horacy 7 pisze: Ludzie nie wiedza co tracą nie biorąc starszych kotów.
Właśnie.
A starsze koty są wyjątkowo cudowne

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
horacy 7 pisze: Ludzie nie wiedza co tracą nie biorąc starszych kotów.
felis pisze:Wszystko wskazuje na to, że Klakier ma alergię pokarmową. Wskazują na to zmiany skórne, połamane wąsiki, zgrubiona górna warga. Badania skórne nie wykazały nic co możnaby leczyć farmakologicznie. Klakier przebywa w pomieszczeniu z innymi niedomagającymi kotami. Podawanie odpowiedniej karmy jest niemożliwe. Nie ma dla niego innego miejsca.
sisay pisze:felis pisze:Wszystko wskazuje na to, że Klakier ma alergię pokarmową. Wskazują na to zmiany skórne, połamane wąsiki, zgrubiona górna warga. Badania skórne nie wykazały nic co możnaby leczyć farmakologicznie. Klakier przebywa w pomieszczeniu z innymi niedomagającymi kotami. Podawanie odpowiedniej karmy jest niemożliwe. Nie ma dla niego innego miejsca.
To jest trudne tez w domu, gdzie są inne koty.
czy można mu podawać encorton?
Mam sukę z alergiami pokarmowymi, nie sposób było ją upilnować bo to śmieciarz, złodziej żarcia i odkurzaczPo kilku latach zaprzyjaźniony wet zaproponował encorton, teraz suka dostaje pół tabletki dziennie i zaczyna wyglądać jak pies domowy
![]()
Podobno ten steryd jest stosunkowo łagodny i mało obciążający organizm. I nie jest drogi, fiolka kosztuje ok 10 zł.
felis pisze: ale do tego wszystkiego potrzebna jest indywidualna opieka. Dodać też trzeba, że nieodłącznym elementem kuracji jest specjalistyczna karma. Przynajmniej u mojej.
mb pisze:felis pisze: ale do tego wszystkiego potrzebna jest indywidualna opieka. Dodać też trzeba, że nieodłącznym elementem kuracji jest specjalistyczna karma. Przynajmniej u mojej.
U mojej Bisi (skończone 14 lat) jest to samo. Kilkumiesięczne śledztwopozwoliło ustalić, co się dzieje i dlaczego. Obyło się bez sterydów, ale trzeba rygorystycznie przestrzegać diety.
felis pisze:mb pisze:felis pisze: ale do tego wszystkiego potrzebna jest indywidualna opieka. Dodać też trzeba, że nieodłącznym elementem kuracji jest specjalistyczna karma. Przynajmniej u mojej.
U mojej Bisi (skończone 14 lat) jest to samo. Kilkumiesięczne śledztwopozwoliło ustalić, co się dzieje i dlaczego. Obyło się bez sterydów, ale trzeba rygorystycznie przestrzegać diety.
kolejny dowód na udowodnienie tezy, że: Klakierowi INDYWIDUALNA OPIEKA POTRZEBNA JEST (domek czyli)
felis pisze:Filuś przy drzwiach. Ciągle przy drzwiach. Domaga się głaskania całym sobą, a mruczy...
Widok chłopaków najedzonych, wygłaskanych, myjących sobie futerka tuż przed ułożeniem się do snu, nadal nie schodzi mi z oczu. Tak mi ciężko na sercu. Niech przyszły domek powie czego oczekuje: badań, sfinansowania podróży, czegoś innego. Zrobię to.
zwierzak08 pisze:felis pisze:Filuś przy drzwiach. Ciągle przy drzwiach. Domaga się głaskania całym sobą, a mruczy...
Widok chłopaków najedzonych, wygłaskanych, myjących sobie futerka tuż przed ułożeniem się do snu, nadal nie schodzi mi z oczu. Tak mi ciężko na sercu. Niech przyszły domek powie czego oczekuje: badań, sfinansowania podróży, czegoś innego. Zrobię to.
![]()
![]()
Jejku żeby znalazł się domek dla kotków. One są cudne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Sigrid i 14 gości