Spis Świętych Kotów Birmańskich: aktualizacja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2006 14:28

Basia_D pisze:
Kikee pisze:Moja birma :
Odrey - Kot MariGo*PL
SBI b 21 - z oznaczeniami czekoladowy pregowany
ur.12 sierpien 2006

Merkurio ,bardzo bardzo współczuje
tulę

Kikee,
coś z tą datą urodznie nie tak :wink:

Basiu , dzieki za bystre oczy - juz poprawilam :)
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Wto lut 28, 2006 16:52

Witajcie Kikee i Odrey :)
Obejrzałem zdjęcia Odrey na stronie hodowli - śliczna kicia :D
I spokrewniona z moimi: jeden z jej pradziadków (Kazu) jest dziadkiem moich kotek :)

Zaraz dopiszę Was na pierwszej stronie.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lut 28, 2006 17:09

Bardzo dziekujemy za dopisanie nas :)
Obrazek

Kikee

Post » Wto lut 28, 2006 23:09

dziękuję dziewczyny. najtrudniej jest uwierzyć, że gdy położę się już do łóżka i spojrzę w bok, Aslanek nie czeka już bym go wzięła na rączki :placz:

merkuria

Od: Wto kwi 19, 2005 21:36

Post » Czw mar 02, 2006 8:20

Proszę o uzupełnienie danych mojej słodkiej Kikusi:

Kikee ( rodowodowe - Fantaghiro's Sandrina ) - kotka - ur. 22.10.2002r. SBI n 21 ( seal-tabby-point)

I oto ona:

Obrazek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw mar 02, 2006 11:29

dalia pisze:Proszę o uzupełnienie danych mojej słodkiej Kikusi:

Dzięki za informacje, już uzupełniłem w pierwszym poście :)

Piękna kotka :D

Pod wpływem tego zdjęcia przyszedł mi do głowy pewien pomysł.

Opiekunowie, przyślijcie mi na PW po jednym zdjęciu swoich Birmanów, takim najpiękniejszym.
Wrzucę je na "swój" serwer (żeby nie zginęły przy czyszczeniu uploadu), i zrobię w pierwszym wątku odsyłacze do portretów :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw mar 02, 2006 12:16

merkuria pisze:dziękuję dziewczyny. najtrudniej jest uwierzyć, że gdy położę się już do łóżka i spojrzę w bok, Aslanek nie czeka już bym go wzięła na rączki :placz:

Merkurio , tak mi strasznie przykro , ze Aslanka juz nie ma , czy nie myslalas zeby "zabirmanic" sie na nowo ?
Wiem , ze kazdy kot ma inny charakter ..... ale moze warto sprobowac raz jeszcze ?
Birmy maja cudowne charaktery .
Obrazek

Kikee

Post » Czw mar 02, 2006 12:22

dalia pisze:Proszę o uzupełnienie danych mojej słodkiej Kikusi:

Kikee ( rodowodowe - Fantaghiro's Sandrina ) - kotka - ur. 22.10.2002r. SBI n 21 ( seal-tabby-point)

I oto ona:

Obrazek

Dalio , czy twoja Kikee to ta sama Kikee Boo , ktora niedawno szukala domku wraz z inna koteczka ?
Obrazek

Kikee

Post » Czw mar 02, 2006 13:24

Jak najbardziej :lol: W czerwcu lub lipcu :oops: zeszłego roku.

Szukała domu razem z persinkiem Flipsiem oraz dwoma norwegami Zuzą i Gizmo ( o ile nie pomyliłam imion norwegów ).
Obrazek

dalia

Post » Czw mar 02, 2006 14:28

Bardzo sie ciesze , ze jest u ciebie i mam nadzieje , ze nie bedziesz miala mi za zle , ze przysposobilam sobie na nick - czesc jej domowego imienia :oops:
Pamietam , ze jak ja zobaczylam po raz pierwszy tu na forum , cos scisnelo mnie w dolku i zrobilo mi sie goraco . Wtedy nie moglam jej wziasc , ale obiecalam sobie , ze w przyszlosci kupie sobie birme .
Swoj zamiar zrealizowalam ponad miesiac temu i mam w domu preguske czekoladowa :D .
Tak bardzo zapadla mi w pamieci mordka Kikee Boo , ze to musial byc tylko pregus .
A co z pozostalymi kociakami ? zostaly zaadoptowane ?
Nie moge znalezc tego watku :oops:
Obrazek

Kikee

Post » Czw mar 02, 2006 15:18

Norwegi pojechały gdzieś pod Kielce. Mają fajny domek i fajną rodzinę. Zdaje się, że mieszkają z hodowlą piesków - niestety nie wiem jakich :oops:
Wiem, że uwielbiają polować, a tam mają cały ogród dla siebie - życ nie umierać.

Flipsia właściciele zdecydowali się zostawić u siebie.

Pewnie, że nie mam pretensji o nick :lol:

Kikusia ( zamiennie zwana Klusią - z racji krągłości ) jest słodziutkim kotem. Jest drobniutka, przepięknie cieniowana ( futerko od kawy z mlekiem lekko rudej do czekolady, pręgi czarne ) nawet ogonek ma pręgowany. No i ma chabrowe ( nie niebieskie ) oczy. :lol:

Może coś będzie widzać na zdjęciach:

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

dalia

Post » Czw mar 02, 2006 15:46

Chabrowych oczek nie widac , bardziej czerwone :lol: , ale wierze , ze kicia ma chabrowe oczeta :D - moja kota ma jasno chabrowe .
Gdzie ty widzisz te kraglosci ?
Ja widze tylko duzo futra :D
Dobrze , ze reszta kotow znalazla fajne i odpowiedzialne domki ;)
Za duzo jest kocich nieszczesc .
Obrazek

Kikee

Post » Czw mar 02, 2006 19:50

Wojtek pisze:Pod wpływem tego zdjęcia przyszedł mi do głowy pewien pomysł.

Opiekunowie, przyślijcie mi na PW po jednym zdjęciu swoich Birmanów, takim najpiękniejszym.
Wrzucę je na "swój" serwer (żeby nie zginęły przy czyszczeniu uploadu), i zrobię w pierwszym wątku odsyłacze do portretów :)

Swietny pomysl :lol: , musze przeszperac swoje katalogi , nawet sobie nie wyobrazasz ile zdjec zdazylam zrobic swojej birmance w ciagu miesiaca.
Jak tylko znajde fajna fotke , to zaraz ci wysle .
Obrazek

Kikee

Post » Czw mar 02, 2006 19:50

Merkurio , tak mi strasznie przykro , ze Aslanka juz nie ma , czy nie myslalas zeby "zabirmanic" sie na nowo ?

Kikee, pewnie, cały czas myślę i będę myslała, ale najpierw muszę zabezpieczyć dom przd FIPem. bo co jeśli teraz się okaze że któryś z moich kotów (są 3 domowe) podłapało od Aslana wirusa i teraz jest nosicielem? az boję się myśleć... :( tak czy owak rudaska obecnie w polskich hodowlach nie dostanę, a własnie rude podobają mi się najbardziej. trzeba się będzie rozejrzeć za importem... a to nieprędko nastąpi, bo kot dobry w typie swoją cenę jednak ma :(... straciłam moje Szczęście :(

merkuria

Od: Wto kwi 19, 2005 21:36

Post » Czw mar 02, 2006 20:06

merkuria pisze:Kikee, pewnie, cały czas myślę i będę myslała, ale najpierw muszę zabezpieczyć dom przd FIPem. bo co jeśli teraz się okaze że któryś z moich kotów (są 3 domowe) podłapało od Aslana wirusa i teraz jest nosicielem? az boję się myśleć... :( tak czy owak rudaska obecnie w polskich hodowlach nie dostanę, a własnie rude podobają mi się najbardziej. trzeba się będzie rozejrzeć za importem... a to nieprędko nastąpi, bo kot dobry w typie swoją cenę jednak ma :(... straciłam moje Szczęście :(

Nie zalamuj sie , moze tak musialo byc .Moze to jakies przeznaczenie.
Moze jest ci pisany inny kot . Nie wiem jak cie pocieszyc :cry:
Zrob kotom testy i odczekaj jakis czas .
Widzialam rudasa w jakiejs hodowli , ale nie pamietam nazwy :oops:
Jak chcesz to poszukam tej hodowli .
Obrazek

Kikee

[poprzednia][następna]