Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 04, 2012 9:01 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

jaki fajny misiek :1luvu:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lip 04, 2012 9:11 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Hannah12 pisze:
cairo pisze:A odnośnie wchodzenia kota do ogródka i terroryzowania kotek to jest na to prosty sposób. Trzeba po prostu uszczelnić ogrodzenie.

Świetna rada, czyli wiekowa, żyjąca zapewni ze skromniej emerytury ciocia Avian ma teraz zainwestować w nowe ogrodzenia aby obcy kot do niej nie przychodził.
A właściciel nie musi zadbać o swoje ogrodzenie i zapewnić tego aby kot nie opuszczał terenu jego posesji?

Przepraszam, ale absurd tego pytania skłonił mnie do wypowiedzi w tym wątku.
Tak, właściciel powinien zapewnić, aby kot nie opuszczał jego posesji, szczególnie gdy mieszka przy bardzo ruchliwej ulicy.
Dotyczy to zarówno właściciela Szarego, jak i Cioci Avian, której kotki są wychodzące.

Avian, może to znak, że należałoby coś pomyśleć o tym ogrodzeniu albo o niewypuszczaniu kotów? Skoro ruchliwa bardzo droga za płotem, bardzo niebezpieczna okolica itp. a koty mogą wychodzić jak chcą? To kuszenie złego :(
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro lip 04, 2012 10:38 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

:D kurka ciekawe jaki on jest do innych zwierząt- mam 4 kotki i psa.
Obrazek Obrazek
...a ja sobie tak kolorowo kolekcjonuję koci świat ;)

Tina-Tigra

Od: Wto wrz 19, 2006 14:24

Post » Śro lip 04, 2012 10:38 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Liwia pisze:
Avian, może to znak, że należałoby coś pomyśleć o tym ogrodzeniu albo o niewypuszczaniu kotów? Skoro ruchliwa bardzo droga za płotem, bardzo niebezpieczna okolica itp. a koty mogą wychodzić jak chcą? To kuszenie złego :(

Masz absolutną rację - niestety, nie mam żadnego wpływu na ciotkę :(
Martwię się o jej kotki, już jedną jej miałam po wypadku samochodowym z połamaną szczęką :(
Tam nawet nie ma kto leczyć w razie czego kota :roll:
Jak pisałam - to jest mentalność ludzi z takich miejscowości : kot to tylko kot :? Niech lezie gdzie chce :roll: Tam "teoretycznie" oświeceni ludzie myślą tak samo - 3 domy dalej od ciotki mieszkał weterynarz, nie dość, ze stado jego kotów biegało po ulicy, do tego to stado to były młodziutkie kotki z brzuchami :(
Próbuję, uświadamiam ... jedyne, do czego udało mi się doprowadzić, to to, ze ciotki kotki sa wysterylizowane (ale dopiero jak kotek zrobiła sie piątka :evil: najmłodsze zabierałam stamtąd na sterylki aborcyjne :evil: ). Ciotka już rozumie, że trzeba kastrować/sterylizować - ale nadal opowiada, jak dziwnie sie czuje, kiedy idzie np do lekarza, a tam słyszy szepty "a wiesz, że ta S.... ma 5 kotów??? 8O Ja myślałam, ze takie myslenie już za nami, jednak wciąż są takie miejsca ....
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lip 04, 2012 10:41 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Tina-Tigra pisze::D kurka ciekawe jaki on jest do innych zwierząt- mam 4 kotki i psa.

U ciotki jak wchodzil do domu, nie zwracał uwagi na kotki.
Dopiero jak poczuł zew natury, to brał sie do gwałcenia.

Dzisiaj poszedł mój Gagat w odwiedziny do Niuńka - Gagat obsyczał intruza, Niuniek zaczął śpiewać :lol: Na leżąco, nawet głowy nie podniósł, ale śpiewy były ;)
Trudno na razie cokolwiek powiedzieć o jego stosunku do innych zwierząt, dopóki jest w klatce.
Do tego na razie jeszcze nie opadł poziom hormonów, dopiero będzie się powoli wyciszał.
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 04, 2012 11:50 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Kurka, no....boję się, że mąż mnie z domu pogoni :( a kot niebieskooki to moje marzenie, tymbardziej neva, syjamy jakoś mnie nie pociągają.
Obrazek Obrazek
...a ja sobie tak kolorowo kolekcjonuję koci świat ;)

Tina-Tigra

Od: Wto wrz 19, 2006 14:24

Post » Śro lip 04, 2012 21:43 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Tina-Tigra pisze:Kurka, no....boję się, że mąż mnie z domu pogoni :( a kot niebieskooki to moje marzenie, tymbardziej neva, syjamy jakoś mnie nie pociągają.

Z kotami prędzej czy później sie dogada,a co do psa - nie jestem w stanie sprawdzić ...

Niuniek dzisiaj smutny, może myśli o domu - tym co miał i tym, którego jeszcze nie ma?
Cały dzień spędził śpiąc w kuwecie, ale wieczorem, jak trzeba było jej użyć, uznał, ze nie będzie leżał w brudnej i przeniósł się na półeczkę, którą mu wieczorem zamontowałam :D

Wciąż miaukoli, moze go jeszcze coś pod ogonem pobolewa? Na razie jest na antybiotyku, jutro dostanie drugi raz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw lip 05, 2012 7:49 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Nikt nie podziwia kotka? :roll:

A on taki smutny jest i czeka na domek ...
Obrazek

Avian

Post » Czw lip 05, 2012 8:11 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Patrzymy, podziwiamy, ale tak nam go żal :( . Bo on taki smutny leży i nie ma domku... A ogłoszenia jakieś pojawiły sie w okolicy, że kot zaginął?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 05, 2012 8:35 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Kić bardzo ładny jest :1luvu:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw lip 05, 2012 8:36 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Mój TŻ go wczoraj podziwiał, a to już coś, bo ciężko utrafić w jego gust z kocią urodą.
Piękny jest kocina, ma taką mglistą urodę :love:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw lip 05, 2012 8:41 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Na razie ogłoszeń o zaginięciu kota brak - nikt go nie szuka ...

Tak myślałam, nikt się nie interesował jego losem :roll:

Rano w klateczce Niuniek ma pobojowisko - miski poprzewracane, woda na kocyku, kocyk zwinięty w kłąb, a koteczek w kuwecie miaukolący.
Wytarłam mu "podłogę" w klatce, dałam jedzonko - nie chciał wyjść z kuwety, sprawdzał tylko łapką, czy już jest sucho :lol:

Otwarłam mu klatkę, nie chciał wyjść 8O
Chyba mu faktycznie smutno :roll:
Obrazek

Avian

Post » Czw lip 05, 2012 8:44 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Avian, na ile lat wet określił jego wiek?
AniHili pisze:Piękny jest kocina, ma taką mglistą urodę

Nevy ciemnieją z wiekiem, a rodzą sie zupełnie białe.
Tak wiec kocio będzie ciemniał jeśli to młodziak. Te prążki z czasem zrobią się bardziej widoczne.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw lip 05, 2012 8:45 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

A właśnie...Ile wet dał mu lat?
adeeniet

Post » Czw lip 05, 2012 8:47 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Szura-najmysi mama pisze:Nevy ciemnieją z wiekiem, a rodzą sie zupełnie białe.
Tak wiec kocio będzie ciemniał jeśli to młodziak. Te prążki z czasem zrobią się bardziej widoczne.

Nie wiedziałam :D Czyli odwrotnie jak siwe konie - one rodzą się ciemne, z wiekiem jaśnieją.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]