Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2016 5:07 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucia i Maja.

Pszczółki to koty szalone.Wspinają się po siatce balkonowej, ale i po ścianie.Jest chropowata, one leciutkie, łażą po niej jak wiewiórki.Boję się na to patrzeć, naprawdę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 03, 2016 6:21 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucia i Maja.

Nie mogę zrobić Pszczółkom zdjęć w trakcie zabawy, bo wychodzą rozmazane.
A to Gucia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pszczółki są szczuplutkie, ale rosną, są już niewiele mniejsze od Agatki.Ona to wyjątkowo drobna koteczka
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie wrz 04, 2016 17:09 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Pszczółki jeszcze w samochodzie Marysi, ale już za godzinę powinny być w swoim domku.Uczucia mam ambiwalentne. Znałam te małe brykadełka od drugiego dnia ich życia, rosły na moich oczach, a w dodatku dzisiaj zabrałam je od Agatki, kiedy ją właśnie ssały :( .Oczywiście cieszę się, że będą miały własny domek, mam nadzieję, że fajny, że będą kochane i rozpieszczane.Dostały wyprawkę, w niej i jedzonko i mnóstwo zabawek, takich już im znanych, ale i nowych, które dostały od Reni, kocyki i posłanka.Tyle tylko mogłam dla nich zrobić.
Dziękuję Arcanie :1luvu: , która niestrudzenie ogłaszała Pszczółki, Agnieszce z dogo za wizytę PA :1luvu: i wszystkim, którzy mnie wspierali :1luvu: :1luvu: :1luvu: Sama nie dałabym rady.
Mam nadzieję, że Agatka mi wybaczy nieobecność jej córeczek.Jest Gabryś, oni bardzo się lubią, może jakoś będzie.
Mam obiecane relacje z domku, jeśli będą jakieś zdjęcia to natychmiast wkleję.

ewar

Post » Nie wrz 04, 2016 17:26 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Mocno trzymam za dobre wieści z DS :ok: :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie wrz 04, 2016 22:24 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Wszystkiego Dobrego dla Pszczółek :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon wrz 05, 2016 6:49 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Pszczółki wczoraj bawiły się na całego ku uciesze dzieci i Dużej Pszczółek.To jeszcze kocie dzieci, kochają się bawić, a mają czym naprawdę, o to zadbałam.Mają osiatkowany balkon, będą mogły wygrzewać się na słonku.Tęsknię jednak za nimi, starzeję się i coraz trudniej mi oddawać koty do adopcji :oops: , ale tak trzeba.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2016 8:31 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Wyadoptowałaś je, Ewo, w takim beztroskim momencie kociego życia - to prawie 4miesięczne duże potwory :mrgreen:
Poza tym, zawsze przytulane, kochane, zadbane i zaopiekowane, zdrowe, u Agatki do końca "na cycku" - jak z najlepszej hodowli :1luvu:
Takie kociki to skarby :ok:

waanka

Post » Pon wrz 05, 2016 9:55 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Waanka, najlepsze DT mają wymagania ostrzejsze od niejednej hodowli. Bez tego mogłyby wydawać koty hurtowo. Ewar nie brała teraz pod uwagę rozdzielenia kociaków, odrzucamy domy bez zabezpieczenia balkonu/okien, zawsze też pytamy o wiek opiekunów, żeby kot i dom do siebie pasowały. Nie oddajemy kotów bez kontaktu z bezpośrednim opiekunem, bez wizyt PA. Za pieniądze zainwestowane w przygotowanie mieszkania DS nierzadko mógłby kupić pięknego kotka z rodowodem bez takich wymagań. Wiadomo, że żadne środki nie dają 100% gwarancji, że nic się nie wydarzy, ale DT chce mieć przekonanie, że wybrał dom nie gorszy od swojego, a lepszy o tyle, że mniej zakocony.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pon wrz 05, 2016 10:41 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Wiem, ze wymagania DT są duże; wiem to wszystko po przeczytaniu wielu wątków na forum :)
Chodziło mi tylko o wyrażenie stanu zdrowia, zachowania, i ogólnej kondycji Pszczółek :201461

waanka

Post » Pon wrz 05, 2016 11:00 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Pscółki odleciały... :placz: :dance: :dance2:
Niech mają szczęśliwe i beztroskie życie :ok:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pon wrz 05, 2016 11:03 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Jest problem z Majką ( one mają teraz inne imiona, Luna i...zapomniałam :oops: ).Otóż, Majka nie chciała skorzystać z kuwetki z jakiegoś powodu.Obsiusiała poduszkę na krześle.Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz. Żwirek jest taki sam, został namoczony papier toaletowy w siuśkach i włożony do kuwety.Będzie jeszcze druga kuweta na wszelki wypadek.Gucia z kolei zachowuje się tak, jakby od zawsze tam mieszkała, nawet mruczy, czego u mnie nie robiła.Niepokoję się trochę Majką, bo miaukoliła, jakoś czuje się nieswojo.Zobaczymy, co będzie dzisiaj.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2016 11:11 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

pirulasińska pisze:Pscółki odleciały... :placz: :dance: :dance2:
Niech mają szczęśliwe i beztroskie życie :ok:

Brakuje mi tych maleństw. Takie były wesołe, zadowolone ze wszystkiego, kochane :1luvu: Marzę tylko, aby były szczęśliwe.
A Agatka mi się pięknie otwiera :lol:

ewar

Post » Pon wrz 05, 2016 11:17 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Majeczka wrażliwsza na zmiany...
Miejmy nadzieję, ze wszystko się ułoży :ok:

waanka

Post » Pon wrz 05, 2016 13:04 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

waanka pisze:Majeczka wrażliwsza na zmiany...
Miejmy nadzieję, ze wszystko się ułoży :ok:

Też mam taką nadzieję.
Arcana pisze:Waanka, najlepsze DT mają wymagania ostrzejsze od niejednej hodowli. Bez tego mogłyby wydawać koty hurtowo. Ewar nie brała teraz pod uwagę rozdzielenia kociaków, odrzucamy domy bez zabezpieczenia balkonu/okien, zawsze też pytamy o wiek opiekunów, żeby kot i dom do siebie pasowały. Nie oddajemy kotów bez kontaktu z bezpośrednim opiekunem, bez wizyt PA. Za pieniądze zainwestowane w przygotowanie mieszkania DS nierzadko mógłby kupić pięknego kotka z rodowodem bez takich wymagań. Wiadomo, że żadne środki nie dają 100% gwarancji, że nic się nie wydarzy, ale DT chce mieć przekonanie, że wybrał dom nie gorszy od swojego, a lepszy o tyle, że mniej zakocony.

Wszystko się zgadza.Nie znam żadnej hodowli, jakoś nie wyobrażam sobie rozmnażania kotów na sprzedaż, co nie znaczy, że wzięłabym udział w krucjacie przeciwko jakiejkolwiek.Nie wiem też jakie warunki są w hodowlach, ale o moje koty dbam bardzo.Nie są rasowe, co nie znaczy, że mniej cenne dla mnie.Może nawet bardziej, bo takie niechciane.Zawsze też dostają ode mnie "posag".

ewar

Post » Pon wrz 05, 2016 15:56 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Tu na forum jest jedna domowa hodowla ragdollów- u Lilianaj :D
Właśnie dzieciaki idą w świat....

waanka

[poprzednia][następna]