Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2013 17:31 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Helpunku!!!

oleska222 pisze:Ona sie teraz naprawde meczy, wystawia ta dupine na wszystkie strony swiata i biadoli non-stop...:/

Przepraszam :lol: ... wiem ze to nie jest smieszne ale w taki sposob to napisałas ze nie moglam .
Biedna nic nie pozostaje tylko obserwowac i czekac ?
Moja ciocia podawała swoje perskiej kotce tabletki ... hormonalne i wiem ze ... było ok .
Obrazek

zysia1986

Od: Pt lis 08, 2013 12:30

Post » Czw lis 21, 2013 17:42 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Helpunku!!!

Obrazek

zysia1986

Od: Pt lis 08, 2013 12:30

Post » Czw lis 21, 2013 18:12 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Helpunku!!!

O, to macie wesoło.....
Nie mam doświadczenia w tej materii, mnie sterylek oszczędzono ale potrzymam kciuki, żeby rujka szybko się skończyła i za udany zabieg!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lis 21, 2013 19:48 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Helpunku!!!

zysia1986 pisze:
oleska222 pisze:Ona sie teraz naprawde meczy, wystawia ta dupine na wszystkie strony swiata i biadoli non-stop...:/

Przepraszam :lol: ... wiem ze to nie jest smieszne ale w taki sposob to napisałas ze nie moglam .
Biedna nic nie pozostaje tylko obserwowac i czekac ?
Moja ciocia podawała swoje perskiej kotce tabletki ... hormonalne i wiem ze ... było ok .

Zysia, ale to jest akurat bardzo smieszne, naprawde :mrgreen: Ja nigdy wczesniej nie widzialam kotki w rujce, a to co ona wyprawia :ryk: Dzisiaj sie tak rozciagnela TZtowi na biurku przed komputerem, prezentujac WSZYSTKIE swoje wdzieki, ze malo nie umarl ze smiechu :) I jedyne co mi przychodzi do glowy jak ja obserwuje to jest ta piosenka z rysunkowego filmu Madagaskar 'Wyginam smialo cialo' :ryk: Na szczescie Salsa ma taki cienki glosik ze nawet jak pomialkuje to bardziej nas to bawi niz drazni :lol:

A sterylka - zabieg jak zabieg, jak mieszkalam w Polsce zawozilam bezdomniaki na sterylki i kastracje. Pamietam, ze niestety jedna koteczka nam zmarla po zabiegu, do tej pory nie wiem dlaczego... :( A taka byla slodka, wcale nie dzika :( Ech, takie rzeczy zostaja w glowie i sercu na zawsze... Ale u zdrowego zadbanego kota wszystko powinno pojsc bez problemu takze zacisniemy zeby, przeglodzimy przez 12 godzin i po stresie :twisted: Dzisiaj jak TZ zadzwonil do tego weta to naprawde mu kobieta udzielila bardzo rzeczowych odpowiedzi, sprawdzalam w necie - wet ma same dobre opinie i takze TZta byla zona chodzi tam ze swoim psem i jest zadowolona takze powinno byc OK.
Kcuiki zawsze mile widziane! Szczegolnie za to, zeby nie dostala znowu rujki po dwoch tygodniach bo wtedy tak zwana doopa z planow 8)

Edit: A co do tabletek hormonalnych to wszedzie odradzaja w zwiazku z wysokim ryzykiem ropomacicza. Nasza sunia Hesia miala ropomacicze i to absolutnie nic przyjemnego (chociaz nie pamietam czy dawalismy jej te tabletki...)
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Czw lis 21, 2013 21:23 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Dajemy rade ;)

Mam nadzieję, że rujka szybko się skończy i będziecie mogli umówić się na zabieg. Fajnie, że masz w okolicy dobrego weta, który się tym zajmie. A Salsa już nie będzie się więcej męczyć.

A czy ona wydaje przy tym takie śmieszne dźwięki?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw lis 21, 2013 21:38 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Dajemy rade ;)

Milena_MK pisze:Mam nadzieję, że rujka szybko się skończy i będziecie mogli umówić się na zabieg. Fajnie, że masz w okolicy dobrego weta, który się tym zajmie. A Salsa już nie będzie się więcej męczyć.

A czy ona wydaje przy tym takie śmieszne dźwięki?

Oj tak :ryk: Postaram sie ja jutro zfilmowac i wrzuce to na YouTube :) Cale szczescie ze ona ma taki cienki glosik jak myszka... Ale grucha i biadoli konkretnie, mi sie to kojarzy z takim: o laboga laboga jaka ja biedna :lol:
Haha, wlasnie wdrapala sie TZtowi na kark i zazadala drapania po dupinie 8O

Mam nadzieje, ze ta farsa sie szybko skonczy... :roll: A jeszcze dwa dni temu TZ powiedzial - a ja sie ciesze ze mamy takiego kota z charakterem, ktory przychodzi na glaski tylko wtedy jak ma ochote i nie lubi obcych :twisted:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pt lis 22, 2013 8:59 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabije gada :/

Ooooomatkoooo, jakoś gorzej się z nią robi 8O :?
Całą noc po nas skakała i biadoliła i teraz tez jęczy i jest zainteresowana tylko jednym :? :? :?

Zamorduje gada :evil: Gdzie jest mój kotek wersja z mózgiem, proszę o zwrot :evil:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pt lis 22, 2013 9:01 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

Tak by się mniej więcej zachowywali faceci, gdyby nie tysiąclecia cywilizowania. Doceńmy ich :twisted:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pt lis 22, 2013 9:07 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

floxanna pisze:Tak by się mniej więcej zachowywali faceci, gdyby nie tysiąclecia cywilizowania. Doceńmy ich :twisted:

:ryk: :mrgreen:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pt lis 22, 2013 9:55 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

floxanna pisze:Tak by się mniej więcej zachowywali faceci, gdyby nie tysiąclecia cywilizowania. Doceńmy ich :twisted:

Chcesz mnie zabić? :lol: Zadławiłam się kawą :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lis 22, 2013 10:34 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

:lol: :lol: :lol:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lis 22, 2013 11:24 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

a nie masz gdzies jakiegos wibratorka malutkiego 8) 8)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt lis 22, 2013 11:42 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

Anda pisze:a nie masz gdzies jakiegos wibratorka malutkiego 8) 8)

Anda, seriously? 8)

Edit: ale tak na poważnie, nie ma na to jakiejś homeopatii, kropli bacha, czegokolwiek??? :placz:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pt lis 22, 2013 12:30 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

Ona się męczy. Na pewno coś jest ale nie wiem co. Najlepsze byłyby hormony homeo. Ale nie wiem jakie to mogłyby być. :oops: :oops: Zawsze możesz jej podać SEDTIF PC, to ja troszkę wyciszy. Ktoś wie jakie hormony podaje się kotce w rui???

Dowiedz się jaka to jest sterylizacja, najlepiej żeby usunał macicę i jajniki. Nie przecinał jajowodów tylko.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt lis 22, 2013 12:43 Re: Salsa, mała devonka :) *RUJKA* Zabiję gada :/

Tak, usuną wszystko włącznie z macicą i jajnikami.

Musiałam zamknąć ją na chwilę w pokoju na górze bo tak szalała, że już sie naprawdę wytrzymać się nie da, a ja pracować muszę :( Masakra, mam nadzieje, że za dwa trzy dni to się skończy.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

[poprzednia][następna]