Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 19, 2013 21:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

kotkins pisze:(...)

Wymiar kary zależy od widzimisię sędziego
, przepisy są "szerokie"- rzecone 400zł do 5 tys, pozbawienie/ograniczenie wolności, prace społeczne...)
Podobno ITD tak się zachowuje bo ludzie handlują punktami karnym i( gdybym miała np. 19 punktów to wskazanie nie tej osoby kierującej autem byłoby ratunkiem...ale ja mam 4 punkty!).
W necie znalazłam opowieść o facecie, który dostał PÓŁ ROKU za podobne przestępstwo- miał ZERO punktów karnych, ale potraktował sprawę w sądzie jako formalność a sąd to wkurzyło...odsiedział.
Inny -właściciel firmy przewozowej, który wskazał pomyłkowo po pół roku swego pracownika zamiast siebie (rozpoznał się dopiero na zdjęciu, jechali razem w długą trasę, prowadząc na zmianę...) musiał przez 30 dni sprzątać liście w parku po 6 godzin na dobę.
Zbankrutowała mu firma w tym czasie.
(...)

Państewko prawka
.

cairo pisze:(...)
A tak na serio, to nie sądzę żeby AŻ TAKIE rzeczy były w tym kraju możliwe. Dla prawdziwych przestępców miejsc w więzieniach brakuje, a za drobne drogowe wykroczenia wsadzaliby ludzi do więzienia?
(...)

TAKIE rzeczy są w TYM kraju na porządku dziennym.
Vide : opinie Amnesty International i ilość spraw- wygranych - obywatel RP vs. państwo polskie
I jest to hańbą tzw. wymiaru sprawiedliwości.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw gru 19, 2013 21:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

rapsodia82 pisze:Czytałam o podobnej sprawie, znaczy wezwaniu bez zdjęcia. W takich przypadkach należy zwrócić się do tych, co każą wskazać osobę prowadzącą auto, że na podstawie tych informacji nie jesteście w stanie wskazać PRAWIDŁOWO osoby prowadzącej pojazd i uprzejmie prosicie o przysłanie zdjęcia z monitoringu, bo naprawdę chcecie pomóc znaleźć sprawcę. Tylko w tamtej akurat sprawie nie było zdjęcia i sprawę umorzono.
Współczuję, niestety dobrzy i niewinni mają generalnie przesrane...

Może iść w zaparte, że nie pamiętaliście dokładnie kto prowadził, ponieważ często na trasie się zmieniacie, aby druga osoba mogła odpocząć, i ciężko zapamiętać, kto akurat na tym odcinku prowadził...

To już było mówione/pisane kilka razy. Ale IRD chce mnie ukarać. Bardziej niż mandatem.
Chce żebym odsiedziała, takie mam wrażenie. I ta-skąd inąd miła pani- też to ze smutkiem potwierdziła. Oni mają teraz "taką politykę" ,że chcą przykładnie karać.
Za te punkty i jeszcze- żeby ich nie zamknęli, bo im to grozi ponoć.

Przyznaliśmy się w dobrej wierze, żeby było "po sprawie".
I sobie przes...

Edit: dziś w wiadomościach słyszałam o emerycie, który się bronił- napadł go 28 -latek i chciał ukraść mu portfel. Emeryt dzielnie zranił go SCYZORYKIEM. "Poszkodowany" zgłosił się do lekarza (obdukcja) i na policję. Emeryt ma sprawę w sądzie i dozór policyjny, nie poszedł siedzieć bo wiek i choroby...
Pan napadający jest poszkodowanym i nic mu nie grozi.
Pani prokurator pytana przez dziennikarza odpowiedziała ,że "wszyscy są równi wobec prawa".
Czyżby..?

Emeryt jest winny "uszkodzenia ciała".
Został co prawda pobity i prawie okradziony, ale to on jest winien.

Scyzoryk ma za krótkie ostrze żeby zabić...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw gru 19, 2013 22:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

rapsodia82 pisze:...

Może iść w zaparte, że nie pamiętaliście dokładnie kto prowadził, ponieważ często na trasie się zmieniacie, aby druga osoba mogła odpocząć, i ciężko zapamiętać, kto akurat na tym odcinku prowadził...

Jakie zaparte -kto po kilku miesiącach takie rzeczy pamięta???
    NO JAK ?? 8O

ale nie to chciałam,
TU NIE O WIĘZIENIE CHODZI - niestety tu chodzi o pieniądze

http://rebelya.pl/post/4757/zaozyli-w-b ... -wpywow-z-

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/biulet ... E3002F05D2

cytuję Zapis przebiegu posiedzenia komisji z 04/09/2013

Jeżeli chodzi o dochody budżetowe, w ustawie budżetowej na 2013 r. dla resortu transportu, budownictwa i gospodarki morskiej zaplanowano dochody w kwocie 1.923.351 tys. zł. W związku z projektowaną nowelizacją ustawy budżetowej na 2013 r. plan dochodów wynosi 501.624 tys. zł, co oznacza zmniejszenie per saldo o kwotę 1.421.727 tys. zł w stosunku do kwoty zaplanowanej w ustawie budżetowej.

Zmniejszeniu ulegają dochody Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego z tytułu grzywien nakładanych w drodze mandatu karnego oraz kar nakładanych w drodze decyzji administracyjnych o kwotę 1.434.000 tys. zł. Wpływy od osób fizycznych uwzględniają rzeczywiście wykonanie dochodów za I półrocze. Po prostu jest ono bardzo niskie i stąd taka głęboka korekta.

:strach: TAKIE POSTĘPOWANIE TO ŚWIŃSTWO :strach:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw gru 19, 2013 22:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Ale żeby kogoś wsadzać za przekroczenie szybkości?
Przecież to jakieś szaleństwo.
I TO się zdarza w tym kraju jak się okazuje...

Kurczę znalazłam dwóch co "odsiedzieli"- jeden 3 , a drugi 4 miesiące. Plus ten co prace społeczne miał.
I jeszcze pani , która w Częstochowie zapłaciła 3,5 tys plus koszty sądowe.
I dostała zawiasy na rok.

Matko, ona jechała 68 na 40-stce!!!! 8O

kotkins

Post » Czw gru 19, 2013 22:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Nie do końca to miałam na mysli, może źle sformułowałam. Chodzi o obronę, że oboje jechali samochodem, zmieniali się, stąd pomyłkowo wskazana osoba. Absolutnie nie ze względu na uniknięcie kary.
Niestety często jedynie bicie się w piersi przed sądem i posypywanie głowy popiołem może coś zdziałać, nie rzeczowe argumenty...

A co do pamiętania, wiesz, to różnie bywa, wszystko zależy od sytuacji. (absolutnie nie stoję po stronie tych darmozjadów, żeby była jasność) Gdyby to była trasa rzadko pokonywana to jest szansa zapamiętania, kto prowadził. Ale przy przejazdach powtarzających się (praca, dom, wizyta u rodziny) nie ma szans. Tylko w tej chwili te argumenty jak widać są tylko dla nas istotne, nie dla chrzanionych przedstawicieli prawa :/

Kotkins, ale oni nie próbują wsadzić Cię za przekroczenie prędkości niestety, tylko za to rzekome mataczenie w sprawie... Chore, to fakt, ale wiele jest takich rzeczy w naszym prawie. Pan Palikot kiedyś przodował w wyszukiwaniu absurdów prawa, szkoda tylko, że jednak poza wskazaniem absurdów nic z nimi nie zrobiono...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw gru 19, 2013 22:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Do dzis sugerowalam dziecku pozostanie na emigracji... Jutro ZABRONIE mu wracac! 8O
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Czw gru 19, 2013 22:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

kotkins pisze:Ale żeby kogoś wsadzać za przekroczenie szybkości?
Przecież to jakieś szaleństwo.
I TO się zdarza w tym kraju jak się okazuje...

PRZECA MÓWIĘ- więzieniem cię straszą , cobyś ŁATWIEJ TĄ GRZYWNĘ ŁYKNĘŁA

Masz zasilić budżet- pani o swój stołek się boi- OT CO

I UWAŻAM, że świństwo :!:

Założyli w budżecie na 2013 rok 1,5 mld wpływów z mandatów. Będzie 86 mln
http://rebelya.pl/post/4757/zaozyli-w-b ... -wpywow-z-

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw gru 19, 2013 22:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

:strach: Aż mnie zmroziło jak przeczytałam :strach:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt gru 20, 2013 7:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Kotkins kurna przestań! Przysłali Wam zdjęcie?Nie przysłali. Jeździcie tą trasą oboje? Jeździcie. Wskazaliście w najlepszej wierze.......Tak
Czy masz tyle punktów, ze za kolejne przrekroczenie grozi Ci odebrania prawka. Nie
Wskazakliście ciocię, która ostatnio siedziała w samochodzie w 67 jesienienią? Nie

No to weź się do cholery opamiętaj. Chociaż w sumie to ja też miałam iść siedzieć za kradzież psa i pobicie:-). Najgorsze jest, ze przy moim zawodzie, w którym się sprawdza zaświadczenie o niekaralności można mieć poważny problem przez total głupotę

Pamiętacie sprawę emeryta, który powiedział coś o wysadzeniu banku? Miał jakieś kosmiczne sprawy za groźby karalne. Wkurzyli go i tak se rzucił.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt gru 20, 2013 9:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Kotkins, jak się uprą cię ukarać, to poproś o zamianę grzywny na prace społeczne.
Serio.
No bo co? Ratowanie porzuconych, zaniedbanych zwierząt to nie praca społeczna?
Porobisz trochę ogłoszeń dla jakiegoś persowatego, któryś TOZ czy jakaś inna zaprzyjaźniona organizacja bez problemu ci podpisze, że tą pracę społeczną odbyłaś.

(Względnie weź ze sobą do sądu Fionę. Jak popaczy na sędziego i zbije go łapom to sędzia będzie się bał tknąć ciebie palcem :wink: )

Trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze skończyło! :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 20, 2013 11:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Neigh pisze:Kotkins kurna przestań! Przysłali Wam zdjęcie?Nie przysłali. Jeździcie tą trasą oboje? Jeździcie. Wskazaliście w najlepszej wierze.......Tak
Czy masz tyle punktów, ze za kolejne przrekroczenie grozi Ci odebrania prawka. Nie
Wskazakliście ciocię, która ostatnio siedziała w samochodzie w 67 jesienienią? Nie

No to weź się do cholery opamiętaj. Chociaż w sumie to ja też miałam iść siedzieć za kradzież psa i pobicie:-). Najgorsze jest, ze przy moim zawodzie, w którym się sprawdza zaświadczenie o niekaralności można mieć poważny problem przez total głupotę

Pamiętacie sprawę emeryta, który powiedział coś o wysadzeniu banku? Miał jakieś kosmiczne sprawy za groźby karalne. Wkurzyli go i tak se rzucił.....

Neigh ja TEŻ tak myślałam.
Do wczoraj.
Znalzałam w necie opis sprawy kobiety z Częstochowy , która miała dokładnie tak samo jak ja.
Przesiedziała 2 tygodnie, potem dostała zapalenia wyrostka i skończyło się w szpitalu.
Kurczę. Ja też wierzę ,że w państwie prawa nimożliwa jest TAKA historia.
Brat koleżanki zszedł był na tzw "złą drogę"- w wieku lat 19 napadł na roznosiciela pizzy, ukradł mu 70 zł i pzzę (!). Niestety pobił go tak przy tym ,że chłopak trafił do szpitala - złamanie nosa z przemieszczeniem, żeber , uraz nerki.
Sprawca miał sprawę karną, zasądzono mu ...nadzór policyjny (dwa razy w tygodniu stawia się w najbliżeszej jednostce policji) oraz wyrok w zawiasach i tyle! Nie był recydywistą, przeprosił za swój wybryk ,dobrowlonie zgłosił się do ukarania.
Ja też się nie ukrywam, zgłosiłam sie sama -ale za "mataczenie w śledztwie" jest do 3 lat.
Za pobicie z uszkodzeniem ciała - do kilku miesięcy w zawiasach.
Mój adwokat miał podobną sprawę (jak moja) i ją wygrał- skończyło się ma mandacie i punktach.
Tylko tamta pani miała po 60-tce a to jest podobno okoliczność łagodząca.
Pani popłakała się w sądzie , bo wstyd, stres i sędzia popatrzył na nią łaskawym okiem.
Podobno jest w Poznaniu sędzia- młody wilk, który chce sobie nabić wyniki i zasądza wiezenie dla "oszustów- mandatowców".
Taki jest sprawiedliwy i prawy ,że najbardziej go wkurzają właśnie ludzie wykształceni.Bo to jak wiadomo to są "pewni oszuści, z dużą dozą sprytu".

Dziś adwokat idzie do IRD, zobaczymy co jemu powiedzą.
Ma znane nazwisko , wiięc jest szansa ,że TO zadziała.

Nie rozumiem tylko wojowniczości urzędu i bezgranicznego absurdu.
Bo przecież jeśli nawet zasądzą mi areszt to ja się oczywiście odwołam , ba- nawet do unijnego wymiaru sprawiedliwości.
No i nagłośnię sprawę.

Neigh to jest sprawa karna "o mataczenie" a nie sprawa o wykroczenie w ruchu drogowym.
A rozmowy w IRD...jakbym gadała z kimś nienormalnym.

Pewnie się wykręcę ,ale ile czasu, jakie koszty (te panie w tym urzędzie, listy , mój czas...)no tempo załatwienia sprawy- z 9 marca tego roku!!!
Absurd.
A tu trzeba kupić kotom kokardy świąteczne na szyjki i zacząć przygotowania do świętowania...

kotkins

Post » Pt gru 20, 2013 11:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

:ok: :ok: za kotkinsa na wolności :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 20, 2013 12:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Najgłupsze, co możesz śliczny kotkinsie zrobić, to naczytać się w necie strasznych historii.
To tak, jak szukanie informacji o swojej chorobie w necie i popadanie w coraz większą paranoję, albo wyszukiwanie opowiadań ludzi i wynajdywanie "lżejszych przypadków, które zakończyły się tragicznie".

Mrożącej krew w żyłach historii pani z Częstochowy nie brałabym sobie do serca.
Wiesz - u nas jest takie powiedzenie, że polskie sądy dzielą się na niezawisłe i częstochowskie. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt gru 20, 2013 12:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Jakby co wyślę ci ciacho domowej roboty z zapieczonym pilnikiem :mrgreen: :ryk:
Ale sprawa rzeczywiście porąbana. Chociaż fakt, że jakie mamy prawo, takie mamy. Wiem, bo sama stety niestety pracuję w oparciu o ustawy i czasami ma się ochotę wyć z rozpaczy i zamodrować tego, co ustawę przygotowywał :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 20, 2013 13:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Kotkinsu… Czy Ty się bardzo pogniewasz, jak ja Cię zapytam o coś niezwiązanego z Twoimi rozterkami prawno-więziennymi?

Co Ty sądzisz (i jako kociolub, i jako lekarz, i w ogóle jako osoba) o tym, żeby kotce po sterylce nie dawać leków przeciwbólowych, bo wtedy nie będzie biegać i lepiej, żeby ją kilka dni bolało, to będzie ostrożniejsza?

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

[poprzednia][następna]