Elisha i Beniamin

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 17:37 Re: Elisha i Beniamin

Milena_MK pisze:
Sylvanas pisze:Jakie rogale! Ja bardzo lubię takie rzeczy, ale nienawidzę gotować i piec... Więc rozkoszuję się poza domem. Jak podrapanie? Obcięłaś Benkowi pazury?

Sylvanas ja jestem beznadziejną piekarką, dlatego biorę się tylko za najprostsze przepisy (a i to nie zawsze wychodzi...) podejrzewam, że kto inny zrobiłby te rogaliki raz dwa, a nie tak jak ja godzina w kuchni :)

Obcięłam dzisiaj moim kotom pazury, o dziwo były baaardzo grzeczne przy obcinaniu. A Benio miał taką minkę i taki był skupiony, jakby chciał odpokutować za moje podrapania.

Ale koniec końców... upiekłaś! Ja bym nie upiekła, moja najmłodsza siostra ma do tego dar. Umiem sobie zrobić kakao za to, musi mi wystarczyć, hehe [omg, to jest straszne...].
Ja Stevenowi już też obcinałam w półśnie i pięknie wyszło.

Trufelia pisze:moja znajoma miała spasionego syjama, Teofila (wredniejszego kota nie znałam :lol: ) i on, pomimo swego szlachetnego... :lol: charakteru, pazurki obcinać pozwalał sobie wzorowo!
ahh co to był za kot... :mrgreen: jak mu się ktoś nie podobał z wyglądu, to się rzucał, spadał z górki piachu za domem, robiąc przy tym komiczne fikołki, chodził z miną wściekłego lorda, wiecznie kogoś prał.. mafiozo :ryk:

Kot mojej mamy taki jest, mruczy i łasi się przy obcinaniu pazurów. I przy czesanku też. Szczotka to jego kochanka
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Nie wrz 01, 2013 10:20 Re: Elisha i Beniamin

Hahaha, moja obcinania nie lubi, ale jakoś nam to idzie. Za to czesanie! :mrgreen: mam jedną szczotkę z włosia, beznadziejna jest w sumie, mało co wyczesuje, ale kicia ją uwielbia. Wystarczy że ją wyciągnę i trzymam nad jej główką, a ona się zaczyna sama czesać :mrgreen: ociera się o nią i mruczy!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Nie wrz 01, 2013 10:24 Re: Elisha i Beniamin

Bellemere pisze:Hahaha, moja obcinania nie lubi, ale jakoś nam to idzie. Za to czesanie! :mrgreen: mam jedną szczotkę z włosia, beznadziejna jest w sumie, mało co wyczesuje, ale kicia ją uwielbia. Wystarczy że ją wyciągnę i trzymam nad jej główką, a ona się zaczyna sama czesać :mrgreen: ociera się o nią i mruczy!

o taaaak, szczotka to ulubiony gadżet Elishy. Jakie ona potrafi pozy tworzyć przy szczotkowaniu. Serio, wygląda to jakby była w ekstazie... Mamy dwie szczotki, jedna z włosia (ale niestety sztucznego) i druga druciana. Najbardziej lubi tą drucianą, z zaokrąglonymi kuleczkami na końcach. Teraz właśnie poszukuję dla niej szczotki z prawdziwego włosia.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie wrz 01, 2013 10:29 Re: Elisha i Beniamin

Ja właśnie będę kupować drucianą, bo ta z włosia jest zbyt miękka i czesze tylko z wierzchu. Tymczasowo używam zwykłego, gęstego grzebienia, którego Luna nie znosi :D i po dokładnym wyczesaniu dostaje nagrodę w postaci samodzielnego czesania się szczotką :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 10:33 Re: Elisha i Beniamin

Nasza druciana jest dość rzadka, więc nie nadaje się do wyczesywania. Bardziej do pieszczot :1luvu:

Dlatego najpierw wyczesujemy Elishę tą z włosia, a potem na dokładkę masażyk drucianą i Elisha jest w siódmym niebie :)

Ja chciałabym kupić z prawdziwego włosia, taką sztywną. Podobno są gdzieś z włosia dzika 8O

Milena_MK

Post » Nie wrz 01, 2013 10:40 Re: Elisha i Beniamin

My będziemy kupować Furminator :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie wrz 01, 2013 10:49 Re: Elisha i Beniamin

ale jakiś konkretnej firmy macie upatrzony? mi hodowca polecił tą z włosia dzika, ale nigdzie w sklepach jej nie mogę znaleźć, a przez neta nie chcę kupować, bo ja muszę dotknąć, czy nie za twarde :)

Milena_MK

Post » Nie wrz 01, 2013 10:50 Re: Elisha i Beniamin

Matko, to nawet nie wiem, ja kupiłam taką najprostszą: http://animalia.pl/produkt,3103,43,trix ... osiem.html
Zresztą, w komentarzach nawet jest, że jest dość miękka i średnio wyczesuje. Furminator wygląda świetnie, ale ja najpierw chcę spróbować zwykłej szczotki ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 10:55 Re: Elisha i Beniamin

Ja mam rękawicę, ale gdzieś chyba u Madzio była dyskusja na ten temat i Furminator nie ma sobie równych...
Ze względu na cenę ja już zimę przeczekam :mrgreen:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Nie wrz 01, 2013 10:59 Re: Elisha i Beniamin

a ile takie cudo kosztuje?

Milena_MK

Post » Nie wrz 01, 2013 11:02 Re: Elisha i Beniamin

ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie wrz 01, 2013 11:05 Re: Elisha i Beniamin

kurcze wygląda groźnie :P i nazwa taka jak Terminator :P

Milena_MK

Post » Nie wrz 01, 2013 11:54 Re: Elisha i Beniamin

No nie mogę, dałaby już spokój z tym aparatem, my tu chcemy spać!

Obrazek

Milena_MK

Post » Nie wrz 01, 2013 12:03 Re: Elisha i Beniamin

Ten hamak z dwoma kotami w środku bije wszystko na głowę ♥
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 12:08 Re: Elisha i Beniamin

:lol: :lol: :lol:

mają też drugi, ale gdzie tam - w kupie raźniej :D chciałabym im kupić takie hamaczki na kaloryfer, bo obawiam się, że ten niedługo już wytrzyma :roll:

Milena_MK

[poprzednia][następna]