Garfield & Toffik - i nasz "Dom wariatów" cz.1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2011 9:30 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

vailet pisze:Bejbi jest najłagodniejsza jaką miałam,nie może być zaszczepiona :( a chciałabym drugiego,ale też się boję że ją zdominuje,a ona taka niedorajdka :( Ona od początku choruje,myśleli że ma Fipa,białaczkę.Nic z tych rzeczy.Miała roje wszy,była chora jak ją kupiłam to półpers,choć ma krótką sierść.Finansowo też ciągle jest nie tak,karmy weterynaryjne i częste wizyty u weta.A i moje mieszkanie ma 24 metry kwadratowe,bardzo małe i nie ma balkonu.Wiesz mi na początku też drugiego kota doradzali,a teraz nie,bo ona past odkłaczających nie może bo krwawi no i pisali "Znowu bazarki będziesz robiła?"

No ja też mam niewiele większe mieszkanie, bez balkonu i na "kuroniu"
Wiem co to znaczy kasa przy kotach chociaz nie kupuje im specjalistycznych karm ale na początek musze znowu 2x odrobaczyć Tofika (2x10zł) , zaszczepić (2x45zł) no i wykastrowac obu panów. Garfielda już za jakis miesiąc, Tofika po nowym roku chyba dopiero.
W poniedziałek ide z Tofikiem na pierwsza wizyte.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob paź 08, 2011 9:36 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

jak tak patrze to Garfield atakuje - gryzie go w szyje itp ,a mały warczy - chyba pokazują sobie jak to mówicie na ile można sie gryźć ale po chwili już bardziej dziko to robią, mały syczy, Garfield go leje i na dodatek obrywa synek który nie rozumie dlaczego koty sie gryzą, chce ich rozdzielic i dostaje pazurem albo go gryzą.
Malucha zabrano podobno do domu jak go zkalepałam, żeby do ludzi przyzwyczajic, nauczyć w kuwete robic no i żeby ogólnie nie był dziki. Zostały tam jeszcze dwa czarno-białe (parka)
Matke ma pani wysteryzlizować. Udało sie znajomej ją przekonac na szczęscie i sama widzi, jak trudno oddać kotki małe.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 9:44 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:jak tak patrze to Garfield atakuje - gryzie go w szyje itp ,a mały warczy - chyba pokazują sobie jak to mówicie na ile można sie gryźć ale po chwili już bardziej dziko to robią, mały syczy, Garfield go leje i na dodatek obrywa synek który nie rozumie dlaczego koty sie gryzą, chce ich rozdzielic i dostaje pazurem albo go gryzą.
Malucha zabrano podobno do domu jak go zkalepałam, żeby do ludzi przyzwyczajic, nauczyć w kuwete robic no i żeby ogólnie nie był dziki. Zostały tam jeszcze dwa czarno-białe (parka)
Matke ma pani wysteryzlizować. Udało sie znajomej ją przekonac na szczęscie i sama widzi, jak trudno oddać kotki małe.

Bardzo trudno oddać kotki,te rude są bardziej chodliwe.Setki ogłoszeń w necie "oddam kotki" :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob paź 08, 2011 9:54 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

wiem właśnie.
Marzenia11 podobno zna domek z kalisza i mieli sie do mnie odezwac ale nikt nie dzwoni wiec nie bede w ciemno zaklepywac kota.

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 10:11 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:wiem właśnie.
Marzenia11 podobno zna domek z kalisza i mieli sie do mnie odezwac ale nikt nie dzwoni wiec nie bede w ciemno zaklepywac kota.

Ale trzeciego to chyba odpuścisz :?: :mrgreen: Czasem samemu w necie można dać ogłoszenie,nie na miau.Ja tak zrobiłam,ale odezwali się dzień po kupnie Bejbi.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 08, 2011 10:15 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

mnie 2jka wystarczy za świat - mam jeszcze 5latka co tez na parpaecie znimi siedziec lubi i nie chce mówic a wydaje podobne dzwięki do kota.
Po prostu jeżeli znajde chetny domek moge spróbować wyadoptowac rodzństwo Tofika ale nic na siłe. Na razie nawet nie robie pani nadziei na dom dla któregos z kotów.
Potem zostane z kolejnym kotem

p.s. tak z innej rury
Na górze jest to wejście na adopcje i obok nr (736/26) który sie zmienia, ten pod kreską - on oznacza nowe ogłoszenia czy adopcje pomyślne??

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 10:31 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:mnie 2jka wystarczy za świat - mam jeszcze 5latka co tez na parpaecie znimi siedziec lubi i nie chce mówic a wydaje podobne dzwięki do kota.
Po prostu jeżeli znajde chetny domek moge spróbować wyadoptowac rodzństwo Tofika ale nic na siłe. Na razie nawet nie robie pani nadziei na dom dla któregos z kotów.
Potem zostane z kolejnym kotem

p.s. tak z innej rury
Na górze jest to wejście na adopcje i obok nr (736/26) który sie zmienia, ten pod kreską - on oznacza nowe ogłoszenia czy adopcje pomyślne??

Tego z numerkami to Ci nie powiem bo nie wiem :? Nigdy na forum nie wyadoptywałam kota.
Kiedyś dawno temu dwa małe,moja mama wydała,a to były koty jej znajomej nie jej.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 08, 2011 13:00 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

Karolek(ona) pisze:Wyprowadzam sie zaraz stąd
cholera jasna zachciało mi sie miec 2 koty - zaczeły sie walko, jazgot jakby sie psy dwa zarły, na szczęscie nie bez przerwy i potrafia leżec i sie gapic na siebie albo kazde w innym pokoju - nie wiem co z noca? izolować? zamknac jedno w kibelku?

Mały syczy i prycha, Gardield chodzi za mna i płacze. ale to on zaczynał, łapał go w pasie, tracał i zaczeła sie bitwa.

Długo to trwa??

Karolku, bez nerw. :lol:
Dopiero przybyla kocia, i jesli potrafia obok siebie spokojnie lezec, jest bardzo dobrze/ Walki, syki, lapoczyny, wrzaski[!], zapewniam, to jest normalne nawet wsrod zaprzyjaznionych i dobrze znajacych sie koteczkow. :lol:
Moglas faktycznie izolowac na poczatku. Ale juz po ptokach. 8) Moje zreszta zawsze zapoznawalam na zywiol, i da sie zyc. :lol: A ustalanie hierarhii moze potrwac, tak wiec naprawde nie ma sie co na razie zamartwiac.
Mizianki dla koteczkow!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 08, 2011 13:00 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

Karolek(ona) pisze:Wyprowadzam sie zaraz stąd
cholera jasna zachciało mi sie miec 2 koty - zaczeły sie walko, jazgot jakby sie psy dwa zarły, na szczęscie nie bez przerwy i potrafia leżec i sie gapic na siebie albo kazde w innym pokoju - nie wiem co z noca? izolować? zamknac jedno w kibelku?

Mały syczy i prycha, Gardield chodzi za mna i płacze. ale to on zaczynał, łapał go w pasie, tracał i zaczeła sie bitwa.

Długo to trwa??

Karolku, bez nerw. :lol:
Dopiero przybyla kocia, i jesli potrafia obok siebie spokojnie lezec, jest bardzo dobrze/ Walki, syki, lapoczyny, wrzaski[!], zapewniam, to jest normalne nawet wsrod zaprzyjaznionych i dobrze znajacych sie koteczkow. :lol:
Moglas faktycznie izolowac na poczatku. Ale juz po ptokach. 8) Moje zreszta zawsze zapoznawalam na zywiol, i da sie zyc. :lol: A ustalanie hierarhii moze potrwac, tak wiec naprawde nie ma sie co na razie zamartwiac.
Mizianki dla koteczkow!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 08, 2011 13:01 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:poranne krzesełkowanie
Tofik vel Karmel
Obrazek
Garfield
Obrazek

a tu parapet party
ObrazekObrazek

i widzicie, że obok siebie nie da rady

Sa kochane! :1luvu:
Pozdrawiamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 08, 2011 13:10 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

w nocy nawet spokojne były - dopiero jak wstalam na si to sie gonić zaczeły ale powiedziałam albo będzie cisza albo na obiad mielone z kota i poszły spać :ryk:

ciekawe co będzie jak wyjde z domu i same zostaną
A izolowac - stałby Garfield pod wc i wył jak za tym maluchem, to juz wole jak sie gonią

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 13:20 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Moim zdaniem kotusie sie dobrze dogaduja. Dadza sobie rade! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 08, 2011 13:29 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

mały wcina obiad i cały czas buczy na Garfileda który obok lezy i patrzy, żeby czasem sie nie zbliżał do miski bo teraz On je.

Jak Garfi był malutki to tez buczał jak mu chciałam cos do miski dołożyć i łapą trzymał miske

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 16:00 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Chłopaki śpią obok siebie na jednym posłaniu, może nie wtuleni ale obok :mrgreen:
Obrazek

człowiek kichnie a juz sie patrza na niego 4 oczy jakies takie złe czy co :roll:

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 16:03 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

:lol: :lol: U nas kichanie jest niemile przez Safcie widziane, zaraz sie strasznie denerwuje i pyskuje,.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]