Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki... [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 14, 2012 9:24 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Na pewno była przekonana, że to dokładka dla niej, a Wy zapomnieliście jej nałożyć. :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob maja 26, 2012 18:44 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Dziś byliśmy na usuwaniu kamienia :strach:
Ja oczywiście od tygodnia przeżywałam, a wczoraj to już była masakra.
Początkowo chcieliśmy to zrobić przy użyciu narkozy wziewnej, bo ostatnią narkozę jakię 4 lata temu źle zniosła. Minus był taki, że musiała by iść w obce ręce lekarskie, więc wątpliwości.
Na szczęście po rozmowie z poleconym lekarzem z Lancetu okazało się, że Fyś jest za mały na narkozę wziewną, za mała pojemność płuc żeby taka narkoza zadziałała, czy jakoś tak.
I dzięki temu trafiliśmy do Ani, czyli lekarza który zajmuje się Fysiem od zawsze :1luvu:
Ząbki bialutkie, pięknie wyczyszczone, dwa usunięte, reszta OK.
Nie wiem czy inna narkoza, czy co tam Ania zaczarowała, ale tym razem szybciutko się wybudziła, wróciliśmy do domu, nie było chodzenia tyłem, nie było chodzenia po ścianach, w zasadzie normalny kot.
Ufff, dzięki Bogu mamy to już za sobą.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob maja 26, 2012 18:46 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob maja 26, 2012 23:15 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Trzy zęby usunięte, ale dwa dostałaś do domu w formalinie, bo trzeci był wyciągany kawałeczkami i nie nadawał się do pokazywania gościom :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob maja 26, 2012 23:19 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

A faktycznie, wszystko mi się pomieszało :oops:
Jeden gość już zęby w formalinie oglądał, i nawet wąchał :strach:
A Rafał grzebie po kieszeniach i szuka kasy, bo Fyś czeka na Zębową Wróżkę :mrgreen:

gosiaa

Post » Śro cze 06, 2012 21:54 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Za nami ciężki tydzień :strach:
Nic wcześniej nie pisałam bo nie miałam mocy.
Po narkozie Fifi się pięknie wybudził, była ożywiona, my zadowoleni.
W niedzielę jeszcze OK.
W poniedziałek zaczęliśmy się martwić, kot jakiś osowiały. Podjechaliśmy do lecznicy, obejrzany, obmacany, osłuchany, temperatura zmierzona, wszystko wygląda OK, obserwujemy.
We wtorek kot nadal nieswój, nasz niepokój wzbudziło nadmierne picie i sikanie, po konsultacji z Anią w środę rano na krew.
Wyniki były po 16-tej i szok :strach:
Mocznik ponad 250, kreatynina 6,5.
Nogi się nam wszystkim ugięły, łącznie z Anią, przecież przed zabiegiem wszystkie wyniki były modelowe, zabieg przy minimalnej narkozie, z wybudzaczem, kroplówką, cholera jasna, co się stało.
W samochód, po kota, leki, kroplówka, w domu dodatkowe leki i tak przez tydzień.
Dzisiaj na miękkich nogach poszliśmy na badanie krwi.
Mamy już wyniki, wszystko wróciło do stanu sprzed zabiegu, ufff.
Jeszcze tylko troszkę musimy przypilnować potasu i leukocytów, ale najważniejsza ta kreatynina i mocznik.
To był bardzo ciężki tydzień, ale dzięki szybkiej reakcji Ani i profoskiemu podejściu (choć pewnie powinna mnie wywalić za drzwi :oops: ) wszystko wróciło do normy.
Mam nadzieję że tak już zostanie, jeszcze przez 2 tygodnie mamy brać rozpisane leki, za dwa tygodnie zrobimy badania kontrolne, i wtedy będę mogła zrobić prawdziwie uffffff
Fyś śpi i ma obiecane, że póki co spotkania z Anią wyłącznie towarzyskie :mrgreen:

A tak prawdę mówiąc, to prawdziwy przełom nastąpił po rozmowie Fysia z Eulalią, ale o tym następnym razem...
Ostatnio edytowano Wto kwi 02, 2013 6:28 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Post » Śro cze 06, 2012 22:01 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

bardzo się cieszę :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw cze 07, 2012 8:11 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

współczuję nerwów :strach:

dobrze, że wszystko wróciło do normy :ok: :ok: :ok:

a kto to jest Eulalia????????? 8O 8O 8O
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 07, 2012 8:38 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Wielkie UFFFFF! :mrgreen:
Bardzo się cieszę, że kryzys został opanowany i Szprotka wraca do zdrowia. :D
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw cze 07, 2012 8:43 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

:strach:
Dobrze, że już jest ok :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon cze 11, 2012 21:34 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Magija pisze:proszę o glosy na FFA Łódź do krakvetowego konkursu viewtopic.php?f=1&t=142657 tutaj głosujemy i wybieramy kandydata na miau.pl

Prosimy o głosy na FFA Łódź :ok:

gosiaa

Post » Wto lip 03, 2012 8:59 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Nawet nie wiedziałam, że swój wątek Szprocia ma :roll:.
ale jak już w końcu znalazłam to zapisuję się do podglądaczy :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 03, 2012 9:06 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Witamy ciocię Anię w zaniedbanym wątku :)
Tyle mamy do opisania, ale coś ostatnio czasu nie ma.
Bo to i opowieść o Eulalii i o tym jak dalej wyniki i o wyprawach na działkę i fotek troszkę mamy...
Tylko coś czasu brakuje i nie możemy się zebrać.
A już za miesiąc jedziemy nad morze, więc trzeba przed wyjazdem się ogarnąć z zaległymi tematami :)

gosiaa

Post » Wto lip 03, 2012 9:40 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

gosiaa pisze: więc trzeba przed wyjazdem się ogarnąć z zaległymi tematami :)

o to to to :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 03, 2012 11:15 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

pisiokot pisze:
gosiaa pisze: więc trzeba przed wyjazdem się ogarnąć z zaległymi tematami :)

o to to to :D

I ja się pod tym podpiszę :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]