Skarpeciarz i Tosia - Przeprowadzka (new teeth-new life)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 12:50 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Tosia wprawdzie jeszcze odrobinę wycofana, dziś spała w innym pokoju ale.... ciumka kocyk :D A to najlepszy znak, że wraca do zdrowia :ryk:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw sty 01, 2015 0:15 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Wszystkim śledzącym wątek życzymy wszystkiego dobrego w nowym roku :)

I w ramach lokalnych ciekawostek... pisałam kiedyś:
Obrazek
Bardzo znany w Baskonii rysunek o wydźwięku politycznym. Więźniowie odbywający wyroki za przynależność do ETA siedzą w więzieniach w Andaluzji i na Wyspach Kanaryjskich - taka dodatkowa kara - utrudniony kontakt z rodziną, która zazwyczaj zatrudnia adwokata - a więc i utrudniony kontakt z adwokatem. To jest chyba łamaniem jakichś praw, ale rząd hiszpański ma to w nosie, bo terrorystom na rękę się nie idzie. No i ci ich bliscy protestują przeciwko temu, a jedną z form protestu jest wywieszanie takich "flag": baskijscy więźniowie - do Kraju Basków. Tyle, że u nas są one raczej dyskretne, gdzieniegdzie wiszą na balkonach prywatnych domów (mam nawet monetę 20 centów z "euskal presoak", więc bardziej zalatuje konspiracją), a tu... na Urzędzie Miasta. Właśnie sprawdziłam, kto rządzi w lokalnych władzach - niespodzianki nie było, baskijska niepodległościowa lewica.

Dziś, na widocznej przez ponad pół minuty, w pierwszym programie telewizji, wieży zegara w Madrycie migotał... laserek w tym kształcie :roll:
Obrazek
Nie ma już zagrożenia ze strony ETA, ale...
Ot, lokalny koloryt.. a raczej - cień...

Bryska4

Post » Nie sty 04, 2015 16:22 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Tosia wróciła do łoża :dance: :dance2: do dziś spała w drugim pokoju, to do niej niepodobne.
Ale koło północy zaczęła marudzić, wzięłam ją na ręce, zaniosłam do łóżka, rozmruczałam i... została :)
Do 14 dziś się w nim wylegiwała :ryk:

Bryska4

Post » Śro sty 07, 2015 18:49 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Czy jest na świecie coś cudowniejszego od rozkosznego kotka? :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bryska4

Post » Śro sty 07, 2015 18:54 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Kokietka :lol:
A jak tam Tosia, wszystko już na 100% OK?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro sty 07, 2015 19:00 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Tak, tylko jeszcze siuśki muszę złapać do badania, a ta pieronica zrobiła dziś jak poszłam na basen :twisted:
Ale z zachowania wszystko w porządku.

Z innej beczki, jutro mi się urlop kończy, nie powiem, odpoczęłam, ale wstawać przed siódmą to mi się nie chce :crying:

Bryska4

Post » Śro sty 07, 2015 20:19 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Rozkoszna jest!

Bardzo dobrze rozumiem Twoją niechęć. Dzisiaj byłam w pracy po prawie 2,5 tygodniowej przerwie. Nie dosyć, że musiałam wstać rano, to jeszcze samochód cały do skrobania ;( I jak wyszłam z pracy to było ciemno :( A jutro muszę znowu tam iśćm bo TŻ nie wygrał tych milionów monet w lotto :placz:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro sty 07, 2015 20:51 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

No ja podobnie - po 16 dniach wolnego.
Dobrze przynajmniej, że początek roku zawsze jest spokojny. Tylko to wstawanie... no i potem dnia mało na przyjemności.

Bryska4

Post » Śro sty 07, 2015 21:36 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Bryska4 pisze:Czy jest na świecie coś cudowniejszego od rozkosznego kotka? :1luvu:

nie ma
a jak już czarny, to w ogóle :1luvu: :1luvu: :1luvu:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt sty 16, 2015 21:31 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

:ryk: dziś widziałam...
Ilekroć mówię komuś o moim przyszłym autku, którego jeszcze nie mam, to twierdzę, że to samochód "dla dziewczyn" czasem się śmieję, że "dla dziewczyn chic" i że będę musiała zacząć usta malować na czerwono :lol:
Ale na coś takiego bym nie wpadła :ryk: chociaż - jako osobę wybitnie identyfikującą się ze swoim pojazdem - wzruszyło mnie, poza tym, że mnie rozśmieszyło do łez.
Obrazek Obrazek

Bryska4

Post » Pt sty 16, 2015 21:35 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Ma kobita fantazję :lol:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sty 19, 2015 22:23 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Moja przyjaciółka jeździ bordowym citroenem z takimi rzęsami... a z tyłu ma napis "BABA ZA KIEROWNICĄ", co skutecznie zniechęca jej męża do prowadzenia jej samochodu (mąż ma gorsze autko) i jest wszędzie rozpoznawalna :) ja mam tylko odciski kocich łapek na masce...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto sty 20, 2015 6:59 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

LSVC pisze:Moja przyjaciółka jeździ bordowym citroenem z takimi rzęsami... a z tyłu ma napis "BABA ZA KIEROWNICĄ", co skutecznie zniechęca jej męża do prowadzenia jej samochodu (mąż ma gorsze autko) i jest wszędzie rozpoznawalna :) ja mam tylko odciski kocich łapek na masce...

Hahaha, rewelacja :ryk: TŻ ma lepsze, więc mi nie grozi, ale parasoli to sobie wyłącznie różowe kupuję, bo brał i albo się łamały, albo gubił. A tak to problem z głowy - z różową w serduszka - nie pójdzie :twisted:

Bryska4

Post » Wto sty 20, 2015 8:21 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Bryska4 pisze:
LSVC pisze:Moja przyjaciółka jeździ bordowym citroenem z takimi rzęsami... a z tyłu ma napis "BABA ZA KIEROWNICĄ", co skutecznie zniechęca jej męża do prowadzenia jej samochodu (mąż ma gorsze autko) i jest wszędzie rozpoznawalna :) ja mam tylko odciski kocich łapek na masce...

Hahaha, rewelacja :ryk: TŻ ma lepsze, więc mi nie grozi, ale parasoli to sobie wyłącznie różowe kupuję, bo brał i albo się łamały, albo gubił. A tak to problem z głowy - z różową w serduszka - nie pójdzie :twisted:

Moj nie zwraca uwagi na takie detale. Poszedl by z parasolka w hello kitty jakby taka miala prawo byc w domu ;) Sam sobie wybral wloczke na szalik i czapke - wsciekle rozowe, ja bym w zyciu w tym nie wyszla, ale on lubi. :twisted:
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pt sty 23, 2015 18:01 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Zima!

Więcej słodkości:
Obrazek

Bryska4

[poprzednia][następna]