Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2016 20:58 Re: F&S-szarobure koty dwa

TŻ jest chory i nie spał prawie całą noc. Sevenek to wykorzystał i przez pół nocy aportował gumkę do włosów. Trzeba mu było ją rzucać, a Seven ją przynosił w zębach. Oczywiście gdy ją przynosił TŻetowi do łóżka, to trzeba go było pochwalić i wygłaskać, a potem znowu rzucać. A ja spałam obok jak nieżywa i nic nie słyszałam :P

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw sty 28, 2016 21:01 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:TŻ jest chory i nie spał prawie całą noc. Sevenek to wykorzystał i przez pół nocy aportował gumkę do włosów. Trzeba mu było ją rzucać, a Seven ją przynosił w zębach. Oczywiście gdy ją przynosił TŻetowi do łóżka, to trzeba go było pochwalić i wygłaskać, a potem znowu rzucać. A ja spałam obok jak nieżywa i nic nie słyszałam :P

Przynajmniej TŻ nie miał czasu na użalanie się nad sobą :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 28, 2016 21:05 Re: F&S-szarobure koty dwa

MaryLux pisze:
FElunia pisze:TŻ jest chory i nie spał prawie całą noc. Sevenek to wykorzystał i przez pół nocy aportował gumkę do włosów. Trzeba mu było ją rzucać, a Seven ją przynosił w zębach. Oczywiście gdy ją przynosił TŻetowi do łóżka, to trzeba go było pochwalić i wygłaskać, a potem znowu rzucać. A ja spałam obok jak nieżywa i nic nie słyszałam :P

To prawda :mrgreen: A jaki był zadowolony, że go wreszcie kotek zauważył. Bo zazwyczaj w nocy przychodzi na przytulanki do mnie i mnie barankuje i ugniata. To przynajmniej teraz Pańcio się doczekał :)

FElunia

Post » Czw sty 28, 2016 21:05 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:
MaryLux pisze:

To prawda :mrgreen: A jaki był zadowolony, że go wreszcie kotek zauważył. Bo zazwyczaj w nocy przychodzi na przytulanki do mnie i mnie barankuje i ugniata. To przynajmniej teraz Pańcio się doczekał :)

Same plusy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Post » Pt sty 29, 2016 13:42 Re: F&S-szarobure koty dwa

Wpadł do mnie rano Tata, stoimy w przedpokoju i gadamy i nagle Tata mówi: "Ty patrz co on robi!" Patrzę, a Sevenek bardzo zadowolony z siebie, jakby nigdy nic wskoczył na szafkę w przedpokoju, wyciągnął mi z torebki kanapkę do pracy, zeskoczył i niesie ją w zębach do kuchni. Odebrałam mu kanapkę, schowałam z powrotem do torby, przycisnęłam bananem i myślałam, że to koniec. A gdzie tam! Seven ponownie ukradł kanapkę, położył na blacie szafki, rozwinął z folii (!) i dawaj się do niej dobierać! Mój biedny zagłodzony kotek, musi mi kraść kanapki by nie paść z głodu... :ryk:

FElunia

Post » Pt sty 29, 2016 14:06 Re: F&S-szarobure koty dwa

Czytam :mrgreen: to jak powieśc w odcinkach :ok:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt sty 29, 2016 14:40 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Wpadł do mnie rano Tata, stoimy w przedpokoju i gadamy i nagle Tata mówi: "Ty patrz co on robi!" Patrzę, a Sevenek bardzo zadowolony z siebie, jakby nigdy nic wskoczył na szafkę w przedpokoju, wyciągnął mi z torebki kanapkę do pracy, zeskoczył i niesie ją w zębach do kuchni. Odebrałam mu kanapkę, schowałam z powrotem do torby, przycisnęłam bananem i myślałam, że to koniec. A gdzie tam! Seven ponownie ukradł kanapkę, położył na blacie szafki, rozwinął z folii (!) i dawaj się do niej dobierać! Mój biedny zagłodzony kotek, musi mi kraść kanapki by nie paść z głodu... :ryk:

Wie za co się brać.Kanapkę rozpakuję, a z puszką to tak łatwo by nie poszło :smiech3:

A nasza jakas taka spokojna :| Nie zjada co nie jej - kulturna znaczy się ;) NIe łazi po wysokościach - przypuszczam że ma lęk wysokości, bo nawet na parapet nie wskakuje i boi sie gdy stoimy i trzymamy na rękach. Zresztą na początku to ona się bała nawet, gdy zbliżaliśmy swoje twarze do niej. Zastanawiałam sie nawet czy słyszy, bo nie reagowała na nasz głos tylko pilnowała ruchu naszych rąk i nóg. Z tego wyszło,że nogi człowieka służą do przynoszenia jedzonka, a ręce po co mają byc bezczynne skoro mogą nieustająco ją głaskać (gdy już sie do tego przekonała to wykorzystuje bezczelnie :P ) Mówią,że mozna kota zagłaskać... Taaa ale nie tego! Kiedyś tak długo TŻ ją głaskał aż sobie coś w barku naciągnął czy coś :ryk:

Atta

Post » Pt sty 29, 2016 19:17 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Wpadł do mnie rano Tata, stoimy w przedpokoju i gadamy i nagle Tata mówi: "Ty patrz co on robi!" Patrzę, a Sevenek bardzo zadowolony z siebie, jakby nigdy nic wskoczył na szafkę w przedpokoju, wyciągnął mi z torebki kanapkę do pracy, zeskoczył i niesie ją w zębach do kuchni. Odebrałam mu kanapkę, schowałam z powrotem do torby, przycisnęłam bananem i myślałam, że to koniec. A gdzie tam! Seven ponownie ukradł kanapkę, położył na blacie szafki, rozwinął z folii (!) i dawaj się do niej dobierać! Mój biedny zagłodzony kotek, musi mi kraść kanapki by nie paść z głodu... :ryk:

On nie ukradł, tylko wziął, co mu się należało

MaryLux

Post » Pt sty 29, 2016 23:41 Re: F&S-szarobure koty dwa

Przygotujcie się na przyjęcie trzeciego kota. Kleo już do Was jedzie ;)

Atta

Post » Sob sty 30, 2016 10:05 Re: F&S-szarobure koty dwa

Atto, cieszę się, że zainteresowała Cię historia naszych kotełków. A czy Twoja kicia ma swój wątek? Miziastej panienki Ci trochę zazdroszczę. U nas Seven jest miziasty jedynie w nocy, a Felka mniej więcej raz na miesiąc ma nastrój na łaskawą miziastą audiencję :mrgreen:
Z Kleo i książki się bardzo cieszę. A trzeci kot (prawdziwy, nie książkowy) pewnie prędzej czy później do nas zawita. Do tej pory w Kociej Chatce każdy z nas miał swoje kocie miłości. Ale gdy trafi się kot, w którym oboje się zakochamy, to go przygarniemy.

MaryLux - masz rację,dopiero dzięki Tobie do mnie dotarła właściwa ocena sytuacji :ryk:

FElunia

Post » Sob sty 30, 2016 14:48 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Atto, cieszę się, że zainteresowała Cię historia naszych kotełków. A czy Twoja kicia ma swój wątek? Miziastej panienki Ci trochę zazdroszczę. U nas Seven jest miziasty jedynie w nocy, a Felka mniej więcej raz na miesiąc ma nastrój na łaskawą miziastą audiencję :mrgreen:
Z Kleo i książki się bardzo cieszę. A trzeci kot (prawdziwy, nie książkowy) pewnie prędzej czy później do nas zawita. Do tej pory w Kociej Chatce każdy z nas miał swoje kocie miłości. Ale gdy trafi się kot, w którym oboje się zakochamy, to go przygarniemy.

MaryLux - masz rację,dopiero dzięki Tobie do mnie dotarła właściwa ocena sytuacji :ryk:

Nie ma to jak lata doświadczeń z kotami :wink:

MaryLux

Post » Sob sty 30, 2016 15:04 Re: F&S-szarobure koty dwa

Witam sobotnio! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sty 30, 2016 21:09 Re: F&S-szarobure koty dwa

Sevenek to zaginiony brat Kurzyka, słowo daję! Jakbym o swoim czytała :D

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Nie sty 31, 2016 0:16 Re: F&S-szarobure koty dwa

trza było jego żarcia se nie ładować do kanapki tylko swoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 01, 2016 15:04 Re: F&S-szarobure koty dwa

Atta pisze:Przygotujcie się na przyjęcie trzeciego kota. Kleo już do Was jedzie ;)

jest jeszcze druga część, ale już o innym kocie, który nastał po Kleo
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]