Jak dla mnie jedno jest pewne. Asha nie jest kotem z działek, piwnicy czy innego takiego miejsca. To jest na 100% kot z domu, kot który zna i kocha człowieka (mimo tego co jej zrobił), kot który zna różne domowe odgłosy i się ich nie boi. Asha po prostu uwielbia ludzi. To jest normalnie taki mały rzepik, jak się uczepi człowieka to ciężko się tego pozbyć. Jak chodzę to łazi za mną krok w krok i sprawdza co robię. Ja do łazienki – Asha za mną, ja do kuchni – za mną, siadam i się maluję przed wyjściem do pracy – Asha oczywiście ze mną…
Jeśli chodzi o zabawy wędka bije na głowę wszystkie zabawki. Wariuje jak oszalała, Szprotka tez próbuje ale Asha obiega ja trzy razy zanim ta się zorientuje
A tak w sumie zamiast się rozpisywać…Asha w punktach
- Asha ciągle chce coś napisać na miau i przejmuje klawiaturę;
- Asha czyta wiadomości na miau więc uważajcie co piszecie;
- Asha uważa że mój domowy monitor jest dotykowy i łapką można dokonywać zmian (skoro klawiaturę i myszkę zabierają);
- Asha uwielbia ludzi, koty też;
- Asha chodzi za nami krok w krok jak cień (jak to jej się nie nudzi);
- Asha wie że śpi się w łóżku, na poduszce, a nie gdzieś po kątach;
- Asha uwielbia siedzieć na ramieniu i obserwować otoczenie (za dużo to tego otoczenia nie ma, całe 30 metrów);
- Asha uwielbia przełazić z jednego ramienia na drugie – warunek – spięte w kitkę włosy i pod kitką się przeciska;
- Asha uwielbia zabawę wędką, inne zabawki też są fajne ale nie aż tak;
- Asha jak tylko poczuje mięsko próbuje wskoczyć na blat (mimo jej mikro wielkości prawie jej się to udaje) alternatywą jest dostanie się na blat po nogawce spodni;
- Asha uważa że nie można nic zostawić w misce, wszystkie miski z mokrym (jej czy nie jej) trzeba wyczyścić do końca;
- Asha doskonale wie do czego służy kuweta, piasek drewniany czy bentonitowy – bez różnicy;
- Asha opanowała włączanie komputera (jak ktoś ustawił włączanie z klawiatury trzeba to przecież wykorzystać) i w nocy sobie włącza – nie wiem co Ona tam robi bo śpię, jak się obudzę wyłączam ale Asha i tak go znowu włącza;
- Asha rano myje łapki podczas wycieczek do brodzika;
- Asha rano robi sobie makijaż;
- Asha robiąc makijaż przegląda się w lusterku i szuka kota po drugiej stronie…
cdn