Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2016 21:02 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Ajaaa super!!! Poltorej wieku to zaden wiek i zadna roznica :) ja bralam Tosie do 7latki i 15latki ;)
Gratuluje decyzji :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw paź 06, 2016 21:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:love: :love: :love: i naprawde maja 2 tyg dopiero?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw paź 06, 2016 22:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

"Moja" upatrzona księżniczka prawie ma domek :1luvu: oby kazdy maluch znalazł najlepsze domki na świecie :1luvu:
Jak brałam od Mirki Fuksika, to Moli 2 lata. Łatwo nie było, ale cieżko tez nie. Do teraz sie tolerują, akceptują ale nie darzą sie miłością szczera :lol: o właśnie teraz sie leją :twisted:

Drugi kot to świetna sprawa (mowi ta co kiedys twierdziła ze koty sa fuj :mrgreen: ze boi sie dokocenia i ta która miała milion pytań :lol: ale to była szybka decyzja :mrgreen: takie sa najlepsze ponoć :wink: )
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt paź 07, 2016 10:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Najlepiej dokaca się maluchami. Mają jeszcze dziecinny zapach więc to też łagodzi trochę relacje miedzy kotami.
Zuzia miała 4 lata jak do mnie przyszła a po 4 miesiącach pojawiła się 2 miesięczna POla. Oczywiście Zuzia czasami syczała na małą jak miała jej serdecznie dość ale po tygodniu już spały razem.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt paź 07, 2016 11:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Moli25 pisze:Cukierki :1luvu: <3

Ewa L. pisze:Fajne popierdułki :mrgreen: :ok:

jak śpią i naraz nie wołają jeść, jeść jeść, jeść :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 07, 2016 11:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
Moli25 pisze:Ewa popraw banerek :ryk: dostaw zdjęcie Elfi :ryk: :ryk:

Psocisławy chyba :)

i jeszcze Łobuziary, Diablicy :lol:
tak do niej mówię, częściej niż Elfi

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ostatnio wymyśliła cos nowego
czy ktoś mył zęby z kotem na szyi i ramionach? :lol: :lol: :lol:
bo ja tak mam :lol:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:26 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Owszem ja. Teraz jest za duża ale zęby myjemy razem ( Pola siedzi na umywalce ).
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt paź 07, 2016 11:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Ajaaa pisze:Cześć Mirko :)

Już się kiedyś witałam, ale w okolicznościach raczej smutnych. Mogłaś nie zauważyć.

Maluchy są jak maluchy, słodkie :1luvu:

My myślimy o dokoceniu nas/naszego potwora :), ale nie wiem, czy dla naszego czasem wariata/czasem ignoranta, prawie półtorarocznego, dokocenie takim maluszkiem byłoby ok? I czy dla Maluszka byłoby dobre. Choć pamiętam, że nasz mentalnie w wieku 3-4 mcy był bardzo podobny do teraz - jadł i latał. Nie wiem też jaka płeć dla niego była by najlepsza we współżyciu - to nasz pierwszy kot. Wspólnie z mężem i córką odbyliśmy rozmowę, oni stawiają na kotkę, ja nie wiem... Moja córka zakochała się w tej Twojej lasce z rudym :) Mówi na nią szylcia, też nie wiem, czy poprawnie. Nie wiem jak się sprawy rozwiną, ale możesz mieć nas na uwadze. Mieszkamy tuż opodal Ciebie - do 15 km. Rozważaliśmy też jakiegoś kota z fundacji którą znamy, ale tu mamy bliżej, możesz przyjechać, zaczerpnąć powietrza i obadać co i jak. Jak byłby właściwy czas. I jeśli oczywiście wzięłabyś nas pod uwagę. I oczywiście będę wdzięczna co do rad odnośnie płci i wieku.
Jakby co, będę śledzić :)

Pzdr

Okoliczności faktycznie nie były wtedy wesołe :placz:
Z dokoceniem różnie bywa, to koty muszą siebie zaakceptować i oczywiście miejsce też musi pasować, ja zawsze zawożę kociaki do nowego domu, bo wtedy widzę czy będa się tam dobrze czuły. Ale jeszcze jak są w domu inne koty to czasami musi minąć kilka dni zanim do siebie przywykną, ale nie jest do regułą, bo nieraz od razu się sobie spodobają.
A kotkę bardzo rozbrykaną to aktualnie posiadam do adopcji :wink:
Małe pójdą do swoich domków dopiero gdzieś pod koniec listopada lub na początku grudnia, po pierwszym szczepieniu, to jeszcze jest trochę czasu.
A Daisy, bo tak ma szylkretka na imię, będzie miała swój wątek? :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:[
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:

Owszem ja. Teraz jest za duża ale zęby myjemy razem ( Pola siedzi na umywalce ).[/quote]

to być może jest normalne u "krówek" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Całkiem możliwe bo krówki są wyjątkowe i wyjątkowe rzeczy im do główek przychodzą. :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt paź 07, 2016 11:35 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:love: :love: :love: i naprawde maja 2 tyg dopiero?

jak byłam z nimi w środę u weta to mówił, ze mają 3 tydzień, być może urodziły się ok. 17-18 września, czyli prawie 3 tygodnie, nie mogą byc bardzo małe bo od wczoraj juz normalnie korzystają z kuwetki :D , z czwórki mam tam niezły "urobek", bo apetyty im dopisują, rano wybiły prawie 50ml mleka we czwórkę :D
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Ewa L. pisze:Całkiem możliwe bo krówki są wyjątkowe i wyjątkowe rzeczy im do główek przychodzą. :twisted:

tylko dlaczego nie mają powodzenia , choć są takie wyjątkowe :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Moli25 pisze:"Moja" upatrzona księżniczka prawie ma domek :1luvu: oby kazdy maluch znalazł najlepsze domki na świecie :1luvu:
Jak brałam od Mirki Fuksika, to Moli 2 lata. Łatwo nie było, ale cieżko tez nie. Do teraz sie tolerują, akceptują ale nie darzą sie miłością szczera :lol: o właśnie teraz sie leją :twisted:

Drugi kot to świetna sprawa (mowi ta co kiedys twierdziła ze koty sa fuj :mrgreen: ze boi sie dokocenia i ta która miała milion pytań :lol: ale to była szybka decyzja :mrgreen: takie sa najlepsze ponoć :wink: )

może laniem okazują sobie miłość, bo podobno kto się lubi ten się czubi :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:53 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

Jeszcze nigdy tak nie miałam odkąd zamawiam w zooplusie jak teraz. Zrobiłam zamówienie we wtorek przed południem, dostałam informację, ze dostawa w czwartek, w wyjątkowym przypadku w piątek. Byłam zadowolona, bo jedzenie dla kotów mam do dzisiaj właśnie, no i niestety, dopiero wczoraj wieczorem zooplus przekazał paczkę do DPD i jej dzisiaj nie dostanę :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 07, 2016 11:53 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.17-znowu małe w DT

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Całkiem możliwe bo krówki są wyjątkowe i wyjątkowe rzeczy im do główek przychodzą. :twisted:

tylko dlaczego nie mają powodzenia , choć są takie wyjątkowe :(

Bo muszą trafić na właściwego czlowieka.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]