Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 14, 2020 17:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ja myślałam o suchym rc gastro intestinal. Mokre to moje zwykle dostają takie, które chcą jeść...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 14, 2020 17:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Bagi zaczynała oda RC sensitivity. Ale zanim zaczęła to jesc to musiałam mieszać z Putina One bo pachnąca karma.
Ale po RC dostała łupieżu. Wiec zdecydowałam się na Hill s i jest na nim już bardzo długo

Teraz jak się podłączyliśmy to nadal je hill i dodaje jej zawsze troszkę bez zbozowki
Do smaku :ok:

Zuzia by mogła z suchym zaskoczyć troszkę jeśli nie je
Mokre lepsze oczywiście ale w jej wypadku na razie nie dawałaby tego ci chce tylko to co musi jest

A może gotowane mięso. Kurczak... Bagi uwielbia
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 14, 2020 18:37 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Jeśli kot nie je to niech zje byle co, nawet jeśli mają to być Whiskasy czy choćby psie żarcie. Moja uwielbia psie jedzenie, mokre. Kociego nie zje, ale psie wciąga nosem. Kocie chrupki najlepsze, psie już nie. Gupi kot. Kupuje psu jakąś kostkę do gryzienia to kurcze najlepsze ! Kupię dla niej oddzielną- ble nawet jak pies jej zawinie, nawet jeśli jest tej samej wielkości. Nie rozumiem tego kompletnie.

Sabcia, wiesz co, wiesz co ? Duża przyniosła nowy kwiatek 8O mówi, że się Frizea nazywa, a jaki dobry ! Mówię Ci ! Powiedz Dużej żeby Tobie też taki kupiła, to znaczy sobie, ale Ty będziesz mogła poskubać. Na mnie to wrzeszczy, ale ona zawsze wrzeszczy.
Chiko

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Wto sty 14, 2020 19:44 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

O, to muszę powiedzieć Dużej. Uwielbiam skubać roslinki :D Dzięki Chiko :1luvu:
Sabcia

Myślę, że u Zuni moja zasada - niech jedzą mokre, jakie chcą, byle jadły - nie sprawdzi się z powodu brzydkich kupek, które natychmiast się pojawiają. Moje koty tego nie mają, w dodatku ta ogólna zasada ma wyjątki, np. Uszatka nie dostaje mokrego z wysoką zawartością węglowodanów (jak Kitekat). Jednak trzeba szukać karmy odpowiedniej (nie wywolujacej biegunki) i akceptowanej przez Zunię. Oby Hills był taką karmą! :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sty 14, 2020 20:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Aniu, daj znać jak Zuzia. Odebrałas Hills? Smakuje Zuzi?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 14, 2020 22:25 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

A może spróbować z niemowlęcym jedzeniem w słoiczkach z Rossmanna? Jak Pralcia była po chorobie trzustki, tylko to jadła.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 14, 2020 22:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Już jestem. Dziękuję Wszystkim Dobrym Duszom :1luvu: Mam 400 gr próbkę i/d Hill'sa - Zunia (o d p u k a ć) zjadła chętnie z ręki... :) Będę jej dawać po trochu - żeby nie leżało w misce długo bo jej zbrzydnie.... w misce leży RC exigent - jak długo mnie nie ma - to ma w razie co. Jak jestem w domu to co jakiś czas podetknę pod pyś takie świeże pachnące suche i/d. Już ze 3 razy tak po 10 chrupek zjadła. Fajnie, że firma Hill's pomyślała o zrobieniu takich małych paczek po 400 gram , to oni zawsze tylko duże paczki produkowali. Mam jeszcze 2 saszetki mokrego i/d Hills z łososiem - spróbuję...(z kurczakiem - Zuzka nie chce :? ).

Probiotyk - udaje mi się jej podawać ten https://zooart.com.pl/product-pol-10809 ... iotyk.html dokupiłam jeszcze 1 listek teraz. Mieszam zawartość kapsułki z galaretką z saszetki Puriny i - na szczęście - Zunia zlizuje mi to z ręki...podobnie robię z kaps Hepatiale...

Dostałam jeszcze Zylkene - bo ona ciągle niespokojna jest, w ogóle jest nerwuskiem. Pani wet wyjaśniła że jak kot robi kupki takie "strzelające" (czyt. rozbryzgane, fuj...) tak że kot wstaje i biegnie do kuwety i sr... to znaczy że one są z jelita cienkiego, kiedy natomiast robi takie co choć kształt mają g....to one są takie z jelita grubego...Zapytałam o przyczynę chudnięcia i tego co w kuwecie...pani mówi, że się pokarm 'nie wchłania' a przyczyną tego jest chora wątroba i mówi, że kotka nie przytyje tak szybko, że ważne, żeby nie chudła więcej...Więc na razie będzie probiotyk, Hepatiale, Zylkene, syropek na pęcherz (ma niewielką ilość bakterii tam) https://www.scanvet.pl/oferta/lekarze-w ... d,150.html no i karma, Hill's - mam nadzieję, że ją polubi trwale...
Ostatnio edytowano Wto sty 14, 2020 23:06 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto sty 14, 2020 23:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Jedzenie - tu jest tak, że Zunia ma alergię pokarmową, kiedy odmawia jedzenia to jasne, że daję jej to co chce, a nie to, co powinna, tyle że wtedy nie wiadomo, czy brzydki urobek jest spowodowany uczuleniem na karmę, zapaleniem jelit, czy chorą wątrobą - szczególnie jeśli takie wybrzydzanie przy misce trwa kilka dni lub tygodni.
RC gastrointestinal suche - je, od tego piątku chyba - na razie jakoś jej smakuje, też daję jej z ręki po kilka, kilkanaście groszków, nie zostawiam w misce żeby zwietrzało, zależy mi na tym żeby jej jak najdłużej smakowało.
Kiedyś próbowałam tych Gerberków, ale :( ale kupię słoiczek, najwyżej podwórkowe dojedzą, nie zmarnuje się. Spróbuję kupić surowego tuńczyka , ugotować jej; spróbuje dać kawalątek piersi kurczęcej umytej surowej...(kupię całą, bo na kawałki piersi nie sprzedają :? ) chociaż ona jak ją wzięłam maleńką nie była kotem karmionym surowym mięsem, nie zna tego...

Tak przepraszam Sabciu, że tyle o swoich tj. Zuni sprawach... :oops: :201494 - napisz co u Ciebie i czy zjadłaś kolację...

Anna2016

Post » Wto sty 14, 2020 23:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ciociu, pisz jak najwięcej o Zuni! Dobrze, że jest już jakiś plan i że Zunia chce jeść Hillsa i Gastro RC!
Co do kurczaka, to nam Duża kupuje poledwiczki z kurczaka - pakuje po 3, zamraża i codziennie wyjmuje 1 paczuszke. To wychodzi ekonomiczniej niż cały kurczak.
Pochwalę się - zjadłam sporo surowego mielonego z indyka. :oops:
Mizianki dla Cioci i Zuni :201461 :201461 :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sty 14, 2020 23:52 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Miau Sabciu :201461 :201461 :201461 uff, zjadłaś :P A jakie POLĘDWICZKI kurczęce kupuje Wasza Duża??? Nasza myślała o kupieniu 1 piersi, tylko chyba ją na kotlety będzie musiała przerobić bo ja nie wiem czy w ogóle skubnę....a co z resztą miąska? Zunia

Anna2016

Post » Śro sty 15, 2020 0:17 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

W każdej piersi kurzej jest jedna, malutka polędwiczka. W sumie kurczak ma dwie te poledwiczki, lewą i prawą. To jest taki pasek czystego mięska dlugosci ok. 10 cm i szerokości kilku cm. W środku jest takie małe ścięgno, odkrawam od niego mięsko, chociaż koty z zębami pewnie by sobie z tym poradziły. Ale ja daję samo mięsko, pokrojone drobno, surowe (gotowanego u mnie nikt nie lubi). Bardzo to jest latwe w obrobce i nic się nie marnuje. Spytaj w sklepie mięsnym, może będą akurat mieli, kupuje się na wagę. Możesz zamrozić każdą polędwiczkę oddzielnie, w oddzielnej torebce i rozmrażałć pojedynczo, codziennie jedną.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 15, 2020 0:48 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Dziękuję Ciociu za wyjaśnienie, to ważne, duża się postara....wykroić tą polędwiczkę. Pani wet mowi ze surowe umyte jest najlżej strawne. .. właśnie duza mnie ganiala i dopadla i wtarla w łapkę Zylkene. ...
Miau dobranoc Kotki i Ciocie
Zunia

Anna2016

Post » Śro sty 15, 2020 5:52 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Anna2016 pisze:Dziękuję Ciociu za wyjaśnienie, to ważne, duża się postara....wykroić tą polędwiczkę. Pani wet mowi ze surowe umyte jest najlżej strawne. .. właśnie duza mnie ganiala i dopadla i wtarla w łapkę Zylkene. ...
Miau dobranoc Kotki i Ciocie
Zunia

Zuniu,
Nocne zabawy w berka bywają super m, szczególnie gdy są potrzebne i wskazane :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro sty 15, 2020 6:43 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Jak się wciera w łapkę proszek, którym jest Zylkene?
Zjedliście?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]