Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 31, 2015 19:34 Re: Moja Kinia :-)

Oby udało się suszenie głowy mamy!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 04, 2015 8:08 Re: Moja Kinia :-)

Od wczoraj Wacuś nie żyje :placz: Nie mam pojęcia dlaczego. Ja po prostu nie mogę mieć nimf. To świetne papużki, ale nie dla mnie. Nie mam pojęcia, co zawiniło. Już nie kupuje kolejnej nimfy. Boje sie, ze znowu zejdzie tak jak poprzedniczki. Faguś został sam i strasznie płacze. Już chyba lepiej, żeby był sam, niż co trochę przezywał smierć swoich partnerek. Nawet nowiutki kanarek jest smutny. Po powrocie zastałam wszystkie ptaszki przy martwym Wacusiu. Faguś śpiewał do niego, a potem, kiedy odkrył ze nie żyje, zaczął histeryzować. Darł sie wniebogłosy. Trupkowi ulało się coś z dzióbka, a na kilka dni przed znowu zaczęły wypadać mu piórka z czubka. Już nie mogę więcej.
Coś zjada wykładana karmę, nie jestem pewna co. Mam nadzieje, ze to ten szary biedaczek.
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Od: Śro lis 26, 2014 10:50

Post » Czw cze 04, 2015 8:14 Re: Moja Kinia :-)

:placz: :placz: :placz:

Obrazek
Obrazek
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Czw cze 04, 2015 8:39 Re: Moja Kinia :-)

Biedny samotny Faguś :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 04, 2015 18:38 Re: Moja Kinia :-)

:placz: :placz: :placz:

MaryLux

Post » Czw cze 04, 2015 19:36 Re: Moja Kinia :-)

Może to trochę głupie, ale mimo wszystko opowiem. Dzisiaj w szafce znalazłam szaro - żółte piórko. Jeśli wpadło, to jakim cudem? Na pewno nie piórko Fagusia, bo Wacuś miał kolor szary z wyraźnym różowym odcieniem, a Faguś - z wyraźnym niebieskawym. Piórko było wyraźnie różowawe. Żadna moja papuga nie widziała tej szafki na oczy, więc jak to możliwe??? Więc niech oślepiony katecheta się zamknie i nie przeczy samemu sobie, że Bóg jest sprawiedliwy i że zwierzęta nie mają duszy. Mój poprzedni kot kiedyś uratował mnie przed psem, więc to chyba nie możliwe, żeby po śmierci po prostu przestał istnieć - tym bardziej, że nauczyciel mówił, że każdy grzech może zostać wybielony w krwi Baranka - może oprócz oddania się Bestii(szatanowi), czyli przede wszystkim zaakceptowania szumnie zapowiadanego w teoriach spiskowych czipowania ludzi, owe czipy mają być znakiem szatana. Nie wiem czy w to wierzyć, ale szczerze trochę się boję. Kota - owszem, i tak jest mój, ale siebie? Przecież nie jestem niczyją własnością - ogólnie mocne przegięcie. No to wracam do tematu. Nie jestem jakąś wielką katoliczką, ale chyba to trochę niesprawiedliwe, że mój kot mnie uratował i ma po prostu ot tak zdechnąć, a najgorszy morderca po jakimś czasie pląsać po chmurkach? :roll:
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Pt cze 05, 2015 13:53 Re: Moja Kinia :-)

Faguś pisze:Może to trochę głupie, ale mimo wszystko opowiem. Dzisiaj w szafce znalazłam szaro - żółte piórko. Jeśli wpadło, to jakim cudem? Na pewno nie piórko Fagusia, bo Wacuś miał kolor szary z wyraźnym różowym odcieniem, a Faguś - z wyraźnym niebieskawym. Piórko było wyraźnie różowawe. Żadna moja papuga nie widziała tej szafki na oczy, więc jak to możliwe??? Więc niech oślepiony katecheta się zamknie i nie przeczy samemu sobie, że Bóg jest sprawiedliwy i że zwierzęta nie mają duszy. Mój poprzedni kot kiedyś uratował mnie przed psem, więc to chyba nie możliwe, żeby po śmierci po prostu przestał istnieć - tym bardziej, że nauczyciel mówił, że każdy grzech może zostać wybielony w krwi Baranka - może oprócz oddania się Bestii(szatanowi), czyli przede wszystkim zaakceptowania szumnie zapowiadanego w teoriach spiskowych czipowania ludzi, owe czipy mają być znakiem szatana. Nie wiem czy w to wierzyć, ale szczerze trochę się boję. Kota - owszem, i tak jest mój, ale siebie? Przecież nie jestem niczyją własnością - ogólnie mocne przegięcie. No to wracam do tematu. Nie jestem jakąś wielką katoliczką, ale chyba to trochę niesprawiedliwe, że mój kot mnie uratował i ma po prostu ot tak zdechnąć, a najgorszy morderca po jakimś czasie pląsać po chmurkach? :roll:

Jeśli Ci się uda, poczytaj książki ks. Romana Rogowskiego. To profesor teologii dogmatycznej, fajnie pisze o tych sprawach. Ważne - on idzie w tym samym kierunku co Ty i w ogóle my na forum, tylko trochę innymi słowami formułuje te same lub podobne stwierdzenia

MaryLux

Post » Sob cze 06, 2015 10:44 Re: Moja Kinia :-)

U mnie lato pełną gębą :) dałam im tylko liznąć.

Obrazek
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Sob cze 06, 2015 19:21 Re: Moja Kinia :-)

Wakacji pożądam!

MaryLux

Post » Sob cze 06, 2015 19:26 Re: Moja Kinia :-)

Ja też!!! Ale dla mnie już niedługo :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie cze 07, 2015 10:43 Re: Moja Kinia :-)

Niezły kamuflaż :D

Obrazek

Dzisiaj idziemy z Amonką na strzyżenie, bo ileż można wytrzymać w takim futrze :) Niestety dla kudłacza to koniec świata.
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Czw lip 16, 2015 8:06 Re: Moja Kinia :-)

Nareszcie mam czas na napisanie tego, co wydarzyło sie wczoraj i w sumie dzisiaj. Tata stwierdził, ze skoro kot wrócił pod klatkę, poczuł wolność i powinien wychodzić - wróci. Otworzył balkon i fruu. Ja byłam przeciwna, ale było juz po fakcie. Kicia w końcu zatęskniła za dworem i miauczała każdego ranka, wywlekając mnie z łóżka. Kupiłam obroże z adresatka, zakładałam jej no i było dobrze. Przychodziła na każde zawołanie, nie oddalała sie, czasem wskakiwała na balkon sasiadow(mieszkamy na parterze, wiec moze wskakiwać) ;) raz zawołałam ja i przyniosła mi myszkę w pysku, ale nie martwa, tylko żywa i nie okaleczona, która uciekła i spadła z balkonu. Fajnie, fajnie. Tylko ze wczoraj nie przyszła. Ku sprzeciwom mamy siedziałam do trzeciej na balkonie ciagle wołając kici kici. Świeciłam latarka na teraz za balkonem - taki trawnik, co kawałek małe poletko sąsiadów z kwiatami i warzywami, w których Kicia z radością sie tarza :), za siatka opuszczona szopka i wielkie chaszcze, w których zobaczyłam oczy podążające w moja stronę. Kiedy domniemana Kinia wskoczyła na siatkę, zobaczyłam cały brązowy kolor sierści kotka. No nic, trudno. Siedziałam dalej. W końcu zasnęłam na balkonie xD, mama nie spała i co chwile slyszala jakiś szelest, za każdym razem sie zrywając i spoglądając na mnie, wiec nic mi nie jest :) Aż nad ranem mama wywlokla mnie z krzesełka i pokazała Kinie w domu, cała i zdrowa, ale i tak tata chyba powinien dostać ochrzan ;)
Przy okazji juz są wakacje, fajnie, i moze to głupie, ze chwale sie na forum, ale wygrałam walkę z koleżanka, o której wcześniej chyba pisałam(nie pamietam), i mam najwyższa średnia w szkole na koniec :) z tym, ze ona miała szóstki z takich lekkich przedmiotów - plastyki, w-fu itd. a ja miałam z polskiego, angielskiego i podobnych(oprócz jedynej czwory z matmy, zawsze muszę kuleć z matma).
Przypomina mi sie jeszcze sytuacja z "podrabianiem" moich rzeczy - ja przyniosłam własnoręczny poczet królów, ona na następna lekcje miała taki sam. Wszystko kopiowała dokładnie po mnie, nawet ciuchy podobne - z tym ze ja miałam oryginalne firmówki, bo mnie na to stać, a ona głownie podróbki - tych rzeczy, które ja nosze.
Poza tym przypomina mi sie sytuacja z prezentacjami na laptopach z historii. Najpierw prezentowała koleżanka. W opinii całej klasy - nie tylko mojej - straszne lanie wody, po prostu lekcja żywcem przeniesiona na kompa. 25 takich samych slajdów, pod koniec nawet pani sprawdzała cos w dzienniku xD tymczasem moja o polowe krótsza, o problemach i zagrożeniach współczesnego świata, dorzuciłam lasy tropikalne, głód i choroby, konflikty, a jako inny problem dałam teorie spiskowe, czego nie było w książce, dodałam wątek o czipach dla ludzi, a ponieważ ostatnio byłam u zaprzyjaźnionego weta, poprosiłam o kilka czipów - co prawda dla zwierząt, maja inne funkcje, ale wygląd taki sam. Bez igieł, tak do pokazania. Każdy był zaintrygowany i chciał potrzymać, oprócz tej koleżanki. Pani prawie ze "gały wypadły", nie miała pojęcia o takich sprawach i nie wiedziała co powiedzieć. Po prostu ja zatkało.
Moze i nie najlepiej oceniam koleżankę, ale we wszystkim ona zaczynała, upuściła mój telefon za niemałą kwotę(nie ze jej wypadł, specjalnie) i poszła do dyrektorki ze ukradłam pani iphona - tymczasem pani miała 5s, a ja 6 plus i głupio wyszło :), we wszystkim mi zazdrościła, jak przyszłam do szkole w bluzce Monnari to mi ja pogniotla jak zobaczyła znaczek, była nielubiana przez klasę, ot typowa kujonka. Dobrze, ze juz jej nie spotkam, bo idziemy do innych klas.
Jak ktoś dobrnął do końca - gratuluję.
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2015 8:11 przez Faguś, łącznie edytowano 1 raz
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Czw lip 16, 2015 8:10 Re: Moja Kinia :-)

Gratuluje swiadectwa :)
A koteczka niestetety moze ktoregos dnia nie wrócic.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 16, 2015 8:14 Re: Moja Kinia :-)

To dobrze ze same dobre wieści, uważaj na Kinie :)

Gdzie na wakacje się wybierasz ?
Też mam w sowim dorobku kilka czerwonych pasków 8O to były czasy ! z matmy byłam noga totalna, a teraz musze liczyć wszystko (taka moja praca) :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lip 16, 2015 8:15 Re: Moja Kinia :-)

Dziękuje :) postanowiłam ze juz jej nie puszczam. Ewentualnie na smyczy, jak wcześniej. Poprzedni kot przychodził bez problemu, ale obecny to typowy dzikus. Na woliere niestety nie mam warunków - blok. :(
U nas straszny sajgon, remont w domu. Na razie jeszcze sie nie zaczął, tak na początku sierpnia dopiero. Mama kupila potrzebne rzeczy, a Kinia rozwala sie na nich jak ksiezniczka :) Muszę namówić tatę na farbę lateksowa - wszystkie inne są toksyczne dla papug, a one bardzo wrażliwe. Nie mam pojęcia co z nimi zrobię na czas remontu. Kurze i opary są śmiertelne. Martwię sie, ciocia nie chce ich w domu, nikt inny nie moze sobie na to pozwolić.
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2015 8:21 przez Faguś, łącznie edytowano 2 razy
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

[poprzednia][następna]