Myszak (tetralogia Fallota), Kropka, Dymek i Dev

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 04, 2014 23:26 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Wczoraj mama dała nam do jedzenia na deser roszponkę.

To są takie listki jak sałata albo szpinak, które można nabyć w Biedronce:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Roszponka_warzywna

Jest zima, więc mama już nie hoduje na balkonie trawki z ziarenek owsu, a my chcemy zielone jeść, więc mama nam podsunęła listki roszponki.

Kropas się rzucił, ja też.
Kropas to nawet je sałatę czasami i kawałki bułki.
Kropas to zje fszystko, a najbardziej lubi szynkę gotowaną, co nam mama daje jako przysmak.

Ja gardzę szynką, chrupki rzondzom.
Ewętualnie filecik z tuńczyka lub łososia lub gurmecik.

To pisałem, ja Myszak
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie sty 05, 2014 11:27 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Właśnie.... a propos liści to ide siać jęczmień!

Pozdrawiam kocie krówki ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon sty 06, 2014 21:02 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

pchełeczka pisze:Właśnie.... a propos liści to ide siać jęczmień!

A gdzie trzymasz doniczkę w zimie, że Ci koty nie podjadają w trakcie procesu wzrastania? ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 21:07 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:Wczoraj mama dała nam do jedzenia na deser roszponkę.

To są takie listki jak sałata albo szpinak, które można nabyć w Biedronce:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Roszponka_warzywna

Jest zima, więc mama już nie hoduje na balkonie trawki z ziarenek owsu, a my chcemy zielone jeść, więc mama nam podsunęła listki roszponki.

Kropas się rzucił, ja też.
Kropas to nawet je sałatę czasami i kawałki bułki.
Kropas to zje fszystko, a najbardziej lubi szynkę gotowaną, co nam mama daje jako przysmak.

Ja gardzę szynką, chrupki rzondzom.
Ewętualnie filecik z tuńczyka lub łososia lub gurmecik.

To pisałem, ja Myszak

cicho Myszak ,bo ci Matkę co więźnia wsadzą
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon sty 06, 2014 21:16 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:
akne pisze: mama już nie hoduje na balkonie trawki z ziarenek

cicho Myszak ,bo ci Matkę co więźnia wsadzą

:ryk:

A to mnie ubawiłeś :D

Myszak póki co łazi mi po stole, na którym leżą fanty na Allegro, muszę je włożyć do szafy, bo się gnojek interesuje torbami, folią itp. :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 21:20 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

miało być "do więźnia" literówka :wink:

Ziołolecznictwo i szamanizm ,trawka na balkonie , koty,hmmmm ciekawe połączenie 8)
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon sty 06, 2014 21:22 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:
pchełeczka pisze:Właśnie.... a propos liści to ide siać jęczmień!

A gdzie trzymasz doniczkę w zimie, że Ci koty nie podjadają w trakcie procesu wzrastania? ;)

Pojemniczek wkładasz do przezroczystej torebki foliowej, robisz dużo małych dziurek i stawiasz na parapecie. Trawka szybciej kiełkuje i koty nie kopią dołków.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sty 06, 2014 21:23 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Hmmm ta roszponka to ciekawy eksperyment. Chyba nabędę jutro bo to szybciej niż czekanie aż mi wyrośnie to co żem wczoraj nasiała do skrzynki balkonowej. Piszę to odpukując: dziwne że skrzynki stoją w kuchni na blacie i nadal żaden kotecek niczego nie przekopał.... 8O 8O 8O
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon sty 06, 2014 21:36 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

JolaJ pisze:Pojemniczek wkładasz do przezroczystej torebki foliowej, robisz dużo małych dziurek i stawiasz na parapecie. Trawka szybciej kiełkuje i koty nie kopią dołków.

Przetestuję :)
Mam nadzieję, że Myszak nie będzie gryzł torebki - cholernik ma upodobanie do folii: gryzie folię ze zgrzewek z wodą mineralną i żuje folię z pudełka po papierosach, jeśli zdarzy mi się ją zostawić na wierzchu.

pchełeczka pisze:Hmmm ta roszponka to ciekawy eksperyment. Chyba nabędę jutro bo to szybciej niż czekanie aż mi wyrośnie to co żem wczoraj nasiała do skrzynki balkonowej. Piszę to odpukując: dziwne że skrzynki stoją w kuchni na blacie i nadal żaden kotecek niczego nie przekopał.... 8O 8O 8O

Nie wiem, czy roszponka jest zdrowa dla kotów. Wydaje mi się, że tak, w końcu to roślinka taka jak pędy zbóż.
Wikipedia mówi, że należy do rodzaju kozłkowatych (Valerianaceae), czyli blisko jej do waleriany, za którą koty przepadają.
Ale jestem tylko czytaczem internetów :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 21:37 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:miało być "do więźnia" literówka :wink:

Ziołolecznictwo i szamanizm ,trawka na balkonie , koty,hmmmm ciekawe połączenie 8)

A do tego stara panna, jak nic wiedźma ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 22:03 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:
kuba.kaczor13 pisze:miało być "do więźnia" literówka :wink:

A do tego stara panna, jak nic wiedźma ;)

a do tego pali faje to już rozgrzeszenia nie dostanie

spróbuj to rzucić, wiem że ciężko ale lżej się żyje
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 06, 2014 22:13 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

JolaJ pisze:a do tego pali faje to już rozgrzeszenia nie dostanie

Ze wszystkich przyjemności na "p" dostępne jest mi tylko palenie, bo przeczytywanie książek mię już nudzi ;)
No way, nie zrezygnuję z palenia :D
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 22:17 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

za trzy miechy trzy lata bez fajek :D .sam sobie nie wierzę 8O ,a jednak się udaje :mrgreen:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon sty 06, 2014 22:21 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:za trzy miechy trzy lata bez fajek :D .sam sobie nie wierzę 8O ,a jednak się udaje :mrgreen:

Brawo, trzeba tylko chcieć :)
A mnie się nie chce, nie chce od jakiegoś czasu, bo wiadomo, że próbowałam.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 06, 2014 22:24 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:
JolaJ pisze:a do tego pali faje to już rozgrzeszenia nie dostanie

Ze wszystkich przyjemności na "p" dostępne jest mi tylko palenie, bo przeczytywanie książek mię już nudzi ;)
No way, nie zrezygnuję z palenia :D

zrezygnujesz, zobaczysz
oprócz palenia i przeczytywania są jeszcze inne przyjemności

ja rzucałam i wracałam i tak kilka razy, a teraz nie palę i żeby nie stresy przeróżne to bym o tym nie myślała
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]