Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bardzo znany w Baskonii rysunek o wydźwięku politycznym. Więźniowie odbywający wyroki za przynależność do ETA siedzą w więzieniach w Andaluzji i na Wyspach Kanaryjskich - taka dodatkowa kara - utrudniony kontakt z rodziną, która zazwyczaj zatrudnia adwokata - a więc i utrudniony kontakt z adwokatem. To jest chyba łamaniem jakichś praw, ale rząd hiszpański ma to w nosie, bo terrorystom na rękę się nie idzie. No i ci ich bliscy protestują przeciwko temu, a jedną z form protestu jest wywieszanie takich "flag": baskijscy więźniowie - do Kraju Basków. Tyle, że u nas są one raczej dyskretne, gdzieniegdzie wiszą na balkonach prywatnych domów (mam nawet monetę 20 centów z "euskal presoak", więc bardziej zalatuje konspiracją), a tu... na Urzędzie Miasta. Właśnie sprawdziłam, kto rządzi w lokalnych władzach - niespodzianki nie było, baskijska niepodległościowa lewica.
LSVC pisze:Moja przyjaciółka jeździ bordowym citroenem z takimi rzęsami... a z tyłu ma napis "BABA ZA KIEROWNICĄ", co skutecznie zniechęca jej męża do prowadzenia jej samochodu (mąż ma gorsze autko) i jest wszędzie rozpoznawalnaja mam tylko odciski kocich łapek na masce...
Bryska4 pisze:LSVC pisze:Moja przyjaciółka jeździ bordowym citroenem z takimi rzęsami... a z tyłu ma napis "BABA ZA KIEROWNICĄ", co skutecznie zniechęca jej męża do prowadzenia jej samochodu (mąż ma gorsze autko) i jest wszędzie rozpoznawalnaja mam tylko odciski kocich łapek na masce...
Hahaha, rewelacjaTŻ ma lepsze, więc mi nie grozi, ale parasoli to sobie wyłącznie różowe kupuję, bo brał i albo się łamały, albo gubił. A tak to problem z głowy - z różową w serduszka - nie pójdzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości