Krawateczka.16 rocznica śmierci mojej najkochańszej Koteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2006 21:33

:ok: :ok: :ok:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pt sty 20, 2006 21:36

Pedro - kciuki ja caly czas trzymam
teraz za poprawe :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pt sty 20, 2006 21:36

Czarnej czasem ze sytresu kreatynina skakala :(

Zdrowka Krawatce zycze!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt sty 20, 2006 22:05

Wiesz, Balbinka doszła do siebie odkąd nie jeździ do wetów. Tu na Forum pisano, że stres jest zabójczy w chorobach nerek.

Spróbuj dać jej miesiąc przynajmniej odpoczynkju od wetów. Wiem, że się martwisz o kotkę, ale może Krawatka ma juz dosyć lecznic. Badanie krwi jest straszne dla kotów. Balbinka wydziera się na cały głos przy pobieraniu krwi. Mnie ostatnio wet powiedział, że męczę tylko kota badaniami i że to nie ma sensu.

Balbina też miała wysokie wyniki mocznika i kreatyniny po tygodniu intensywnych kroplówek dożylnich. Po zmianie wenflonu,płyn nie chciał kapać do zyły i kazałam wenflon ściagnąć. Odtąd podaję kroplówki w domu i tylko podskórnie, a efekt chyba jest lepszy.

Też bym chciała znać wyniki badania krwi, ale panicznie boję się z nią jechać do weta. A jeśli będzie potem gorzej się czuła ?! :?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt sty 20, 2006 22:26

Niestety ale ja Krawateczce nie jestem w stanie podac kroplowki w domu. Nie ma mi kto ja utrzymac podczas wkluwania sie. Mama sie nie nadaje do tego a tata za slabo trzyma. Kiedys udalo mi sie dwa razy podac kroplowke ale ostatnio probowalem i Krawateczka strasznie sie wyrywa. W domu jest odwazniejsza i walczy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Pt sty 20, 2006 22:32

Pedro chcialabym cos sensownego poradzic ale tak naprawde to trudno, nie bardzo wiadomo co tym Twoim Kotuchom jest ze tak skacza te wyniki...
Ale faktycznie to duzo stres, z tego co piszesz, czesto ta krew badacie i to na dwie tury, dobieracie na morfologie itp.
Wiem z doswiadczenia jak to potrafi dobijac, Lunek jest po takiej "serii" bardziej chory niz na poczatku :roll:

A dopajanie dopyszcznie nie wchodzi w gre? Te 100-120 ml moze by sie udalo podac?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Pt sty 20, 2006 22:49

Niestety takie dopajanie nie wchodzi w gre. Moja cala czworka urodzila sie na podworku i nie daja sobie wiele zrobic.
Jutro pojade na kroplowke i badanie krwi i jesli nie bedzie stanu zapalnego to jeszcze pojade na dwie kroplowki i dam odpoczac Krawateczce co najmniej miesiac.

Pedro

Post » Sob sty 21, 2006 20:17

Bylem dzisiaj na badaniu krwi i kroplowce z Krawateczka. Jutro bedzie wynik. Z kroplowka byl koszmar. Strasznie sie wiercila i igla wypadala. Jakis pies szczekal w sasiednim gabinecie i strasznie sie stresowala Krawateczka.
Dzisiaj w Szczecinie bylo +4 stopnie, cieplo w porownaniu z reszta kraju ale na jutro zapowiadaja w Szczecinie -10 stopni a wiec bardzo zimno jak na Szczecin i postanowilem ze jutro zadzwonie jak wyszly wyniki i jesli nie bedzie stanu zapalnego a taka mam nadzieje to nie bede jechal z Krawateczka na kroplowke bo to jest jednak dla niej wielki stres a dzisiaj polowa kroplowki zleciala bo juz dluzej nie bylem w stanie jej utrzymac.
W przyszlym tygodniu pomysle jeszcze nad jakims nowym domowym sposobem podania Krawateczce kroplowki. Chce jej dac co najmniej miesiac odpoczynku od weterynarza , moze dluzej.

Pedro

Post » Sob sty 21, 2006 20:22

Będzie dobrze! Balbince też zdarzały się gorsze dni.

Zakocona

Post » Nie sty 22, 2006 20:38

Dzwonilem dzisiaj do weta pytajac o wyniki.
Leukocyty 8 tys
Podobno Granulacyty w gornych granicach normy i Ozeofilie ( pewnie inaczej sie pisze ) przekroczone ale byc moze to jest skutek zarobaczenia.
Mam zamiar zbadac kal. Mam podejrzenie co do tasiemca ale on nie zawsze wychodzi w badaniu wiec wysle kal z 4 dni Krawtki i wtedy bedzie wiadomo.
Wet powiedzial ze nie trzeba zadnego antybiotyku wiec nie pojechalem z Krawateczka do weta na kroplowke bo chce jej dac odpoczac.

Pedro

Post » Sob sty 28, 2006 11:28

Kiedy wyniki badania na pasozyty?
Za odpoczynek Krawatki bardzo mocno trzymam! :D
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sty 29, 2006 11:44

Badanie kalu zrobie za ponad tydzien jak bede mial urlop i bede pilnowal i lapal kupki Krawateczki. Obecie grypa mnie powalila i temperatura wiec siedze w domu i do kompa tez nie zagladalem.
Krawateczka zadowolona ze nie musi nigdzie jezdzic chociaz jest podejrzliwa tym ze siedze w domu i troche sie obwaia ze z rana ja bede lapal ale potem zapomina.

Pedro

Post » Nie sty 29, 2006 11:53

Zdrowia życzę Tobie i kotkom. :)

Nie radzę opuszczać ciepłego domu. Ja jeździłam w czasie choroby z Balbiną do wetów i nic mi się nie poprawiło. Czuję się kiepsko.

Zakocona

Post » Śro lut 15, 2006 21:01

Tak jak pisalem dalem odpoczac Krawateczce od wszelkich wizyt u weta przez miesiac i wlasnie ten czas minal i dzisiaj zlapalem mocz i znow zly wynik. To jest straszne ze Krawateczka majaca najadlej posunieta niewydolnosc nerek z mojej czworki kociakow jest co jakis czas atakowana chorobami nerkowo- pecherzowo-dziaslowymi ktore pogarszaja stan jej chorych nerek. Tym razem w moczu wyszedl duzy zlep i od dzisiaj Krawatka dostaje antybiotyk. Dzisiaj miala tez pobrana krew do badania. Wynik moczu:
pH 5,5
Ciezar wl. 1.025
Bialko brak
poj.p. sluzu
Nablonki wiel. 0-0-1
Wszystko w normie oprocz LEUKOCYTY 4-6 + duzy zlep w prep.

Pedro

Post » Czw lut 16, 2006 18:04

Dzwonilem dzisiaj do weta. Uslyszalem zle wiadomosci.
Kreatynina 3,3
Bun-azot mocznik 51
Bun jest rekordowo wysoki u Krawateczki , jestem bardzo zmartwiony. Mimo ze leukocyty w badaniu krwi sa na poziomie 7,9 tys ale jednak jest stan zapalny ktory wyszedl w badaniu moczu. Slow mi brak. Dlaczego ciagle cos atakuje Krawateczke pogarszajac stan jej nerek??
Jutro jade na antybiotyk bo dostaje co dwie doby i bedzie kroplowka. Mam nadzieje ze jakos sie uda podac te kroplowke bo to juz stanowczo za wysoki stan mocznika. Musze sprobowac potem w domu podawac.
Prosze podpowiedzcie mi sposoby podawania kroplowek. Jak trzymacie koty swoje podczas wkluwania , moze jakos by mi sie udalo podawac w domu bo najgorzej jest jak wkluwam igle to Krawateczka strasznie sie wyrywa.
Byc moze bedzie tak ze Krawateczka bedzie dostawac antybiotyk Doxycykline ( chyba tak sie pisze ) przez dwa miesiace. Tak na razie sugerowal wet i jeszcze decyzja nie zapadla. Niby w moczu nie ma zadnych bakterii ale skad sie pojawil jakis DUZY ZLEP w leukocytach w moczu?

Pedro

[poprzednia][następna]