Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 18, 2012 8:40 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Jakie ładne kozy :)
Hipciu zauważ, że między "kozy", a "koty" jest tylko jedna literka różnicy, więc może teraz pora na kozy? :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie mar 18, 2012 9:23 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Kozy są cudne.
Tylko nie wiem czy one zaakceptowałyby moje czwarte piętro a moja rodzina ich intensywny zapach :mrgreen:
Kompleks Zamkowy miesci sie naprzeciw kompleksu sanatoryjnego "Repty", gdzie bylam załatwiac kolejną rehabilitację. Ostatnio tam byłam na początku grudnia. Teraz okazało się, że stado powiekszyło się o dwa małe koźlątka :1luvu: Cuuuuudeńka z maleńkimi różkami i włochatymi porteczkami. :1luvu: Poza tym spotkał mnie nie lada zaszczyt : wielki , niezwykłej władczej urody samiec dominujący, który nigdy wcześniej nie chciał nawet zapozowac do zdjecia, pozwolił mi się pogłaskać. Co prawda, stał twardo w takiej odległości, że musiałam sie porządnie naciągnąć, żeby go sięgnąc, ale to pewnie tak dla porządku, żebym sobie nie myślała. Ale nie odsuwał się a wręcz można było zauważyć pewna dyskretną błogośc na capim obliczu. 8)
Wiosna !!!
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie mar 18, 2012 10:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Wczoraj, po całym dniu "walki" z ogrodem, który po zimie wygląda, jak pole po bitwie, byłam tak padnięta, że tylko pisnęłam krótkie sprawozdanie i zrobiłam podobne bęc, jak moje Futrzaki. A tu takie piękne kozy :1luvu: I Zazusia się odezwała i Marcelibu, i Wojtek, sami swoi! Witajcie na włościach! :P
Muszę dodać, że w tak zwanym międzyczasie, 3-go marca, Tuta skończyła 9 lat! Już 9 lat.....
Przypomniały mi się wątki blogowe, uroczyście obchodzone urodziny Czitusi, jeszcze z Miciem Pierwszym, skoki na dachu, wyprawy nocą do muzeum na wystawę kotów, goście blogowi, oj, czas leci :roll:
I te urocze momenty, gdy pojawiły się w naszym kocim życiu via blog Fredziolina, Zazusia, Hipcia :1luvu:
Cudnie, że zostałyście na zawsze :1luvu:
A dzisiaj znowu piękne słońce i już buszujemy w ogrodzie. Walczymy z mchem, mamy dużo, dużo mchu.
Ale właściwie, to może ładniejsze, niż trawa? I kosić nie trzeba!
Kupię sobie grzyby w Ogrodzie Botanicznym, prawdziwki i podgrzybki. Zasadzimy i poczekamy.
Gdy pojawią się najprawdziwsze grzyby, zrobimy najprawdziwszą wyprawę na grzybobranie. Taką z termosem, kanapkami i koszykiem :D
Pozdrawiamy wszystkie buszujące w ogrodach koty, jak również i te wylegujące się na balkonach i wystawiające brzuchole i pysie na parapetach okien! Ogony do góry! Wiosna, wiosna! :1luvu:Obrazek Myjemy się, wciąż się myjemy!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie mar 18, 2012 17:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Wiosenne pozdrowienia :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pon mar 19, 2012 7:16 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Wiosna na całego. Haker nie wychodzi z balkonu, całe dnie na dworze.
Nie można zamknąć drzwi balkonowych nawet jak wychodzimy do pracy.
Ma być otwarte i koniec.
Nawet nasza żółwica Maksia w piątek zapędziła się na balkon.
Jeszcze dobrze nie wybudziła się z zimowego snu, a drogę na nasłoneczniony balkon znalazła do razu.
Pozdrawiamy wiosennie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon mar 19, 2012 11:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Hannah12 pisze:Wiosna na całego.

Taaa? Dziś cale 7 stopni i gwiździ jak diabli :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob mar 24, 2012 16:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Ciepło, coraz cieplej!
Po wczorajszych pracach ogrodowych odkryłam kleszcza na własnym kolanie i dzisiaj pobiegłam do pobliskiej lecznicy weterynaryjnej, żeby mi usunęli to, co zostało, bo przychodnia zamknięta na głucho. Jakoś poszło, ale to tajemnica. Na końcu zasmarowano mi dziurę po kleszczu maścią antybiotykową dla krów, dobre i to :P .
Oczywiście zakupiłam odkleszczacz dla mojego stada i już jesteśmy teoretycznie zabezpieczeni na miesiąc.
Ale to wszystko nic, lada dzień powinny nadlecieć moje kopciuszki!!!!!
Podobno wracają do tych samych gniazd, dzielne ptaszki.
Czekam i czekam, ale nic nie słychać.
A ma być tak:
http://www.youtube.com/watch?v=_ESq_V8XMNY
Może jutro?
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 24, 2012 20:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

No pięknie - ogólny alarm wśród kotów pod haslem "zwierzyna lowna" :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro kwi 04, 2012 12:54 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Zwierzyna łowna nie nadleciała :(
Nasłuchuję, wyglądam, niestety gniazdka puste, po moich kopciuszkach ślad zaginął.
A może jeszcze nie nie doleciały? Kopciuszki przylatują mniej więcej w okolicach piętnastego marca, ale nie ma.
No nic, może się spóźniają przez ostatnie mrozy?
A z drugiej strony to i lepiej, dwa lęgi razy dwa, trzy miesiące, to mniej więcej tyle samo czasu moich nerwów, czy Mić nie zje, czy kuna nie zaatakuje jajek bądź piskląt, czy wysiedzą, czy odlecą...I tak w kółko. Nie, to nie :P
Ale czekamy. Ja i Mić, bo to on wychodzi w okolice frontu domu. Ale on głupol, nie podskoczy, siedem kilo kota nie skacze wysoko.
Kopciuszki, wracajcie :ok: !
W ogrodzie już tak tuż, tuż. Kwitną pierwsze tulipany, za chwilę zakwitnie czereśnia, jabłonki i śliwka.
Czasem przeleci motyl, łażą ślimaki, ziemia wilgotna. Wszystko pachnie inaczej i wszystko trzeba dokładnie obejrzeć i powąchać.
I koniecznie poocierać się :P
Obrazek
Czitusia z wniebowziętą miną na ukochanym pieńku. Mój! Już jest taki, jaki kocham! Tu robimy "pazurki" i różne miziania :1luvu:
ObrazekObrazek
No i jeszcze Balbinka na słońcu. Wrzeszczy do mnie :roll: Ona głównie mówi : nieeeee!!!!! :P
Obrazek
Tutaj chodzi o to, żeby nie wołać jej do domu. Bo nie.
Idziemy wyrywać pokrzywy!
Miłego dnia! :ok:
Obrazek

czitka

Post » Śro kwi 04, 2012 17:09 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Cudne zdjęcia :1luvu: . Na tym pierwszym wygląda jakby czegoś nasłuchiwał/a. Może kopciuszki na piechotę idą. 8)
A ja z utęsknieniem czekam na święta. Będę miała kota na DT :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Przyjacółka wyjeżdża i zostawi pod moją opieką Felicjana. Mialam chodzić dokarmiać, ale ponieważ mam problemy z kręgosłupem, więc nie mogę latac wte i wewte po schodach :oops: no a poza tym przecież kot nie moze zostać sam przez tyle czasu no nie ??? :P
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro kwi 04, 2012 17:10 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

A gdzie reszta kotków, Micio, Cosia?

Wojtek

Post » Śro kwi 04, 2012 19:16 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Hipciu, a na jak długo przyjaciółka wyjeżdża? 8)
Niech jedzie, niech jedzie.... :ryk:
Wojtku, oni są, ale w ciągłym biegu, co widać na załączonej fotce:
Obrazek
Wiosna na całego, tylko wieje niepotrzebnie. Ale to jeszcze tylko chwila!
Obrazek

czitka

Post » Śro kwi 04, 2012 19:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Latające koty :P

Wojtek

Post » Czw kwi 05, 2012 17:06 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Sto lat, sto lat niech żyje Czitka nam :balony: :torte: :surprise:

Z okazji 18 tych itd. tylko grzecznych kotków życzą Bungo, Bungo i Lusia. Dołącza się Czarna na emigracji :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw kwi 05, 2012 17:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Obrazek

Wojtek

[poprzednia][następna]