♥ To ja, Tosia ♥ vol. V, 2 lata Tosi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2014 21:11 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Hej heeej! :1luvu:

Wróciłam dopiero tak naprawdę na dobre, po całym dniu. Wpadłam dziś na nowe mieszkanko mojej psiapsióły z pracy i.... nie zgadniecie! Jej współlokatorka ma KOTA :twisted: A właściwie kotkę - Karinkę <3 Kicia jest przecudowna, miziasta, szuka kontaktu, od razu kiedy przyszłam przydreptała nieśmiało, ale dała się pogłaskać, ocierała się główką o moją rękę, barankowała, domagała się głasków i była po prostu kochana. Ko-cha-na!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I zaraz po tej przemiłej sesji zrobiło mi się przykro :( byłam tam i kicia jest miziasta, nakolankowa, czytam też u Was, że Wasze koty też w mniejszym lub większym stopniu takie właśnie są, a Tosia? No właśnie :( Nigdy w życiu nie wskoczyła mi na kolana, nigdy nie spała wtulona we mnie (poza pierwszą nocą w moim domu), nie zasnęła mi na kolankach, stroni generalnie od kontaktu fizycznego, a przynajmniej nie jest tak spragniona tego kontaktu jak inne koty. No i smutno mi jak zobaczyłam, w jaki sposób zachowują się inne koty - nawet w stosunku do obcych ludzi, bo przecież byłam tam pierwszy raz :(
Robię, wszystko, dbam, kocham, niczego jej nie brakuje... no a mimo to jest jak jest. Przykro mi chociaż oczywiście ją kocham, najmocniej na świecie. Ale nie wiem czy ja coś robię źle, czy za bardzo ją rozpieściła i ma mnie w nosku czy o co może chodzić :( Chciałabym doczekać kiedyś momentu kiedy sama wskoczy mi na kolana. Chociaż tyle :(
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lip 16, 2014 21:26 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Ania - no bo Tosia inaczej okazuje uczucia. Tak jak z ludźmi - są tacy, co się będą non stop przytulać, a są tacy, którzy za tym nie przepadają. I to nie ma nic wspólnego z dbaniem, bo wszyscy wiemy, że Tosia ma u Ciebie jak w niebie. Dbasz o nią, kochasz. Widzisz, kotka mojej mamy też nie jest miziasta. W zasadzie tylko do mojej mamy czasem przyjdzie, ale tylko w nocy, w nogach się ułoży. A tak to nie ma szans, żeby ją pogłaskać.

Każda kocia jest inna, Twoja na pewno jest szczęśliwa i czuje się kochana. Tylko inaczej to okazuje.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lip 16, 2014 21:31 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Nie wiem, czasem myślę, że ona w ogóle człowieka nie potrzebuje. Jasne - koty czasem bywają średnio wylewne, ale większość zdecydowana jest jednak pro ludzka i szuka kontaktu. A Tosieńka, nie tylko średnio ale powiedziałabym, że właściwie praktycznie w ogóle. No, czasem się przełamie i otrze się o mnie kiedy bardzo jej zależy na smakołyku. Ale z własnej woli, poza tym - nigdy. Ona się nie układa w nogach, raz na ruski rok wejdzie na chwilę pod kołdrę, a tak to tylko mogę liczyć ewentualnie na obsikanie pościeli :(

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Śro lip 16, 2014 21:40 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Wiem, że jest Ci przykro, zwłaszcza kiedy czytasz o innych kotach lub widzisz, jak inne się zachowują. Ale Tosia przeżyła wielką traumę, żyła w stresie, cierpiała. To na pewno zostawiło w niej trwały ślad. Kochaj ją taką, jaka jest.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lip 16, 2014 21:47 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Aniuś, kot mojego taty, mimo że uwielbiany przez wszystkich, wzięty na kolana aż buzuje ze złości a przymila się właśnie raz na ruski rok jak jest głodny. Też ciorny :roll: nie śpi w łóżku, czasem na kołdrę wskoczy ale daleko od ludzi. A był wzięty jako mały kociak ze schronu, więc nie nacierpiał się wiele i też jest taki foszasty. Wiemy przecież wszyscy, że kochasz ją nad wszystko, taką jaka jest. Moja przyjaciółka ma dwa koty, "niedotykalskiego księcia" Whisky'ego i namolnego kiziaka Tygryska. Nie da się wybrać, którego kocha się bardziej. Każdy jest inny, ma swój charakter. Tosia jest szczęściarą, że ma Ciebie <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro lip 16, 2014 21:52 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Jaka piekna kicia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To prawda . Każdy kot jest inny . U mnie na kolanka przychodzą kotki . Kocury ? Filip przychodzi sie miziać do łóżeczka , jak mu się przypomni . A Czesław jak chce smaczków , to wtedy człowieka koooocha ! Kocury na kolana nie przychodzą , bo nie . I już .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lip 16, 2014 22:31 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Dokładnie tak jest kochana, Tosia na pewno Cię kocha, nie ma co do tego żadnych wątpliwości, jak i do tego, że wspaniale o nią dbasz :) Każdy kotecek jest po prostu inny, nie smutkaj!! <3 <3

Piękne ma umaszczenie ta koteczka, cudowna, ja pewnie nazwałabym ją PLAMKA :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lip 17, 2014 9:37 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Tosia kocha Cię, tęskni za Tobą.
Ona miała uszkodzoną główkę może nie potrafi jeszcze okazać swoich uczuć.
Z czasem pewnie się to zmieni, kotu też zmienia się charakter z wiekiem robią się bardziej miziaste.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lip 17, 2014 9:54 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

ab. pisze:Tosia kocha Cię, tęskni za Tobą.
Ona miała uszkodzoną główkę może nie potrafi jeszcze okazać swoich uczuć.
Z czasem pewnie się to zmieni, kotu też zmienia się charakter z wiekiem robią się bardziej miziaste.

Serio? jest szansa?

Dzięki dziewczyny za słowa ouchy, kocham ją bardzo tylko czasem jest taki smuteczek, że to moja pierwsza kota, ja sama taka miziasta jestem, a Antoninka jest niewzruszona :oops: Może rzeczywiście kota się nawróci z wiekiem :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw lip 17, 2014 11:26 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Tosia kocha Cię całym serduszkiem :201465 Moje domowe akurat są przymilne, ale na dworze mam takie dwie dzikuski, które ugniatają łapeńkami itp., ale na próbę dotyku reagują skokiem na wysokośc metra ;) 8O
kicikicimiauhau

Post » Czw lip 17, 2014 11:30 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Czesc Tosiu :* Ty jak zawsze piekna, nic sie nie zmieniasz, pyszczku :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 17, 2014 11:45 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Co pysznego jadłyście?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lip 17, 2014 12:19 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

ab. pisze:Co pysznego jadłyście?

Piankę o smaku marakuji (marakui?) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak w ogóle, wpadłam do koleżanki na sushi - siedziałyśmy i skręcałyśmy rolki :twisted: Ona w życiu nie próbowała a ja zaofiarowałam się, że przyrządzę. Wyszło podobno pysznie, jej chłopak wsunął cały talerz :ryk:

Ciocia Kociara, gdzie byłaś jak Cię nie było??? :placz:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw lip 17, 2014 12:21 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Hej

Ta pianka przesmacznie wygląda, marakuja - mniam :!: :201494
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lip 17, 2014 12:23 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Hej Anula! Była pycha :twisted:
Jak to dobrze, że spaliłam te wszystkie pyszności na wczorajszej zumbie :twisted:

Obrazek Obrazek

vanesia1

[poprzednia][następna]