Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwoo1 pisze:No właśnieKiedyś ubawiła mnie kobieta, która chciała kotka noworodka, żebym go zabrała od matki, bo ona sama chce sobie wychować od urodzenia.
Moje tłumaczenie nic nie dało, baba się obraziła, że chce mi pomóc a ja mam takie wymagania i jestem chyba głupia.
Ale nic, ja stworzę nową "rasę" kotów. Pójdę do znajomej fryzjerki i poproszę o kolorowe balejaże dla kotówMoże to będzie przebój i kotki będą się podobały
lidka02 pisze:iwoo1 pisze:No właśnieKiedyś ubawiła mnie kobieta, która chciała kotka noworodka, żebym go zabrała od matki, bo ona sama chce sobie wychować od urodzenia.
Moje tłumaczenie nic nie dało, baba się obraziła, że chce mi pomóc a ja mam takie wymagania i jestem chyba głupia.
Ale nic, ja stworzę nową "rasę" kotów. Pójdę do znajomej fryzjerki i poproszę o kolorowe balejaże dla kotówMoże to będzie przebój i kotki będą się podobały
ja poproszę sztuk jeden
iwoo1 pisze:Ewcia, moja psiapsiólka złapała kilka dni temu śliczną tri, dorosłą kotkę. Zawiozła do lecznicy, okropnie zapchlona i przy sterylizacji okazało się że miała cztery płody. Udało się w porę, nie będzie kolejnych nikomu niepotrzebnych kociąt. Przykre bardzo, ale konieczne.
Już bez nich jest taka masa małych, przecież nie wszystkie znajdą domyIle z nich wyląduje na ulicy, kiedy przestaną być małymi maskotkami
![]()
Sterylizacja to jedyny skuteczny sposób na ograniczenie bezdomności kotów.
Dzisiaj pojechała karmić bezdomniaki i znowu pojawiły się trzy maluchy. Więc kolejny problem, co robić. W domu ma już dużą gromadkę kotów, zostawić tam - na pewno długo nie pożyją, wziąć do domu też problem. Adopcje stoją. Na działkach trzy małe rudo białe, którym też szukam domów.
I tak naprawdę nie ma się do kogo zwrócić o pomoc. Sytuacja bez wyjścia, kompletna załamka.
Jakoś inne cywilizowane kraje potrafiły sobie poradzić z tym problemem, nie ma bezdomnych kotów, a te co żyją, mają stworzone dobre warunki. Tylko u nas nic się nie da, nikt nie jest w stanie pomóc, jeszcze utrudnienia z każdej strony ech.........
Użytkownicy przeglądający ten dział: haaszek, pibon i 8 gości