadnie, do ust, nosa i do oka, niespodziewanie i w samym środku nocy :twisted:
oraz układania sie tych dorodnych ośmiokilowych stworów na dużej, poczynając od głów do stóp :twisted: (stworów są 4 dorodne :twisted: )
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lut 11, 2009 14:58

W naszym łóżku głównie panoszy się Sznyc :wink: . Nasze pozycje senne są zależne od tego gdzie on się akurat się ułoży. Przesunięcie go jest absolutnie niemożliwe, bo Sznyc jest nie do ruszenia niczym kamienna rzeźba ogrodowa :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 11, 2009 15:49

Jak się spi z trzema facetami, to się tak ma 8) :twisted:

U mnie sie Wypłoś rozpycha :roll:
Na razie w nogach, dzis spałam rozkraczona :oops:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro lut 11, 2009 16:20

U mnie jest zmiana warty, co noc kto inny przychodzi. Pewnie grafik sobie rozpisaly. Dopiero rano, kolo 6, zgodnie pojawia sie cala trojka i leza pokotem na mnie :lol: Do TZ-ta sie nie zblizaja, bo on ma raczej gwaltowne sny :?
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro lut 11, 2009 16:58

A u mnie Julka każdej nocy śpi w innym miejscu. To pewnie pozostałość po jej bezdomności, jak powiedział mój TŻ- na łóżku w nogach albo między nogami, na moim brzuchu, pupie, także mojej, na parapecie, fotelu, kanapie, w łazience na jakimś ręczniku, w wózku Elizy, w jej kojcu, w jej leżaczku a nawet w jej łóżeczku, ale pod warunkiem, że Eli tam nie ma :lol:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Czw lut 12, 2009 13:36

Przy wuju Moherze można ogrzać stopy. Jak mu się nie usiłuje znienacka odgryźć uszu, to jest całkiem miły :D :
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw lut 12, 2009 13:39

Monostra pisze:Przy wuju Moherze można ogrzać stopy. Jak mu się nie usiłuje znienacka odgryźć uszu, to jest całkiem miły :D :
Obrazek

cudne :1luvu:

tylko jedna fotka?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lut 12, 2009 14:07

Zrobiłam 3 - wszystkie takie same :lol: . Sybirek jest włamany do szafy, śpi na moich swetrach :evil: .
Muszę kociska dołapać przytulone we trójkę. W kolorowym kłębie będzie widać przynajmniej, ile jest kotów.

Kiedyś, przed laty, gdy w domu były trzy prawie identyczne w kolorze buraski, zostały w czasie remontu zamknięte w jednym pokoju. Zobaczyłam bury kłąb z dwóch kotów, a trzeciego nie było. Po długich poszukiwaniach i nawoływaniach już byłam bliska mordu na ekipie, sądząc że ktoś otworzył drzwi i kot wypadł przez otwarte okno :strach: , gdy nagle kłąb się rozwinął - w 3 koty :twisted: . Naprawdę wcześniej przyjrzałam się dokładnie.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]