Moderator: Estraven
a to dobre, zaraz to zapiszę, bo to świetne wytłumaczenie na wszystkoizka53 pisze:spadłam z fejsa z przyczyn wyższych

niewątpliwie, dlatego to sobie od Ciebie ukradłamizka53 pisze:W tym sa zawarte głębsze treści.
tak, miałam na myśli lordozę czyli łukowate zgięcie w części lędźwiowej, bo może być jeszcze w szyjnej. Żeby był odstający tyłek to lędźwiowa musi być. A Kifoza, to fakt może być umiejscowiona dowolnie, bocznie, skrętnie i na różne sposoby. Garb to właśnie przeokrutna kifoza. Czegoś takiego jak skifoza nie ma.izka53 pisze:Pomyliłaś wady
najmysia pisze:Czegoś takiego jak skifoza nie ma.
najmysia pisze: na boki to nie kcem,

wiesz co, w sumie jednak na boki też, bom nie dość że cinka tom jeszcze biodroooff mi brak. Nawt kości nie odstają, tak po równym leci, tylko nie wiem jakie schorzenie sobie na to wyhodować, bo utycie się nie pomaga. Dalej jest równo tylko więcej w obwodzie.izka53 pisze:Ja to i trochę na boki bym kciała

izka53 pisze:najmysia pisze:Czegoś takiego jak skifoza nie ma.
Tyż cos mi nie pasiło, ale z ortopedia pozegnałam się ładnych kilka lat temu,natomiast wnuczka, śliczna 19-latka ma potworną skoliozę, garbu prawie nie, łopatka wystająca, i biodro wysadzone.

kamari pisze:Iza, a wnuczka chodzi regularnie na basen i ćwiczy do upadłego? Z takiej samej wady mam wyciągnęła mnie potwornymi ćwiczeniami i basenem, nie mam po tym śladu
TŻ stwierdził, ze ona juz z 7 kg waży jak nic

Użytkownicy przeglądający ten dział: maeria89 i 31 gości